Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #71  
Old 16-08-2017, 10:03 AM
ober9 ober9 is offline
Regular

ober9's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 156
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

hmm..nanti taun depan masuk plak mitsubishi xpander...hmm ertiga ke xpander?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #72  
Old 16-08-2017, 11:02 AM
tomi tomi is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,052
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 282
Active Level
Default

xpander mesti harga dekat brv juga. kalo beza harga 20-30k mesti ertiga juga jadi pilihan
Reply With Quote
  #73  
Old 01-09-2017, 11:07 PM
reduan reduan is offline
Legendary Member

reduan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 11,342
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Dari segi selesa : Ertiga. Ada 2nd row blower. Tak la org 3rd row seat panas. Alza xde.

Dari segi jimat minyak : Ertiga adalah MPV EEV. Alza bukan EEV.
Reply With Quote
  #74  
Old 01-09-2017, 11:10 PM
reduan reduan is offline
Legendary Member

reduan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 11,342
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomi View Post
saya bawak saga meter 100 laju je dia potong, kejar mercedes kat depan. mungkin dalam speed 140-150 kot.
Mercedes tak tekan lagi kot. Kalau tekan 240 mau makan asap Alza.
Kalau tekan brek tak tau la Alza tu sempat nak stop ke tak
Reply With Quote
  #75  
Old 07-09-2017, 04:39 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,244
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eizzbizz View Post
loan saya max bole pegi RM35k (0 d/P) jer...bank cakap ..
nk carik Myvi seken sume iklan nampak murah RM30k la...last2 tu harga bodi...belom masok mcm2...last kena tambah 6k cash gak
sy pon same jgk pikiran dgn bro,axia atau myvi 2nd utk buat grab psl kete skrg Saga Blm munkin nak letgo kat adik ipar,lgpon umur saga sy ni dah 7 tahun,ntah boleh bwk lg ke x grab ni.

sy dok riki E spec,bulanan rm266 je tp tu la manual la plak.rase dah mls nk bwk manual lg.kalu E spec ade Auto mmg dah lama amik.alah nk buat lenjan bwk org je,stakat radio xde,alarm xde boleh buat kt luar..
Reply With Quote
  #76  
Old 07-09-2017, 05:08 PM
sayasuka sayasuka is offline
Legendary Member

sayasuka's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 11,436
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 41
Active Level
Default

aku 'pilih' ertiga.

bagi pandangan mata aku, jauh cantiknya berbanding alza.

Tapi ni aku nak mencelah.... kalau dapat jumpa exora 2nd yg kondisi OK, lagi baik.
Reply With Quote
  #77  
Old 11-09-2017, 05:40 PM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,648
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 31
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
sy pon same jgk pikiran dgn bro,axia atau myvi 2nd utk buat grab psl kete skrg Saga Blm munkin nak letgo kat adik ipar,lgpon umur saga sy ni dah 7 tahun,ntah boleh bwk lg ke x grab ni.

sy dok riki E spec,bulanan rm266 je tp tu la manual la plak.rase dah mls nk bwk manual lg.kalu E spec ade Auto mmg dah lama amik.alah nk buat lenjan bwk org je,stakat radio xde,alarm xde boleh buat kt luar..
Axia E (M) ..kebanyakan utk pengusaha sekolah memandu ...
amik axia E (A) baru dlm RM36,500 otr ... enjin pun dah kemas x mcm enjin axia dulu2 yg gegar kuat bila bawak top speed..
tak pun amik Hyundai i10 ... rega pasaran RM51k..ade diskaun RM15k utk stock tahun 2015...5yrs waranty (300k km)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump