Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #431  
Old Yesterday, 01:32 PM
mr reyes mr reyes is offline
Active Plus

mr reyes's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Somewhere I belong
Posts: 2,985
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mynameis View Post
memang selamat klu guna perkataan KEBANYAKAN,TAK SEMUA,MAJORITI,SEBAHAGIAN BESAR bila kita nak mengkritik/mengutuk

mmg golongan profesional yg amik KPLI ni antara alasan sebb nakkan masa bersama kluarga.

klu kau kata yg jd cikgu ni bukn sbb minat,makanya ianya terpakai juga utk bidang yg lain.contoh askar.aku brani jamin yg masuk askar tu bukn smua sbb minat dari dlm perut mak dia.
ada cikgu aku kenal dulu engineer civil. banyak job kontrak dapat dengan kompeni dia kerja dulu... gaji masyuk.... kerja boleh la layan... mana2 kerja pun stress...

cuma dia tak tahan budaya bab kontrak ni... boss suruh hulur undertable la... itu la ini la rasuah.... paling teruk rasuah amoi dengan pemberi kontrak tu...

last2 dia resign amik kpli.... power juga dia ajar math... la ni dah duk PPD jadi timbalan PPD...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #432  
Old Yesterday, 01:38 PM
adie80 adie80 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 809
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by wokyoh fx View Post
Cikgu patut gaji paling rendah dlm sektor awam baru betul..kerja sikit merungut banyak..cooii
wokyoh fx mengingatkan saya pada fx***coin yg dirindui
Reply With Quote
  #433  
Old Yesterday, 01:56 PM
t3rdtier t3rdtier is online now
Active Member

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,307
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wokyoh fx View Post
Cikgu patut gaji paling rendah dlm sektor awam baru betul..kerja sikit merungut banyak..cooii
sini pun dia timbuiii... sama ada x kawen lg... bini xbesk... atau xdak family dahhh.. jenih dok buat id bnyk2 xtau nk wat kije laen dahhh..
Reply With Quote
  #434  
Old Yesterday, 02:18 PM
onewafer onewafer is offline
Super Active

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 9,726
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 98
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mr reyes View Post
ada cikgu aku kenal dulu engineer civil. banyak job kontrak dapat dengan kompeni dia kerja dulu... gaji masyuk.... kerja boleh la layan... mana2 kerja pun stress...

cuma dia tak tahan budaya bab kontrak ni... boss suruh hulur undertable la... itu la ini la rasuah.... paling teruk rasuah amoi dengan pemberi kontrak tu...

last2 dia resign amik kpli.... power juga dia ajar math... la ni dah duk PPD jadi timbalan PPD...

Bagus engineer berintergriti tinggi ni
jadi cikgu mengajar anak2 kita...

Byk contoh tauladan yg berguna yg boleh
disampaikan kpd anak2 murid nanti.




.
__________________
Biar kecil asalkan berhasil,
Biar sedikit, lama-lama berbukit...
Reply With Quote
  #435  
Old Yesterday, 02:41 PM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,489
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onewafer View Post
Bagus engineer berintergriti tinggi ni
jadi cikgu mengajar anak2 kita...

Byk contoh tauladan yg berguna yg boleh
disampaikan kpd anak2 murid nanti.




.
tapi berapa kerat nak buang income lebat ke income kemarau
Reply With Quote
  #436  
Old Yesterday, 02:50 PM
onewafer onewafer is offline
Super Active

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 9,726
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 98
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by smithmagge View Post
tapi berapa kerat nak buang income lebat ke income kemarau


Betul jugak tu...


Tapi dia cikgu math. Kalo beri subjek
forex ke dia, harus dia collect beribu2
pips sebulan. Lumayan jugak tu...

Kami memang kagum dgn cikgu math,
bukan cikgu meth...




.
__________________
Biar kecil asalkan berhasil,
Biar sedikit, lama-lama berbukit...
Reply With Quote
  #437  
Old Yesterday, 04:31 PM
mynameis mynameis is offline
Super Active

mynameis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,148
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mr reyes View Post
ada cikgu aku kenal dulu engineer civil. banyak job kontrak dapat dengan kompeni dia kerja dulu... gaji masyuk.... kerja boleh la layan... mana2 kerja pun stress...

cuma dia tak tahan budaya bab kontrak ni... boss suruh hulur undertable la... itu la ini la rasuah.... paling teruk rasuah amoi dengan pemberi kontrak tu...

last2 dia resign amik kpli.... power juga dia ajar math... la ni dah duk PPD jadi timbalan PPD...
keberkatan dlm gaji pun ya jugak
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold