Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 21-09-2017, 03:29 PM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,118
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 261
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wez View Post
baru ingat nak amik used car pesona. terbantut la niat..haha

proton ape kurang masalah? iswara teksi atau wira
try yg copy punya, inspira atau new perdana...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #162  
Old 21-09-2017, 04:47 PM
Kamm Matt Kamm Matt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 266
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wez View Post
baru ingat nak amik used car pesona. terbantut la niat..haha

proton ape kurang masalah? iswara teksi atau wira
amik je.. 2 org member opis aku pakai persona 2007.. brand new smp skang.. manual.. dak pompuan.. smp skang ok takde problem.. yg sorg pyakit dia reti pakai je.. air kering 2x overhead.. dgn skali minyak itam kering sb lama tak serbis2.. overhead juga.. rilek sjam dua tepi jalan.. start balik smp umah serbis segala patut.. ok je smp skg takde meragam.. enjin pn bunyi smooth je.. dh la slalu long distance.. sbab dia gile fanatik bola..

yg sorang lg pulak.. pakai smp belting alternator putus.. tak tukar2.. gi repair pasang balik belt baru.. ok je.. haha.. kire lasak la persona dan campro ni.. takde problem la..

dua dua ni pun takde plak ngadu benda2 remeh getah tingkap ke power window rosak ke.. door handle patah ke.. radio hang ke.. so far dh 10 taun.. cun je nengok.. aku test bawak pun sedap lg..
Reply With Quote
  #163  
Old 27-09-2017, 03:58 PM
kawebiz kawebiz is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,921
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kamm Matt View Post
amik je.. 2 org member opis aku pakai persona 2007.. brand new smp skang.. manual.. dak pompuan.. smp skang ok takde problem.. yg sorg pyakit dia reti pakai je.. air kering 2x overhead.. dgn skali minyak itam kering sb lama tak serbis2.. overhead juga.. rilek sjam dua tepi jalan.. start balik smp umah serbis segala patut.. ok je smp skg takde meragam.. enjin pn bunyi smooth je.. dh la slalu long distance.. sbab dia gile fanatik bola..

yg sorang lg pulak.. pakai smp belting alternator putus.. tak tukar2.. gi repair pasang balik belt baru.. ok je.. haha.. kire lasak la persona dan campro ni.. takde problem la..

dua dua ni pun takde plak ngadu benda2 remeh getah tingkap ke power window rosak ke.. door handle patah ke.. radio hang ke.. so far dh 10 taun.. cun je nengok.. aku test bawak pun sedap lg..
betul tu...keta ambo pun dah nak masuk 10 tahun..masih ok..x ada apa2 masalah....
yang penting kena pandai jaga..servis ikut tempoh..insyaallah
Reply With Quote
  #164  
Old 13-10-2017, 01:55 PM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,118
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 261
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
masalahnye problem2 yg minor pun diorang xleh settle sejak berpuluh tahun beroperasi... head unit cikai giler... yg made in china lagi nampak gempak... ntah sape jadi vendor bende ni aku pun tak tau... beberapa kali gi service center utk betulkan bende ni, restart sendiri, tetiba hang... sampai skang kadang2 problem jadi, tapi dah malas nak buang masa ke service center dah...

getah utk finishing tu bleh tercabut, yg ni aku rasa b0do giler proton... xmasuk akal bleh ada problem gini kat kereta yg baru beli...

power window tetiba jadi slow macam sangkut2 lepas 2 bulan pakai... yg best, hari hujan, turunkan power window utk bayar tol, nak naikkan cermin tu dah tak boleh dah, jam... hujan renyai2, basah gak la dalam kereta...

jadi, elok juga la jual proton ni, dan lantik CEO yg boleh buat kerja, bukan ceo melayu tolong melayu sebab dah terbukti berpuluh tahun beroperasi pun masih menyusahkan rakyat malaysia...
update harini, masa bawak kete ni ada bau hangit.. then ada asap kluar dari aircond... wife aku terpaksa benti tepi hiway dan skang sedang menunggu towing truck, kete dah takleh drive, aircond kena tutup, berpanasan la wife aku kat tepi hiway..

stakat ni proton persona ni dah banyak menyusahkan wife aku dengan pelbagai masalah... ni last aku beli proton, tiada lagi proton dalam keluarga aku lepas ni...

baru je beberapa bulan pakai... macam2 masalah timbul... kepada yg tengah nak consider beli model ni, fikir 2 kali...

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump