Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-12-2008, 09:48 PM
Bombastic Bombastic is offline
Regular

Bombastic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 866
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Celcom Broadband Menipu Pengguna Rakyat Malaysia!!

Celcom Broadband 3G / HSDPA

Gua adalah pengguna ini Celcom Broadband. Gua subscribe RM98 sebulan dengan kontrak 12 bulan.
Untuk menggunakan Celcom Broadband ini, anda perlu membeli sebiji USB 3G Modem contohnya model Vodafone 7.2mbps atau pakej Celcom Broadband Huawei Modem HSDPA 7.2Mbps gak. Harganya adalah dari Rm400-Rm499. Modem Vodafone member gua jual RM400. Huawei pula RM499. Kalau nak yang 2nd hand pun ada sekitar RM200. Boleh try cari kat mudah.com.my atau lelong.com.my.

Bagi mereka yg memula nak pakai Celcom Broadband, jangan biarkan diri anda dikuasai EXCITED yang amat sebelum subscribe benda alah ni. Jika anda kaki download atau bukan kaki download, ANDA PERLU BACA FAIR POLICY Celcom Broadband, setiap bulan limited bandwith hanya 5GIG!!! Namun jika anda kaki chat atau pembaca blog, news and such..benda ni tak menyusahkan anda sangat. Tapi kalau anda kaki youtube, sorry... 5G polisi ini akan membuatkan anda memaki hamun Celcom dan negaranya. Dalam 2 minggu atau tidak sampai 2 minggu, bandwith anda akan kehausan. Dengan kata lain, RM98 atau RM68 anda akan burn dalam 2 minggu sahaja dengan limitasi tersebut.

Apa yang berlaku selepas anda sudah mencapai limitasi tersebut? Speed akan menjadi perlahan lebih perlahan dari Dial-Up sehingga gambar lgsg tidak dapat loading atau boleh kata serendah 10-30kb/s sahaja. LAGIIII YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA GIGIT JARI SENDIRI adalah setiap kilobytes yang kita pakai selepas limitasi akan dicaj! Jika anda pakai berterusan sehingga akhir bulan, dalam RM20 la anda akan dicaj. Dalam bil, dia akan tulis YOUR ACCOUNT OVERDUE. Jadi kalo anda sepatutnya hanya bayar RM68, tambah lagi RM20..dah RM88..kalao RM98, jadi RM100+!!!

Cilake ke tak Celcom?

Menyembunyikan POLISI dan meletakkan title BROADBAND UNLIMITED dalam promosi untuk melariskan produk. Menipu ke takkkkkkkkkkkk????Menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

Reply With Quote
Thanks Adika, Bizzport786, tEnuKLang, eez99, RMteam and 7 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-12-2008, 09:48 PM
Bombastic Bombastic is offline
Regular

Bombastic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 866
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bkn Info Aku!!
Reply With Quote
  #3  
Old 26-12-2008, 09:54 PM
muorian muorian is online now
Active Plus

muorian's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: portal CG
Posts: 3,666
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai pakej rm98 tu.. ok jer stakat ni x de plak caj2 tambahan rapidshare pecut semacam jer dh kat 6 bulan dh i love my celcom
Reply With Quote
  #4  
Old 26-12-2008, 09:56 PM
snowhazel_orange snowhazel_orange is offline
Legendary Member

snowhazel_orange's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: singgahsana
Posts: 10,692
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

thread ni better masuk kat complain customer la
__________________
- Aku Memang Egois -
Live + Love + Laugh
Reply With Quote
  #5  
Old 26-12-2008, 09:57 PM
bahtiar bahtiar is offline
Active Member

bahtiar's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,875
Thanks (Received): 180
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Bombastic View Post
Bkn Info Aku!!
patutlah tiap2 hujung bulan aje..aku susah sgt nak xcess internet...pastu tiap2 bulan bil aku tak ingat naik..siap ada xtra charge utk download.. .cilakak punya cialcom ni...
Reply With Quote
  #6  
Old 26-12-2008, 10:00 PM
lah7257 lah7257 is offline
Active Member

lah7257's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2007
Location: Di Mana-Mana Pun Boleh
Posts: 1,971
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Silap thread nih..
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 26-12-2008, 10:00 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

entahlah.. ako pun naik xpaham...

oke je ako guna... xpenah plak kena caj tambahan.

Bab modem kalau dari CELCOM mahai tu standard ahh.. cam beli HP la beza HP AVAXX ngan HP underwater...sama je cuma bezanya firmware dia dah disetting untuk maximum ngan celcom sahaja..so leebih stabil and laju

Kalau beli modem ngan luar biasanya uNLOCK version untuk trima semua line, so ada potensi slow..mmg slow pun.. Kalau pakai yg ori xde masalah sgt...
Reply With Quote
  #8  
Old 26-12-2008, 10:02 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,016
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 0
Blog Entries: 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bombastic View Post
Celcom Broadband 3G / HSDPA

Gua adalah pengguna ini Celcom Broadband. Gua subscribe RM98 sebulan dengan kontrak 12 bulan.
Untuk menggunakan Celcom Broadband ini, anda perlu membeli sebiji USB 3G Modem contohnya model Vodafone 7.2mbps atau pakej Celcom Broadband Huawei Modem HSDPA 7.2Mbps gak. Harganya adalah dari Rm400-Rm499. Modem Vodafone member gua jual RM400. Huawei pula RM499. Kalau nak yang 2nd hand pun ada sekitar RM200. Boleh try cari kat mudah.com.my atau lelong.com.my.

Bagi mereka yg memula nak pakai Celcom Broadband, jangan biarkan diri anda dikuasai EXCITED yang amat sebelum subscribe benda alah ni. Jika anda kaki download atau bukan kaki download, ANDA PERLU BACA FAIR POLICY Celcom Broadband, setiap bulan limited bandwith hanya 5GIG!!! Namun jika anda kaki chat atau pembaca blog, news and such..benda ni tak menyusahkan anda sangat. Tapi kalau anda kaki youtube, sorry... 5G polisi ini akan membuatkan anda memaki hamun Celcom dan negaranya. Dalam 2 minggu atau tidak sampai 2 minggu, bandwith anda akan kehausan. Dengan kata lain, RM98 atau RM68 anda akan burn dalam 2 minggu sahaja dengan limitasi tersebut.

Apa yang berlaku selepas anda sudah mencapai limitasi tersebut? Speed akan menjadi perlahan lebih perlahan dari Dial-Up sehingga gambar lgsg tidak dapat loading atau boleh kata serendah 10-30kb/s sahaja. LAGIIII YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA GIGIT JARI SENDIRI adalah setiap kilobytes yang kita pakai selepas limitasi akan dicaj! Jika anda pakai berterusan sehingga akhir bulan, dalam RM20 la anda akan dicaj. Dalam bil, dia akan tulis YOUR ACCOUNT OVERDUE. Jadi kalo anda sepatutnya hanya bayar RM68, tambah lagi RM20..dah RM88..kalao RM98, jadi RM100+!!!

Cilake ke tak Celcom?

Menyembunyikan POLISI dan meletakkan title BROADBAND UNLIMITED dalam promosi untuk melariskan produk. Menipu ke takkkkkkkkkkkk????Menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

eh.. betul ke cite nih? da try call 100? tny ape komen derang? klu betol la.. mmg x patot arr.. boikot jer cenggini..
__________________
Saham Wakaf Johor
Reply With Quote
  #9  
Old 26-12-2008, 10:02 PM
JaMeQ JaMeQ is offline
Legendary Member

JaMeQ's Avatar

 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2007
Location: fRoM NoRwAy To SuNwAy...R&R aT gUaTaLuPe, JuPiTeR
Posts: 16,171
Thanks (Received): 101
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kat complain customer tread ni patut masuk la...
__________________
No Deposit Bonus<< >> Register Account InstaForex HERE:BONUS up to USD5,000 or up to 30% of Deposit

Reply With Quote
  #10  
Old 26-12-2008, 10:02 PM
Bombastic Bombastic is offline
Regular

Bombastic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 866
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kt mne tu...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
celcom broadband suck

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump