Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 18,760
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 18,224
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 52,365
More...
  #10821  
Old 25-06-2016, 08:17 PM
mr reyes mr reyes is offline
Active Plus

mr reyes's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Somewhere I belong
Posts: 2,899
Poster Rank: #1493
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sekolah atap View Post
nak tanya sahabat2..
kawan yang pandai repair kat sg siput tu nama sapa dan apa no tel.. saya duk kat chemor.. plan nak jumpa dia.. dah pening dgn AG saya ni
bengkel AZ Garage ke tuan?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10822  
Old 26-06-2016, 07:40 AM
sekolah atap sekolah atap is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 505
Poster Rank: #6103
Blog Entries: 1
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mr reyes View Post
bengkel AZ Garage ke tuan?
Saya tak tahu ñama bengkel
Sekarang ni susah hati sebab
1. Masuk gear reverse..mati
2. Gear box.. Dari gear 1 ke 2.. Jerk..gear lain ok
3. Bila kita berhenti lama..x tutup enjin.. Air mulalaa mennggelegak..temp naik
4. Naik bukit..rasanya orang jalan kaki lebih laju
Nak jual dah x laku..kia karnival

Tu sebab nak cari yg pakar..supaya dapat bagi nasihat
__________________
saya beli scrap yang mengandungi emas dan perak terutama scrap kilang, whatsapp 0147190776
Reply With Quote
  #10823  
Old 02-07-2016, 03:44 AM
nimmid nimmid is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 30
Poster Rank: #24695
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Ada sapa-sapa yang ada manual book utk naza ria? Minta kongsi sikit
Reply With Quote
  #10824  
Old 25-07-2016, 03:08 AM
zullenggong zullenggong is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 26
Poster Rank: #25887
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Assalamua'laikum sahabat2 sekalian.saya orang lama tapi baru aktif kembali sejak beli kia carnival sekenhen tahun 1999 dengan harga rm3000 yang sudah ditukar enjin kepada Naza V6 Quad Cam. Apapun alhamdulillah cuma kereta ada masalah sikit nak kena repair.

1. Brake Pad (dalam proses repair)
2. Drive Shaft (dalam proses repair)
3. Ni masalah yang saya tak tahu apa sebab nya. Berkenaan dengan enjin. Kereta boleh jalan cuma berlaku simptom jerk/sangkut sekejap bila tekan minyak kemudian ok semula..bila nak tekan lebih sikit, akan jerk lagi...jika maintain 80kmh, jerk tu takde. Lampu check enjin menyala.

Boleh otai-otai kia bagi pendapat atau info apa masalah yg berlaku dan barang apa yg perlu diberi perhatian utk masalah no 3 tu?
Reply With Quote
  #10825  
Old 02-08-2016, 09:35 AM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,039
Poster Rank: #3716
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zullenggong View Post
Assalamua'laikum sahabat2 sekalian.saya orang lama tapi baru aktif kembali sejak beli kia carnival sekenhen tahun 1999 dengan harga rm3000 yang sudah ditukar enjin kepada Naza V6 Quad Cam. Apapun alhamdulillah cuma kereta ada masalah sikit nak kena repair.

1. Brake Pad (dalam proses repair)
2. Drive Shaft (dalam proses repair)
3. Ni masalah yang saya tak tahu apa sebab nya. Berkenaan dengan enjin. Kereta boleh jalan cuma berlaku simptom jerk/sangkut sekejap bila tekan minyak kemudian ok semula..bila nak tekan lebih sikit, akan jerk lagi...jika maintain 80kmh, jerk tu takde. Lampu check enjin menyala.

Boleh otai-otai kia bagi pendapat atau info apa masalah yg berlaku dan barang apa yg perlu diberi perhatian utk masalah no 3 tu?
Banyak sebab ni, antaranya

1-Airflow tak cantik
2-Coil/plug dah sampai masa nk kong
3-Ada kemungkinan masalah pada fuel pum/minyak tak naik sbb ada sumbat

Kalau nak clear boleh col/whatsupp no saya 0193847832
Reply With Quote
  #10826  
Old 02-08-2016, 09:44 AM
1jalan 1jalan is offline
Regular

1jalan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 692
Poster Rank: #4981
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sekolah atap View Post
saya tak tahu ñama bengkel
sekarang ni susah hati sebab
1. Masuk gear reverse..mati
2. Gear box.. Dari gear 1 ke 2.. Jerk..gear lain ok
3. Bila kita berhenti lama..x tutup enjin.. Air mulalaa mennggelegak..temp naik
4. Naik bukit..rasanya orang jalan kaki lebih laju
nak jual dah x laku..kia karnival

tu sebab nak cari yg pakar..supaya dapat bagi nasihat
bab gear tak tau nak komen.
Bab berhenti lama x tutup enjin. Temp naik.
Boleh jadi kipas problem.
Boleh jadi low speed dah tak jalan. Tinggal hi speed sahaja.
Pm saya no fon.
Saya boleh add masuk dalam ws group rck(ria carnival komuniti)
dalam tu ramai otai dan siap ada pomen.
Kalau belah kulim ni saya ada la pomen..
__________________
silent
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:57 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE