Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-08-2017, 03:28 PM
alphalipid83 alphalipid83 is offline
Active Member

alphalipid83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,002
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Ada tak Gearbox Wira Auto 1.5 4 speed?

Salam warga CG,

nak tanya otai2 kereta di sini, saya pengguna kereta wira 1.5 auto.

Gearbox sekarang 1.5 auto 3 speed, kalau nak tukar yang 4 speed boleh ka?

mohon pandangan terima kasih..
__________________
PETUA KURUS DALAM MASA 2 MINGGU, KLIK SINI
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-08-2017, 09:46 PM
mrbukan2 mrbukan2 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 441
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Kalau tengok kat wikipedia memang ada wira 4 speed auto, tapi ikut jenis enjin la...

Kalau enjin 1.5 megavalve, guna 3 speed auto.

Kalau enjin 1.6, guna 4 speed auto.

Kalau nak tukar gearbox 4 speed, kena tukar enjin juga rasanya.

Kos tukar saya tak tahu, kena tanya pomen
Reply With Quote
  #3  
Old 26-08-2017, 12:27 AM
alphalipid83 alphalipid83 is offline
Active Member

alphalipid83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,002
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrbukan2 View Post
Kalau tengok kat wikipedia memang ada wira 4 speed auto, tapi ikut jenis enjin la...

Kalau enjin 1.5 megavalve, guna 3 speed auto.

Kalau enjin 1.6, guna 4 speed auto.

Kalau nak tukar gearbox 4 speed, kena tukar enjin juga rasanya.

Kos tukar saya tak tahu, kena tanya pomen
tq tuan bg pandangan.....
__________________
PETUA KURUS DALAM MASA 2 MINGGU, KLIK SINI
Reply With Quote
  #4  
Old 26-08-2017, 08:50 AM
alphalipid83 alphalipid83 is offline
Active Member

alphalipid83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,002
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bump untuk hari ni
__________________
PETUA KURUS DALAM MASA 2 MINGGU, KLIK SINI
Reply With Quote
  #5  
Old 23-09-2017, 08:49 AM
Mr Ozu Mr Ozu is offline
Active Plus

Mr Ozu's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,814
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alphalipid83 View Post
Salam warga CG,

nak tanya otai2 kereta di sini, saya pengguna kereta wira 1.5 auto.

Gearbox sekarang 1.5 auto 3 speed, kalau nak tukar yang 4 speed boleh ka?

mohon pandangan terima kasih..
ade..pusing halfcut, jepun pnya 4 speed, myak jimat tu..
__________________
"Every bad situation will have something positive, even a dead clock shows the right time twice a day"
Reply With Quote
  #6  
Old 25-09-2017, 12:47 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,221
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Ozu View Post
ade..pusing halfcut, jepun pnya 4 speed, myak jimat tu..
ade ke bro...tp kene tukar enjin jgk la kan..aritu ade gak sembang dgn pomen mase wira 1.5 rosak gearbox,mntak jgk tukar 4 speed tp dia ckp xleh psl wira pkai hose ape ntah,mitsu dia pkai eletronik mcm mana ntah..mmg lain la.

ape la proton dulu2 ni buatla stendet 4 speed,xyah nak beze2kan sgt,rase slow & x sedap la
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold