Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-01-2009, 10:32 AM
watakutama watakutama is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,895
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

memang bang sat celcom, aku guna kat opis je nak acsess carigold..kat umah YM pun tak boleh...guna akaun email je nak YM..buat aduan pun mcm bang sat..dia salahkan modem aku...kalo dah ramai yang kena..apa cerita..Dann pun ade bukak thread pasal masalah ni...aku nya aduan dah seminggu...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-01-2009, 10:32 AM
bangzaf bangzaf is offline
Legendary Member

bangzaf's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: Sabah<>Anfield<>Liverpool
Posts: 14,985
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
lama dah ade laa..
cuma slow je diorg cakap..
DG guna EDGE je kan?
__________________
-delete-
Reply With Quote
  #13  
Old 23-01-2009, 10:33 AM
harrybanes harrybanes is offline
Regular

harrybanes's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Posts: 390
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
Default

steamyx pun selalu kong sejak kebelakangan nie....kena ada line back up ler...celcom dah out....digi? tgh2 dipikirkan
Reply With Quote
  #14  
Old 23-01-2009, 10:35 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,710
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 18
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

problem ko sm mcm aku , pastu connection asyik putus!!!
Reply With Quote
  #15  
Old 23-01-2009, 10:37 AM
dr_alban dr_alban is offline
Super Active

dr_alban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Apr 2007
Location: wasap 019 2531 532
Posts: 7,342
Thanks (Received): 154
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by private_eye217 View Post
semua sama..xdanya celcom jer..
semua berukband..
kenapa mesti kata celcom saje..
celcom now perfect walau x 100%..
kira ok lagi dari maxis n digi..
mestilah aku kata celcom jer..sbb aku guna line CELCOM.
celcom ok, cume mslh mcm yg aku komplain..speed mmg memuaskan bagi aku.
__________________
---
D r __ A l b a n CG
Reply With Quote
  #16  
Old 23-01-2009, 10:38 AM
dr_alban dr_alban is offline
Super Active

dr_alban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Apr 2007
Location: wasap 019 2531 532
Posts: 7,342
Thanks (Received): 154
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fazarudin View Post
problem ko sm mcm aku , pastu connection asyik putus!!!
connection putus,maybe sbb modem ko panas..aku pun kdg2 putus..biasalah tu..

ni bkn putus, tp X BOLEH MASUK TERUS..waaaaaa.scam
__________________
---
D r __ A l b a n CG
Reply With Quote
  #17  
Old 23-01-2009, 10:39 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,739
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 44
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

takdeke kengkawan yang kenal ngan orang tv ker surat khabar ker.... jom kita buat petisyen reramai..... biau dia rasa.....

selain disenaraikan diatas :

www.ppdjasin.edu.my
www.gsc.com.my
www.mbocinemas.com
www.cathaycineplexes.com.my
www.facebook.com (ni kengkadang ok tapi selalu tak ok)

ada juga yang komplain pasal digi (website2 yang disenaraikan tadi takle nak masuk)

yang paling bengang tu bila wat report enciklah orang pertama yang buat reprt pasal ni...
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 23-01-2009, 10:44 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,710
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 18
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dr_alban View Post
connection putus,maybe sbb modem ko panas..aku pun kdg2 putus..biasalah tu..

ni bkn putus, tp X BOLEH MASUK TERUS..waaaaaa.scam
connection putus bukan masalah modem panas tp masalah berukband tu sendiri...ade ke nak suruh aku surf pakai line HSDPA je , bile tukar ke line UMTS , terus kong.. carigold mcm biasalah , dah x boleh masuk ...
Reply With Quote
  #19  
Old 23-01-2009, 10:49 AM
AlchemisT AlchemisT is offline
Permanently Banned -
Newbie hacker password stealer

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2008
Location: Johor
Posts: 11,722
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

taknak pakai celcom 4G ker
Reply With Quote
  #20  
Old 23-01-2009, 10:57 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,697
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dr_alban View Post
Aku secara rasminya akan memutuskan line CELCOM BEROKBENG D98 aku disebabkan kebengangan tahap MAXIMUM yg sukar dibendung lagi..

Alkisahnye bermula begini..

Aku merupakan pelanggan CELCOM BEROKBENG pakej d98. Masalah yang aku hadapi ialah aku tidak dapat mengkakses website2 yg selalu aku lawati.. Tapi yang paling aku pasti x dapat akses ialah CARIGOLD ini sendiri.(ni pun guna line opis)

Pada mulanya yang aku perasan web carigold ni jer.tapi lama kelamaan makin merebak2 pulak.. la ni web rapidshare pulak.. X silap aku, hosting planhoster pun x boleh masuk. Mulanya aku ingatkan laptop aku yg masaalah,..tapi bila aku tukar ke pc opis, laptop kwn aku..pun sama jugak x boleh..

Aku da buat aduan ke celcom melalui no 1111 pada 17hb jan 09. Pada masa aku buat aduan tu, aku da hadapi masalah itu dalam satu minggu lebih. la ni da 23/january/2009 dan masih belum selesai. Masa aku buat aduan tu, CS tu suspek sebab modem, tapi aku guna CELCOM BERUKBENG kwn aku pun sama mcm tu jugak.. . Status aduan aku, MASIH DALAM SIASATAN

Disini aku letakkan web yg x boleh dimasuki..

1)www.carigold.com ( da dekat 3minggu )
2)www.lelong.com.my (boleh masuk, bila search result x keluar)
3)Rapidshare.com (ni baru lagi,)
4)Semua hosting di planhoster (xleh akses, FTP naku da ssh nk uploadweb)
5)LOGIN YM PUN X BOLEH


Aku akan TERMINATED celcom today sebab aku da penat menunggu.
Sebab aku takut makin lama makin byk web x boleh akses.
Bye-bye to CELCOM and welcome to DiGi High Speed Network.

Sekian...
Pengguna yg kecewa.

(silalah publish di blog n emelkan menda ni, moga2 celcom lebih perihatin.. kot-kot aduan aku sorang dia cempak je dlm bakul sampah..kena seriboo org wat aduan baru dia settle kot)
Aku dah buat lama dah...tindakan yang bijak...
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
celcom broadband suck, celcom internet problem, celcom problem

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump