Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 13-12-2008, 06:55 PM
MR.NUKE MR.NUKE is offline
Active Plus

MR.NUKE's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,569
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku penah kata dulu.. kat mesia ni diorang masih lagi bleh senang lenang coz nak bukak kelas tak pakai permit.. nak trade acc sendiri kena ada license..

skg ni apa dah jadi.. sapa yg patut dsalahkan??
klu aku.. satu je aku salahkan.. mmmmmmm.. tu laaaa tuu aaaaa yg tu tuuuuuu..
__________________
HOW DO YOU DESTROY A MONSTER WITHOUT BECOMING ONE?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 13-12-2008, 06:57 PM
ajid182 ajid182 is offline
Active Member

ajid182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: www.wakakah.com
Posts: 1,607
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

huhu...betui2...aku memg anti betul org nk main scam2 ni...dahla lubang rezeki kita semua...xpasal2 kang forex kena banned plak kt mesia ni...forex senang buat duit bg yg tahu,,,yg xtahu ni selalu buat masalah nk tipu2,,,
Reply With Quote
  #23  
Old 13-12-2008, 07:03 PM
onerich onerich is offline
Active Member

onerich's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Location: D'Puncak
Posts: 1,581
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MR.NUKE View Post
betul2.. aku sokong tu.. ada lagi plak yang berilmu pun dah jadi macam x penah skolah.. terlalu taksub dengan yang mengajar forex.. kununnya guru forex tu bleh bagi kaya kat diorang.. padahal guru yg mengajar tu pun x kaya2 pun.. yang sengalnya diorang x sedar2.. guru diorang tu banyak duit hasil dari yuran2 seminar, personal coaching, mini seminar, ebook, jual signal dll..

tu aaar aku mmg sokong apa yg ko tulis.. ada otak macm x dipakai bila dah terlalu TAKSUB..
ini satu lagi kenyataan yang TEPAT dan BERNAS...aku memang suka sangat...ia terpulang kepada diri masing-masing untuk menentukan kejayaan kita..bukan senang2 nak kaya....tp kalau istiqamah..insyallah sukses!
__________________
MASALAH HUTANG KAD KREDIT?
Reply With Quote
  #24  
Old 13-12-2008, 07:10 PM
king_diamond king_diamond is offline
Legendary Member

king_diamond's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Location: ehsan Ilahi
Posts: 10,171
Thanks (Received): 359
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

FX ni dari dulu dah ada isunya, cuma dulu-dulu orang2 KAYA (YB2, Menteri2 dan Banker2 yang main) cuma sekarang ni macam biasalah kalau orang2 kebanyakan macam kita yang trading pastu senang-lenang, mula lah kerajaan nak buat sekatan itu dan ini. Saya amat yakin nanti akan ada undang-undang yang di wartakan dalam Parlimen pasal FX ni, silap2 leh kena ISA kalau diorang tangkap kita trading FX
__________________
AL-MULKAL-WAQI'AHAL-INSAN

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
Reply With Quote
  #25  
Old 13-12-2008, 07:12 PM
akecema akecema is online now
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 15,534
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 260
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

abg ipar member aku
dapat lesen dari BNM
untuk jadi trader forex
aku xtau mcm mane die mintak
__________________
Reply With Quote
  #26  
Old 13-12-2008, 07:12 PM
sureheboh.com sureheboh.com is offline
Legendary Member

sureheboh.com's Avatar

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: Fun Time Trader - Trading For A Living
Posts: 18,919
Thanks (Received): 306
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Forex Aktiviti HARAM? Kerajaan Malaysia akan blok xs ke sumber forex?

Cakap kat kerajaan kita tu mcm ni:
Benteras dulu penjualan ARAK yg sah HARAM disisi agama Islam
Benteras perjudian 4D, TOTO dan yg paling jelas GENTING HIGHLANDS
Benteras dulu rumah² PELACURAN
dan bila dah selesai tu semua baru pergi sekat FOREX
__________________

AutoRebate INSTAFOREX 86.67% - dibayar ke acc trading!
CALL/WHATSAPP 019-9366547
Reply With Quote
Thanks desire, cry2nite, kukino9, zamreda thanked for this post
  #27  
Old 13-12-2008, 07:14 PM
sureheboh.com sureheboh.com is offline
Legendary Member

sureheboh.com's Avatar

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: Fun Time Trader - Trading For A Living
Posts: 18,919
Thanks (Received): 306
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
abg ipar member aku
dapat lesen dari BNM
untuk jadi trader forex
aku xtau mcm mane die mintak
Ada ke BNM keluar lesen mcm ni?
__________________

AutoRebate INSTAFOREX 86.67% - dibayar ke acc trading!
CALL/WHATSAPP 019-9366547
Reply With Quote
  #28  
Old 13-12-2008, 07:17 PM
MR.NUKE MR.NUKE is offline
Active Plus

MR.NUKE's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,569
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sureheboh.com View Post
Forex Aktiviti HARAM? Kerajaan Malaysia akan blok xs ke sumber forex?

Cakap kat kerajaan kita tu mcm ni:
Benteras dulu penjualan ARAK yg sah HARAM disisi agama Islam
Benteras perjudian 4D, TOTO dan yg paling jelas GENTING HIGHLANDS
Benteras dulu rumah˛ PELACURAN
dan bila dah selesai tu semua baru pergi sekat FOREX
betul2..
aku heran betul.. klu melibatkan wang yang tak bleh nguntungkan diorang KERAjaan secara automatic segala penglibatan tu akan jadi HARAAM.. klu pasal yg haram disisi agama KERAjaan bleh halalkan plak..

p/s: KERA sebenarnya paham.. tapi slalu buat2 tak paham
__________________
HOW DO YOU DESTROY A MONSTER WITHOUT BECOMING ONE?
Reply With Quote
  #29  
Old 13-12-2008, 07:22 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,017
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 0
Blog Entries: 13
Active Level
My Mood:
Default

abis tu cemana ek? diaorg nih sajer jerk.. suka wat org terpinga2..
ada kuasa .. mula la besar kepala..
undang2 ciptaan manusia cipta kekalutan..
cuba terang kasi betul2 faham..
kesimpulannya ape yerk? BNM nk sekat forex kt msia ker?
yg main forex kena jail? alasan xde lesen
__________________
Saham Wakaf Johor
Reply With Quote
  #30  
Old 13-12-2008, 07:25 PM
MR.NUKE MR.NUKE is offline
Active Plus

MR.NUKE's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,569
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tapi punca pengharaman oleh KERAjaan tersebut mesti ada faktor2nya..
bagi aku diantaranya adalah...

1. tak nguntungkan KERA..
2. maybe ada dikalangan orang2 KERA invest money kat trader dan ditimpa nasib malang coz acc blow/punah/ranap/hancor dsb..
3. ada dikalangan orang2 KERA kena scam dengan GURU/SIFO drg sbb terlalu memberi kepercayaan dgn sepenuh hati jiwa dan raga diorang..
4. .........
5. ...........
6. ............

dan seterusnyaaaaa..
__________________
HOW DO YOU DESTROY A MONSTER WITHOUT BECOMING ONE?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
asas forex, belajar forex, forex, kelas forex, main forex, rtm, trade forex

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump