Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 567
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,745
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,980
More...
  #10821  
Old 25-06-2016, 08:17 PM
mr reyes mr reyes is offline
Active Plus

mr reyes's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Somewhere I belong
Posts: 2,926
Poster Rank: #1499
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sekolah atap View Post
nak tanya sahabat2..
kawan yang pandai repair kat sg siput tu nama sapa dan apa no tel.. saya duk kat chemor.. plan nak jumpa dia.. dah pening dgn AG saya ni
bengkel AZ Garage ke tuan?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10822  
Old 26-06-2016, 07:40 AM
sekolah atap sekolah atap is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 513
Poster Rank: #6088
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mr reyes View Post
bengkel AZ Garage ke tuan?
Saya tak tahu ñama bengkel
Sekarang ni susah hati sebab
1. Masuk gear reverse..mati
2. Gear box.. Dari gear 1 ke 2.. Jerk..gear lain ok
3. Bila kita berhenti lama..x tutup enjin.. Air mulalaa mennggelegak..temp naik
4. Naik bukit..rasanya orang jalan kaki lebih laju
Nak jual dah x laku..kia karnival

Tu sebab nak cari yg pakar..supaya dapat bagi nasihat
__________________
saya beli scrap yang mengandungi emas dan perak terutama scrap kilang, whatsapp 0147190776
Reply With Quote
  #10823  
Old 02-07-2016, 03:44 AM
nimmid nimmid is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 30
Poster Rank: #24829
Active Level
Default

Ada sapa-sapa yang ada manual book utk naza ria? Minta kongsi sikit
Reply With Quote
  #10824  
Old 25-07-2016, 03:08 AM
zullenggong zullenggong is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 26
Poster Rank: #26021
Active Level
My Mood:
Default

Assalamua'laikum sahabat2 sekalian.saya orang lama tapi baru aktif kembali sejak beli kia carnival sekenhen tahun 1999 dengan harga rm3000 yang sudah ditukar enjin kepada Naza V6 Quad Cam. Apapun alhamdulillah cuma kereta ada masalah sikit nak kena repair.

1. Brake Pad (dalam proses repair)
2. Drive Shaft (dalam proses repair)
3. Ni masalah yang saya tak tahu apa sebab nya. Berkenaan dengan enjin. Kereta boleh jalan cuma berlaku simptom jerk/sangkut sekejap bila tekan minyak kemudian ok semula..bila nak tekan lebih sikit, akan jerk lagi...jika maintain 80kmh, jerk tu takde. Lampu check enjin menyala.

Boleh otai-otai kia bagi pendapat atau info apa masalah yg berlaku dan barang apa yg perlu diberi perhatian utk masalah no 3 tu?
Reply With Quote
  #10825  
Old 02-08-2016, 09:35 AM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,041
Poster Rank: #3736
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zullenggong View Post
Assalamua'laikum sahabat2 sekalian.saya orang lama tapi baru aktif kembali sejak beli kia carnival sekenhen tahun 1999 dengan harga rm3000 yang sudah ditukar enjin kepada Naza V6 Quad Cam. Apapun alhamdulillah cuma kereta ada masalah sikit nak kena repair.

1. Brake Pad (dalam proses repair)
2. Drive Shaft (dalam proses repair)
3. Ni masalah yang saya tak tahu apa sebab nya. Berkenaan dengan enjin. Kereta boleh jalan cuma berlaku simptom jerk/sangkut sekejap bila tekan minyak kemudian ok semula..bila nak tekan lebih sikit, akan jerk lagi...jika maintain 80kmh, jerk tu takde. Lampu check enjin menyala.

Boleh otai-otai kia bagi pendapat atau info apa masalah yg berlaku dan barang apa yg perlu diberi perhatian utk masalah no 3 tu?
Banyak sebab ni, antaranya

1-Airflow tak cantik
2-Coil/plug dah sampai masa nk kong
3-Ada kemungkinan masalah pada fuel pum/minyak tak naik sbb ada sumbat

Kalau nak clear boleh col/whatsupp no saya 0193847832
Reply With Quote
  #10826  
Old 02-08-2016, 09:44 AM
1jalan 1jalan is online now
Regular

1jalan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 719
Poster Rank: #4869
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sekolah atap View Post
saya tak tahu ñama bengkel
sekarang ni susah hati sebab
1. Masuk gear reverse..mati
2. Gear box.. Dari gear 1 ke 2.. Jerk..gear lain ok
3. Bila kita berhenti lama..x tutup enjin.. Air mulalaa mennggelegak..temp naik
4. Naik bukit..rasanya orang jalan kaki lebih laju
nak jual dah x laku..kia karnival

tu sebab nak cari yg pakar..supaya dapat bagi nasihat
bab gear tak tau nak komen.
Bab berhenti lama x tutup enjin. Temp naik.
Boleh jadi kipas problem.
Boleh jadi low speed dah tak jalan. Tinggal hi speed sahaja.
Pm saya no fon.
Saya boleh add masuk dalam ws group rck(ria carnival komuniti)
dalam tu ramai otai dan siap ada pomen.
Kalau belah kulim ni saya ada la pomen..
__________________
silent
Reply With Quote
  #10827  
Old 23-09-2016, 10:46 PM
Naza Oren Naza Oren is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2016
Posts: 1
Poster Rank: #88589
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by shadowknightking1 View Post
Kepada yang berjaya menaiktarfkan kenderaan anda menjadi satu kebanggaan dan kepuasan hati anda, sila sumbangkan idea anda kepada rakan rakan pemilik KIA Carnival / Naza Ria yang berminat nak jadikan kenderaan mereka sesuatu yang boleh dibanggakan
Salam,
maaf sy pengguna CG yg baru...huhu klau salah [email protected] harap maaf
Ada sesaper pernah buang termostat pd naza ria?

Last edited by Naza Oren; 23-09-2016 at 10:48 PM.. Reason: typo
Reply With Quote
  #10828  
Old 27-10-2016, 09:05 AM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,041
Poster Rank: #3736
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Naza Oren View Post
Salam,
maaf sy pengguna CG yg baru...huhu klau salah [email protected] harap maaf
Ada sesaper pernah buang termostat pd naza ria?
Maaf diterima, boleh je...perlu bantuan boleh hubungi saya...0193847832
Reply With Quote
  #10829  
Old 16-11-2016, 02:26 PM
mr.rosli mr.rosli is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 107
Poster Rank: #14538
Active Level
Default

Assalam semua...
Nak tanya mengenai second row seat naza ria. Cadang nak tukar second row seat kepada 3 seat. Ada tak maklumat @ kedai @ contoh jenama kereta yang boleh masuk dengan Naza Ria ni. Terima kasih
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:34 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you