Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #10821  
Old 25-06-2016, 08:17 PM
mr reyes mr reyes is online now
Active Plus

mr reyes's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Somewhere I belong
Posts: 3,026
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sekolah atap View Post
nak tanya sahabat2..
kawan yang pandai repair kat sg siput tu nama sapa dan apa no tel.. saya duk kat chemor.. plan nak jumpa dia.. dah pening dgn AG saya ni
bengkel AZ Garage ke tuan?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10822  
Old 26-06-2016, 07:40 AM
sekolah atap sekolah atap is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 518
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mr reyes View Post
bengkel AZ Garage ke tuan?
Saya tak tahu ñama bengkel
Sekarang ni susah hati sebab
1. Masuk gear reverse..mati
2. Gear box.. Dari gear 1 ke 2.. Jerk..gear lain ok
3. Bila kita berhenti lama..x tutup enjin.. Air mulalaa mennggelegak..temp naik
4. Naik bukit..rasanya orang jalan kaki lebih laju
Nak jual dah x laku..kia karnival

Tu sebab nak cari yg pakar..supaya dapat bagi nasihat
__________________
saya beli scrap yang mengandungi emas dan perak terutama scrap kilang, whatsapp 0138999935
Reply With Quote
  #10823  
Old 02-07-2016, 03:44 AM
nimmid nimmid is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 30
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Ada sapa-sapa yang ada manual book utk naza ria? Minta kongsi sikit
Reply With Quote
  #10824  
Old 25-07-2016, 03:08 AM
zullenggong zullenggong is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 26
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Assalamua'laikum sahabat2 sekalian.saya orang lama tapi baru aktif kembali sejak beli kia carnival sekenhen tahun 1999 dengan harga rm3000 yang sudah ditukar enjin kepada Naza V6 Quad Cam. Apapun alhamdulillah cuma kereta ada masalah sikit nak kena repair.

1. Brake Pad (dalam proses repair)
2. Drive Shaft (dalam proses repair)
3. Ni masalah yang saya tak tahu apa sebab nya. Berkenaan dengan enjin. Kereta boleh jalan cuma berlaku simptom jerk/sangkut sekejap bila tekan minyak kemudian ok semula..bila nak tekan lebih sikit, akan jerk lagi...jika maintain 80kmh, jerk tu takde. Lampu check enjin menyala.

Boleh otai-otai kia bagi pendapat atau info apa masalah yg berlaku dan barang apa yg perlu diberi perhatian utk masalah no 3 tu?
Reply With Quote
  #10825  
Old 02-08-2016, 09:35 AM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,045
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zullenggong View Post
Assalamua'laikum sahabat2 sekalian.saya orang lama tapi baru aktif kembali sejak beli kia carnival sekenhen tahun 1999 dengan harga rm3000 yang sudah ditukar enjin kepada Naza V6 Quad Cam. Apapun alhamdulillah cuma kereta ada masalah sikit nak kena repair.

1. Brake Pad (dalam proses repair)
2. Drive Shaft (dalam proses repair)
3. Ni masalah yang saya tak tahu apa sebab nya. Berkenaan dengan enjin. Kereta boleh jalan cuma berlaku simptom jerk/sangkut sekejap bila tekan minyak kemudian ok semula..bila nak tekan lebih sikit, akan jerk lagi...jika maintain 80kmh, jerk tu takde. Lampu check enjin menyala.

Boleh otai-otai kia bagi pendapat atau info apa masalah yg berlaku dan barang apa yg perlu diberi perhatian utk masalah no 3 tu?
Banyak sebab ni, antaranya

1-Airflow tak cantik
2-Coil/plug dah sampai masa nk kong
3-Ada kemungkinan masalah pada fuel pum/minyak tak naik sbb ada sumbat

Kalau nak clear boleh col/whatsupp no saya 0193847832
Reply With Quote
  #10826  
Old 02-08-2016, 09:44 AM
1jalan 1jalan is offline
Regular

1jalan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 735
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sekolah atap View Post
saya tak tahu ñama bengkel
sekarang ni susah hati sebab
1. Masuk gear reverse..mati
2. Gear box.. Dari gear 1 ke 2.. Jerk..gear lain ok
3. Bila kita berhenti lama..x tutup enjin.. Air mulalaa mennggelegak..temp naik
4. Naik bukit..rasanya orang jalan kaki lebih laju
nak jual dah x laku..kia karnival

tu sebab nak cari yg pakar..supaya dapat bagi nasihat
bab gear tak tau nak komen.
Bab berhenti lama x tutup enjin. Temp naik.
Boleh jadi kipas problem.
Boleh jadi low speed dah tak jalan. Tinggal hi speed sahaja.
Pm saya no fon.
Saya boleh add masuk dalam ws group rck(ria carnival komuniti)
dalam tu ramai otai dan siap ada pomen.
Kalau belah kulim ni saya ada la pomen..
__________________
silent
Reply With Quote
  #10827  
Old 23-09-2016, 10:46 PM
Naza Oren Naza Oren is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2016
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by shadowknightking1 View Post
Kepada yang berjaya menaiktarfkan kenderaan anda menjadi satu kebanggaan dan kepuasan hati anda, sila sumbangkan idea anda kepada rakan rakan pemilik KIA Carnival / Naza Ria yang berminat nak jadikan kenderaan mereka sesuatu yang boleh dibanggakan
Salam,
maaf sy pengguna CG yg baru...huhu klau salah [email protected] harap maaf
Ada sesaper pernah buang termostat pd naza ria?

Last edited by Naza Oren; 23-09-2016 at 10:48 PM.. Reason: typo
Reply With Quote
  #10828  
Old 27-10-2016, 09:05 AM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,045
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Naza Oren View Post
Salam,
maaf sy pengguna CG yg baru...huhu klau salah [email protected] harap maaf
Ada sesaper pernah buang termostat pd naza ria?
Maaf diterima, boleh je...perlu bantuan boleh hubungi saya...0193847832
Reply With Quote
  #10829  
Old 16-11-2016, 02:26 PM
mr.rosli mr.rosli is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 107
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Assalam semua...
Nak tanya mengenai second row seat naza ria. Cadang nak tukar second row seat kepada 3 seat. Ada tak maklumat @ kedai @ contoh jenama kereta yang boleh masuk dengan Naza Ria ni. Terima kasih
Reply With Quote
  #10830  
Old 08-03-2017, 09:25 AM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,045
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
RF Puchong dan RF683 Jamal akan mengadakan Tahlil utk ahli keluarga RF yang telah kembali ke rahmahtullah serta majlis doa selamat untuk event "Konvoi Amal Beautiful Terengganu" KABT.
Yang ingin memberi/mengirim nama arwah keluarga bolehlah mengirim penama tahlil dibawah :-
1.RF655 Harry - Haji Thani Haji Sidek (Datuk)
2. RF888 DB - Hj Moslimin Bin Jalil
Hjh Ragiah Bte Setro
3. RF649 Udin-Raja Abu bakar Bin Raja Hassan
4. RF688 Shafinaz-Mohd Haikal Bin Bakri
5. RF626 Azrul - Omar Bin Abu Bakar
6. RF175 Op1133 - Muhammad Wafi Naqiuddin B. Nor Zaidi
7.RF 730 Shah- Hajah Habibah Bt Abdul Karim
8.RF689 Zulhelmi-Badariah Bt Karima
Norazyati bt Anawar
9. RF641Zaidi - Som Binti Mohamed
Zaleha Binti Ahmad
Md Yunus Bin Daud
10.RF400 Haji Kasiman Bin Haji Kasio (Bapa)
Haji Kasio Bin Haji Suroyoso (Datuk)
Haji Kasbin Bin Haji Adnin (Datuk)
Tarikh : 16.3.2017 (Khamis)
Masa : 8.30 malam
Tempat : Surau Puchong Indah
Bagi yang ingin hadir pula, sila nyatakan sekali bilangan yang hadir bagi memudahkan persediaan tuan rumah.
Yang Nak Hadir
1. Harry
2. DB
3. Udin
4. Azrul
5. Ramli
6. Rosmiza
7. Tok janggut
8. Congek
9. Shah,{black**
10. Zulhelmi
11. Ayong
12. Taqeem
#Tuan Jamal dan RF Puchong dengan rasa hormatnya ingin menjemput semua rakan2 RF untuk turut hadir ke Majlis Tahlil dan doa selamat ini.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump