Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-02-2018, 05:13 PM
mattcutt mattcutt is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,896
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default Cuckoo king top vs Penapis air uv

Cuckoo king top vs Penapis air uv

Nak tanya pendapat. 14 tahun sudah saya guna penapis air uv luxor. Sekarang rosak. Berasa macam nak baiki. Tertengok iklan cuckoo rm 60 sebulan tu berasa berkenan juga nak beli sebab ada air panas dan sejuk

Persolaannya penapis air uv yg sudah 14 tahun saya pakai ni betol2 membunuh kuman ke dengan lampu uv tu

Saya bukan apa. Atas nasihat doktor kanser, saya kena minum air yg telah dimasak utk bunuh kuman tu

Air panas cuckoo ni dgr kata suhu setakat 97 darjah celcious
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-02-2018, 05:28 PM
demimasa demimasa is offline
Active Plus

demimasa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,824
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 386
Active Level
My Mood:
Default

Lupakanlah beli bayaran bulanan

Serabut otak dibuatnya

Lama kontrak 5-7 tahun

Penpis air je pun.

Cari je penapis air harga berpatutan boleh bayar cash.
__________________
Yang Faham Sampai Bila Pun Faham
Yang Buat-Buat Tak Faham Sampai Bila Pun Buat-Buat Tak Faham.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-02-2018, 12:00 PM
hashocean hashocean is offline
Regular

hashocean's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2016
Posts: 726
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mattcutt View Post
Cuckoo king top vs Penapis air uv

Nak tanya pendapat. 14 tahun sudah saya guna penapis air uv luxor. Sekarang rosak. Berasa macam nak baiki. Tertengok iklan cuckoo rm 60 sebulan tu berasa berkenan juga nak beli sebab ada air panas dan sejuk

Persolaannya penapis air uv yg sudah 14 tahun saya pakai ni betol2 membunuh kuman ke dengan lampu uv tu

Saya bukan apa. Atas nasihat doktor kanser, saya kena minum air yg telah dimasak utk bunuh kuman tu

Air panas cuckoo ni dgr kata suhu setakat 97 darjah celcious
rasanya waktu boiling tu akan jadi 100 darjah
kemudian masa maintain panas tu yg direndahkan jadi 97 kot

aku punya water heater pensonic camtu la
dia akan maintain panas, tapi bukan pada 100 darjah
sebab tu dia ada button reboil
(in case kita tambah air sedikit untuk penuhkan heater)
__________________
Mining BITCOIN dengan percuma di GOOGLE CHROME
Reply With Quote
  #4  
Old 20-02-2018, 12:01 PM
hashocean hashocean is offline
Regular

hashocean's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2016
Posts: 726
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by demimasa View Post
Lupakanlah beli bayaran bulanan

Serabut otak dibuatnya

Lama kontrak 5-7 tahun

Penpis air je pun.

Cari je penapis air harga berpatutan boleh bayar cash.
sebab yg tu termasuk sekali servis setiap 4 bulan & warranty sampai 7 tahun kan..
__________________
Mining BITCOIN dengan percuma di GOOGLE CHROME
Reply With Quote
  #5  
Old 20-02-2018, 04:05 PM
zfa85 zfa85 is offline
Active Member

zfa85's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,006
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by demimasa View Post
Lupakanlah beli bayaran bulanan

Serabut otak dibuatnya

Lama kontrak 5-7 tahun

Penpis air je pun.

Cari je penapis air harga berpatutan boleh bayar cash.
Mule2 dlu,sy sependapat dgn tuan...tapi lama2 pkai water dispenser beli cash ni serabut gk nk mantainence..dengan penapis air kene tukar tiap 6 bln.kene kluar duit sndiri rm80 x4 dah rm320 dah...campur lg kalo penapis air tu buat hal mcm bocor ke ape..mmg nak kluar duit sedebuk lg nk repairnye..
Reply With Quote
  #6  
Old 21-02-2018, 01:44 PM
mattcutt mattcutt is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,896
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zfa85 View Post
Mule2 dlu,sy sependapat dgn tuan...tapi lama2 pkai water dispenser beli cash ni serabut gk nk mantainence..dengan penapis air kene tukar tiap 6 bln.kene kluar duit sndiri rm80 x4 dah rm320 dah...campur lg kalo penapis air tu buat hal mcm bocor ke ape..mmg nak kluar duit sedebuk lg nk repairnye..
penapis air jenama apa tuh, setahu berapa rm serivce

cuckoo ni rm 60 x 7 tahun dah macam bayar kereta daaa
Reply With Quote
  #7  
Old 21-02-2018, 01:49 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is offline
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 22,824
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 418
Active Level
My Mood:
Default

Aku dulu pakai Elken.

Dia punya bayaran sekali servis, mamposs.

Sekali tu aku kene nak dkt rm 1000.

Terus aku humban. Amek cuckoo terus.

Bayar bulanan kecik, tp selagi bayar tu servis dia cover.
Reply With Quote
  #8  
Old 21-02-2018, 02:16 PM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,176
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 116
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Cuckoo RM60 x 7 tahun.. = RM5,040
air mineral (bkan mild alkali seperti iklan)..
servise setiap 4 bulan / tukar filter setiap 12 bulan

x bole upgrade ke model baru..tunggu 7 tahun

Coway Neo RM95 x 5 tahun .. = RM5,700 (selepas 3 tahun guna..kalo kansel ..xde penalti)
servise setiap 2 bulan / tukar filter setiap 6 bulan

boleh upgrade ke model baru selepas 3 tahun..




air panas dari jenis mcm mesin diatas tidak di didihkan 100c sbb air dh bersih.. suhu Coway 98c / Cuckoo 97c

dan 2-2 mesin tersebut adalah tangki berkapasiti kecil dlm 5-6liter

Cuckoo produk OEM ..takde kilang sendiri.. no1 di korea utk produk pressure cooker
Coway produk ada 5x kilang dan R&D @ makmal sendiri + 5 water treatment plant dikorea dan no.1 di korea utk kategori water purifier.
(2016 no32 top 50 co. in korea)
(2017 no31 top 50 co. in korea)

saya x rekomen amik produk oem yg brand copypaste sbb dorang xde R&D dan makmal utk kualiti air
contoh : aljabar ..dr amsyar sbb sbb dorang import dari korea tapi dari segi kualiti dan halal dh di compromised.. filter takut dari unsur porsin atau bovin.

saya cadangakan amik :-

1).Panasonic alkaline water
TK-AS45-ZMA basic
TK-AS65-ZMA
(utk yg ada kanser + ghout + GERD

2).Coway sbb servise setiap 2bln & tukar filter setiap 6bln
Villaem - RO water
inception - Alkaline water (kanser + ghout + gerd)

Last edited by eizzbizz; 21-02-2018 at 02:23 PM..
Reply With Quote
Likes nyioq liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump