Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-09-2010, 08:45 AM
mr_x6006 mr_x6006 is offline
Legendary Member

mr_x6006's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Sep 2009
Location: Penjara Kajang
Posts: 14,720
Thanks (Received): 281
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Di mana Kedai Service Aircond Keta TERBAIK di JOHOR BAHRU ???


Salam warga CGrians..

Keta Gen-2 aku de masalah leaking air Aircon yg kronik..

So aku nak tanya, sesaper yg tau kedai service Aircond yg bagus & OK kat JOHOR BAHRU ni..

Harap anda sumer dpt mbantu.. TQ.
__________________
JAM ALBA LIMITED EDITION For LADIES : http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=470932
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-09-2010, 08:56 AM
WMComm WMComm is offline
CG Top Poster Club

WMComm's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Jan 2008
Location: Anfield, Liverpool
Posts: 22,848
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sampai 2x thread kau open geng?

g je proton service centre.terbaik!
Reply With Quote
  #3  
Old 16-09-2010, 09:07 AM
mr_x6006 mr_x6006 is offline
Legendary Member

mr_x6006's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Sep 2009
Location: Penjara Kajang
Posts: 14,720
Thanks (Received): 281
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by WMComm View Post
sampai 2x thread kau open geng?

g je proton service centre.terbaik!
Aku dah blacklist SC PROTON ni bro..Diorg cam lepas tgn jerk..

Kna plak yg kat 3S Platinum Proton Plentong tu..
__________________
JAM ALBA LIMITED EDITION For LADIES : http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=470932
Reply With Quote
  #4  
Old 16-09-2010, 09:52 AM
zinedine zinedine is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Posts: 5,742
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Kalau kat Johor Bahru ni yg aku ada nampak kat kawasan Kg. Melayu Majidee. Kena cari la kat kawasan2 kedai/bengkel kat situ ada punya. X ingat nama kedai. Lagi satu kat Bandar baru Uda. Kalau kawasan Kota Tinggi aku tau sangat la. Biasa aku servis kat bengkel aircond kat Kota kat belakang BSN. Situ bengkel orang melayu,lagi satu bengkel orang ni senang semua barang spare part dah tersedia ada stok yg baru. Cakap je nak ganti ke nak servis. Tukar baru terus pun boleh janji duit ada. Aku biasa pegi bengkel aircond melayu x pernah lagi pegi bengkel cina. Sebab pegi bengkel melayu diorang akan cakap dulu apa yg rosak apa yg perlu diganti, x perlu ganti. Kalau bengkel cina ni dia main ganti ikut suka dia je, tau2 dah siap dia suruh kita bayar. Dah beberapa tahun ni aku jarang pegi bengkel cina utk repair enjin atau aircond lagi pun dah banyak bengkel melayu kat kawasan JB, BBU, Kota Tinggi ni. Cuma bengkel buat alignment tayar je aku pegi bengkel cina sebab melayu xde buat alignment.
Reply With Quote
  #5  
Old 25-09-2010, 07:37 PM
mr_x6006 mr_x6006 is offline
Legendary Member

mr_x6006's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Sep 2009
Location: Penjara Kajang
Posts: 14,720
Thanks (Received): 281
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default


1stly aku nak ucapkan ribuan terima kasih kat bro Zinedine yg telah suggest bengkel aircond trbaik kat area KOTA TINGGI..

Servis yg diberikan JATI AUTOCOOL mmg tip-top n puas hati..

Harga yg ditawarkan pun berpatutan brbanding kedai C_N_...

Kpd rakan2 CG yg tinggal di area Kota Tinggi @ JB, aku suggestkan korg dtg la kat JATI AUTOCOOL ni klu de masalah brkaitan aircond keta..

Owner dia Abg Mat mmg berbudi bahasa orangnya..
- Siap bg info & panduan berguna pasal aircond keta kat aku..











P/S: Pe yg penting sama2 lah kita mbantu BUMIPUTERA khususnya Org MELAYU...
__________________
JAM ALBA LIMITED EDITION For LADIES : http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=470932

Last edited by mr_x6006; 25-09-2010 at 07:45 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 25-09-2010, 08:17 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jati auto cool nie?....

kedai terbaik dan mmg terbaik....


aku suka pegi kedai nie....waranti dikover selama 3 bulan...

tapi kancil aku berbunyi kat airkon lpas 3 bulan...waaa takder waranti...
Reply With Quote
  #7  
Old 26-09-2010, 11:09 AM
zinedine zinedine is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Posts: 5,742
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

OOOO.. Bagus mr_x6006 . Rupa-rupanya nama tokey dia abg mat yer. Aku selalu pegi bengkel situ tp tak tau apa nama dia. Tapi aku tau la orgnya kecik2 sikit. Mgkn skrg dah boroi rasanya sebab dah lama x pegi bengkel dia. Lepas ni ko dah faham & tau la sikit2 selok belok pasal aircond keta.
Reply With Quote
  #8  
Old 26-09-2010, 02:23 PM
mr_x6006 mr_x6006 is offline
Legendary Member

mr_x6006's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Sep 2009
Location: Penjara Kajang
Posts: 14,720
Thanks (Received): 281
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zinedine View Post
OOOO.. Bagus mr_x6006 . Rupa-rupanya nama tokey dia abg mat yer. Aku selalu pegi bengkel situ tp tak tau apa nama dia. Tapi aku tau la orgnya kecik2 sikit. Mgkn skrg dah boroi rasanya sebab dah lama x pegi bengkel dia. Lepas ni ko dah faham & tau la sikit2 selok belok pasal aircond keta.
Hahaha.. Yup org pnggil dia Abg Mat bro..

Seriously Abg Mat ni mmg baik n peramah org nye..

Susah nk jumpa tauke kdai cam ni.. huhu
__________________
JAM ALBA LIMITED EDITION For LADIES : http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=470932
Reply With Quote
  #9  
Old 26-09-2010, 02:43 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

abg mat nie ok......
klau diikut kan mau aku taruk komprosser yng baru tul baru dari kilang..

nie tak ckup duit...waaa pakai recon...

seeloknya klau comp airkon dah berbunyi tu...sediakan duit bebanyak kasi baru dari kilang terus...
Reply With Quote
  #10  
Old 26-09-2010, 06:22 PM
zinedine zinedine is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Posts: 5,742
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
abg mat nie ok......
klau diikut kan mau aku taruk komprosser yng baru tul baru dari kilang..

nie tak ckup duit...waaa pakai recon...

seeloknya klau comp airkon dah berbunyi tu...sediakan duit bebanyak kasi baru dari kilang terus...
Aku pun sama macam ko jugak. Kalau ada duit memang nak tukor compressor baru jer. Bengkel abg mat ni bnyk stok barang2 baru dr kilang. Masa servis compressor keta iswara abang aku kat bengkel abg mat ni dulu, dia pernah offer compressor recond jenama Denso RM450.00 siap upah pasang sekali ganti compressor proton yg asal. Kalau compressor jenama Denso yg baru harga dia seribu lebih. Tapi aku x tukor pun, servis isi minyak compressor kena dlm RM60.00. Skrg mash boleh guna lagi walaupun aircond x sesejuk dulu. Masalahnya duit kita la. Kalau pakai barang2 recond ni kita x tau berapa lama blh tahan berbanding kalau guna yg baru terus.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold