Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Tanda Yang Berkenaan
Saya Dah Buat Grounding Tambahan ... 42 42.00%
Saya Pernah Dengar Tapi Saya Biarkan Saja (Standard Kilang) ... 16 16.00%
Saya Pernah Dengar Tapi Saya Belum Buat Lagi ... 24 24.00%
Saya Memang Tak Tahu Menahu Perihal Ini ... 18 18.00%
Voters: 100. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 21-09-2013, 12:24 AM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mns9178 View Post
mana satu gmbar kereta TT yg dah buat grounding?
berminat jugak nak buat...ada org ckp blh tmbah power n jimat minyak..
gambar tuh saya ambil kat google jer ... nanti saya ambil gambar keta saya dengan moto saya ... tak terfikir nak ambil gambar (padahal kat moto tzm tuh, dah 4 tahun saya buat grounding) ... secara jujurnya, pada tzm, jelas kesannya sebab tzm kan moto tua ... bila buat grounding, moto jadi mudah start, rpm lebih stabil, pikap bertambah, enjin tak mati sesuka hati ...

bila aliran elektrik dah cantik, macam2 la benefit ... bila pembakaran sempurna , tuh jadi pikap ... berkenaan jimat minyak, sepatutnya ada w/pun hanya 1 percent ... nak taip lebih2 secara teknikal, takut silap pulak ... tunggu pro masuk ...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-09-2013, 12:26 AM
tm1 tm1 is online now
Active Plus

tm1's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,927
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by orangseni View Post
ini kaedah ekonomi ... err ... saya pun pakai kabel rumah tapi saiz 6 mm (tapi pelan nak tukar kabel cantik sikit) ... bukan saiz standard yg menjalar ke plug2 tuh ...
AKu py tu 8mm
__________________
***Ini adalah cetakan berkomputer.Tiada tandatangan diperlukan***
Reply With Quote
  #23  
Old 21-09-2013, 12:27 AM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sni2020 View Post
saya dh pasang utk gen2 tahun 2008. tgk ada org pasang kat kedai aksesori kereta terus tanya tokey utk apa ni. aku pun terus pasang. so far ok. ac lg sejuk. lampu tambah terang. bawa smooth je rasa. ok la utk kereta dah 5 tahun. lg satu pasang kat hyundai atos tahun 2005. mmg ok sampai sekarang.
saya bawa ke page depan yer ... mudah kawan2 kita baca kebaikan grounding nih ...
Reply With Quote
  #24  
Old 21-09-2013, 12:29 AM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tm1 View Post
AKu py tu 8mm
mak aihhh ... 8 mm terus ... mula2 dulu saya nak beli 10 mm tp gemuk sangat ... saya duk fikir camna nak lenturkan ... 6 mm je la ... nih pun cam kelakar ja bila dah lentur ...pilih warna merah pulak tuh ... nampak sporty sikit ...

Last edited by orangseni; 21-09-2013 at 12:32 AM..
Reply With Quote
  #25  
Old 21-09-2013, 12:32 AM
tm1 tm1 is online now
Active Plus

tm1's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,927
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by orangseni View Post
mak aihhh ... 8 mm terus ... mula2 dulu saya nak beli 10 mm tp gemuk sangat ... 6 mm je la ... pilih warna merah. nampak sporty sikit ...
Belen wiring umah..itu main extension tarik dr meter. Hijau. kaler biru ada 10mm..tapi pendek.
__________________
***Ini adalah cetakan berkomputer.Tiada tandatangan diperlukan***
Reply With Quote
  #26  
Old 21-09-2013, 12:37 AM
mns9178 mns9178 is offline
Active Member

mns9178's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,098
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by orangseni View Post
gambar tuh saya ambil kat google jer ... nanti saya ambil gambar keta saya dengan moto saya ... tak terfikir nak ambil gambar (padahal kat moto tzm tuh, dah 4 tahun saya buat grounding) ... secara jujurnya, pada tzm, jelas kesannya sebab tzm kan moto tua ... bila buat grounding, moto jadi mudah start, rpm lebih stabil, pikap bertambah, enjin tak mati sesuka hati ...

bila aliran elektrik dah cantik, macam2 la benefit ... bila pembakaran sempurna , tuh jadi pikap ... berkenaan jimat minyak, sepatutnya ada w/pun hanya 1 percent ... nak taip lebih2 secara teknikal, takut silap pulak ... tunggu pro masuk ...
brp habis duit buat grounding dekat kereta TT?
blh bajet2 nak buat nanti..haha
Reply With Quote
  #27  
Old 21-09-2013, 12:39 AM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,949
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

share la kat cni kedai mane yg murah, nk DIY x reti plak..
Reply With Quote
  #28  
Old 21-09-2013, 12:44 AM
sni2020 sni2020 is offline
Regular

sni2020's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 590
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by orangseni View Post
saya bawa ke page depan yer ... mudah kawan2 kita baca kebaikan grounding nih ...
ok TT no problemm
__________________
please like my page
http://www.facebook.com/jumsihatwei?ref=hl
Belajar 3D autocad cara mudah
Reply With Quote
  #29  
Old 21-09-2013, 12:48 AM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mns9178 View Post
brp habis duit buat grounding dekat kereta TT?
blh bajet2 nak buat nanti..haha
tak ingat la boss ... tp murah ja boss ... pakai kabel rumah 6 mm ... hehe ... saya nak buat balik nih guna kabel power amp 8ga ... lawo sikit ... baru nampak macam beli yg dah siap ...
Reply With Quote
  #30  
Old 21-09-2013, 12:51 AM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
share la kat cni kedai mane yg murah, nk DIY x reti plak..
kawan2, tolong kawan kita nih .... saya tak tahu pe kata tuan g survey kedai2 terdekat ...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold