Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-12-2011, 05:14 PM
Fahmiyafeii Fahmiyafeii is offline
Active Member

Fahmiyafeii's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: Johor Bahru, JOHOR
Posts: 1,750
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Active Level
Default Masalah Persona Aku!!

Aku pakai proton persona, tahun 2009.
Bulan pertama saja ok, masuk bulan kedua enjin dah ada bunyi kasar, bile tanya proton, die cakap bnde tu problem IAFM, nak kene order spare part baru bole setel, adalah dalam 3-4 bulan aku tunggu spare part tu,lepas dah ok dah,dalam hati pn seronok lah, tapi selang 2bulan, datang balik masalah tu, lebih teruk, dah macam enjin lori dah bunyi.. WTF!!!! aku pergi balik proton, tanya die ape cerita??? barang baru tukar dah macam ni??? die kata biasa lah tu, enjin persona ni kalau panas sangat mmg bunyi macam tu.. aku pun bengang gile la, setahu aku aku pakai pegi balik keje je, kereta proton ni xboleh panas? ape cite? baik xpayah buat kereta oiii proton!!!! membebankan orang.. pastu aku ckap dgn org proton tu, mcm mne nak setel? die cakap barang nak kene order , dalam 3-4bulan baru dapat brg tu.. aku pun layan kan saje lah, bnde still ada warranty.. tunggu punya tunggu dah 5 bulan, proton x call2 aku, aku pun call proton, tanye ape cerita barang yang aku order tu dah sampai ke belum? die cakap dah sampai. WTF!!!! aku ni tunggu mcm lembu, die plak xcall2 aku, nak tnggu customer yang call dieorng, jadi klau customer xcall dieorg kira selamat la dieorg, xpayah tuka utk aku.. kira save budget la ni, save duit talipon aku, save duit barang yg sepatutnya tukar kat kreta aku.. aku pun sabar je la.. pastu die tukarkan lah barang tu kat kereta aku, pastu dah ok dah..

selang beberapa bulan, aku dgn family aku g genting, mse tu cuti skolah, korang tau jela jalan g genting tu naik bukit kan, sampai saparuh jalan je, aku da start dgr bunyik sesuatu kat enjin aku, tapi bunyik halus je.. aku pun buat **** jela, tapi makin lama makin kuat, sama kuat bunyik die macam mula2 aku beli dulu.. aku pn bengang gile!!! WTF PROTON!!! aku beli kereta baru!!! aku bayar RM59000 utk kete macam ni!!!!

klau korang nak tahu,sampai sekarang ni masalah aku ni xsetel2 lagi, aku mmg da bnci gile nama Proton dah. Menyesal gile bapak aku beli proton,ni awal tahun ni masalah power window plak, kene tekan 100kali baru boleh turun tingkap??? ape ni??? klau xreti nak buat power window, buat manual je... xmenyakitkan hati orang.. klau korang xpercaya, cuba korang beratur kat TOL, tgk kereta proton mesti bukak pintu utk bayar duit kat jurutol tu, anggaran 70% smua mcm tu, termasuk aku...

dalam hati ni tuhan saja yang tau, RM59k utk kereta sampah ni, dah banyak kali aku tanya used car nak trade in kereta aku ni, nak amek vios 2005, tapi banyak pulak nak kene tambah..

sekali lagi, aku xkan beli proton lagi, biar aku pakai kereta 2nd hand, janji bukan proton..

BYE!!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-12-2011, 05:17 PM
Fahmiyafeii Fahmiyafeii is offline
Active Member

Fahmiyafeii's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: Johor Bahru, JOHOR
Posts: 1,750
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Barang RM59000 setahun rosak sampai 4-5kali..
Barang RM80000 5 tahun mungkin sekali @ dua kali je nak rosak, tu pun klau pakai lasak..
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2011, 05:19 PM
fine net fine net is offline
CG Top Poster Club

fine net's Avatar

 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Location: A Place Without No Name
Posts: 42,945
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 26
Blog Entries: 19
Active Level
My Mood:
Default

trade in persona nk amik vios bape kene tambah bro?...sbb aku terpikir nk angkat civic je.....
__________________
◕‿◕ REGISTER SEBAGAI PEMANDU UBER,TIADA BAYARAN DIKENAKAN,
KLIK SAHAJA (PERCUMA)◕‿◕


****RUANGAN IKLAN BANNER/TEXT DI SIGGY UTK DISEWA**** - PM UTK MAKLUMAT LANJUT

Reply With Quote
  #4  
Old 03-12-2011, 05:19 PM
sasuke88 sasuke88 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,893
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

elok jual smule keta tu, tkr keta laen
Reply With Quote
  #5  
Old 03-12-2011, 05:19 PM
neosa neosa is offline
Active Member

neosa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,005
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tu la.. lain kali beli je 5 series... sian proton..
Reply With Quote
  #6  
Old 03-12-2011, 05:22 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
CG Top Poster Club

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 20,955
Thanks (Received): 636
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

1 dlm 1000..malangnyer ko dapat yg satu ni..
foward email kat org2 atasan proton masalh ko ni..buat satu kronologi.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-12-2011, 05:22 PM
boey boey is offline
Legendary Member

boey's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2007
Posts: 15,487
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ini la kualiti keta malaysia.. nampak cntik tp kualiti xde, teruk pula tu.. dah la mahal mengalahkn keta import..
Reply With Quote
  #8  
Old 03-12-2011, 05:22 PM
wrwmhamizah wrwmhamizah is offline
Active Plus

wrwmhamizah's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Mar 2006
Location: malaysia
Posts: 2,990
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sabar je TT...tukar je keta baru selain proton...aku pun dah tak pakai proton
Reply With Quote
  #9  
Old 03-12-2011, 05:22 PM
Fahmiyafeii Fahmiyafeii is offline
Active Member

Fahmiyafeii's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: Johor Bahru, JOHOR
Posts: 1,750
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fine net View Post
trade in persona nk amik vios bape kene tambah bro?...sbb aku terpikir nk angkat civic je.....
kene tambah lagi 8k utk jual pesona saja, pasal hutang dgn bank ada lagi, klau nak amek vios 80k, muka 8k, pastu buat loan 9 tahun..

bertambah2 hutang!! membebankan betul!!!
xpe, hari ni hari aku, esok ko tgk la nasib ko proton, naya orang lagi, xpikir yang kita ni pendapatan macam mane!!

gaji banyak habis kat kereta saja!!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-12-2011, 05:27 PM
boey boey is offline
Legendary Member

boey's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2007
Posts: 15,487
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

proton ni sesuai utk bajak sawah je..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump