Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 06-04-2012, 03:00 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by havrilsz View Post
Bro..sebaeknyer kena la bg plan...baru bleh cite...
Klu x de plan...x yah la potong...

memang nak kasi plan bro..
tapi imej takleh upload la plak...
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 06-04-2012, 03:07 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,240
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 1
Active Level
Default

jangan percaya cakap kontraktor... kecuali dia engineer by training/profession.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
Thanks bujanglapok thanked for this post
  #23  
Old 06-04-2012, 03:12 PM
NurussalamAziz NurussalamAziz is offline
Active Member

NurussalamAziz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,614
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 51
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Nak potong beam, amat tidak digalakkan. Kalau xnak pening kepala, kene dapatkan pelan pengubahsuaian dari pihak yang terlibat dan submit kepada Majlis Perbandaran. Nanti takkan menyusahkan dikemudian hari. Kalau kantoi ngan bandaran, anda boleh kene denda + robohkan area yang tak selamat. Merugikan masa, tenaga dan duit. Buat secara profesional supaya kalau jadi apa2 boleh di back up kemudian hari dan menyenangkan urusan jual beli di kemudian hari.
__________________
AIA TAKAFUL LIFE PLANNER
014-333 6369 [wassap,sms or call)
...live with your own risk...

Reply With Quote
Thanks bujanglapok thanked for this post
  #24  
Old 06-04-2012, 03:14 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by NurussalamAziz View Post
Nak potong beam, amat tidak digalakkan. Kalau xnak pening kepala, kene dapatkan pelan pengubahsuaian dari pihak yang terlibat dan submit kepada Majlis Perbandaran. Nanti takkan menyusahkan dikemudian hari. Kalau kantoi ngan bandaran, anda boleh kene denda + robohkan area yang tak selamat. Merugikan masa, tenaga dan duit. Buat secara profesional supaya kalau jadi apa2 boleh di back up kemudian hari dan menyenangkan urusan jual beli di kemudian hari.

tqvm bro...plan dah lulus dah pun
cuma kewujudan bim tu tak dipedulikan sangat sebelum ni..
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
  #25  
Old 06-04-2012, 03:14 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
jangan percaya cakap kontraktor... kecuali dia engineer by training/profession.

superb...i luv u...
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
  #26  
Old 06-04-2012, 03:15 PM
malayleaks malayleaks is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,419
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
jangan percaya cakap kontraktor... kecuali dia engineer by training/profession.
Saya setuju dengan bro Megat Sri Rama.Kebanyakan kontraktor nie asal ada skill dengan pekerja yang "mahir",projek jalan.Padahal kalau nak kira dari segi ilmu kejuruteraan amat sedikit yang tahu.

Baik minta pendapat yang arif dalam hal sebegini.Rumah mak saya pernah kena,tapi bukan bim.Pergi ikut cakap kuli dengan kontraktor untuk potong saluran pelepasan bau najis yang dibuat dari besi tuh.Ingatkan lepas potong takder jadi apa2...alih2 lepas sebulan ditempat yang jadi corong itulah keluar segala macam spesis binatang yang menggelikan ditambah dengan bau yang kurang menyenangkan.

Bila panggil kontraktor lain,dia geleng2 kepala tgk.Tak pasal2 kena pasang yang plastik.Rasanya yang corong asal (dari besi) dah dijual ke kedai besi buruk.Hampeh.

Jadi sebab dah terkena dengan kontraktor Melayu,saya dah taubat tak nak pakai khidmat kontraktor Melayu,baik layan Cina jer..mahal pun mahal,ada sebab.

Sekian.
Reply With Quote
  #27  
Old 06-04-2012, 03:21 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by malayleaks View Post
Saya setuju dengan bro Megat Sri Rama.Kebanyakan kontraktor nie asal ada skill dengan pekerja yang "mahir",projek jalan.Padahal kalau nak kira dari segi ilmu kejuruteraan amat sedikit yang tahu.

Baik minta pendapat yang arif dalam hal sebegini.Rumah mak saya pernah kena,tapi bukan bim.Pergi ikut cakap kuli dengan kontraktor untuk potong saluran pelepasan bau najis yang dibuat dari besi tuh.Ingatkan lepas potong takder jadi apa2...alih2 lepas sebulan ditempat yang jadi corong itulah keluar segala macam spesis binatang yang menggelikan ditambah dengan bau yang kurang menyenangkan.

Bila panggil kontraktor lain,dia geleng2 kepala tgk.Tak pasal2 kena pasang yang plastik.Rasanya yang corong asal (dari besi) dah dijual ke kedai besi buruk.Hampeh.

Jadi sebab dah terkena dengan kontraktor Melayu,saya dah taubat tak nak pakai khidmat kontraktor Melayu,baik layan Cina jer..mahal pun mahal,ada sebab.

Sekian.

Betul tu bro...
kontraktor beria-ia suruh potong
tapi saya minta tangguh dulu...

lagi satu bro..
saluran najis sepatutnya pakai yum ceramic tu kan?
boleh ke kalau pakai paip PVC biasa...
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
  #28  
Old 06-04-2012, 03:25 PM
PokGuard PokGuard is offline
Active Plus

PokGuard's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2011
Posts: 3,807
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

jgn potong kalo ada lagi cara lain....risiko tu
Reply With Quote
  #29  
Old 06-04-2012, 03:26 PM
malayleaks malayleaks is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,419
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tiada masalah kalau nak pakai paip PVC yang biasa tuh,tapi jangkahayat kegunaan tak lama laa.Biasa kalau rumah sendiri dan tak nak buat penyelenggaraan yang memakan kos banyak dikemudian hari,ada baiknya pakai yang seramik.

Saya syorkan biar mahal sikit,sebab benda nie kita nak pakai dalam jangkamasa yang lama.
Reply With Quote
  #30  
Old 06-04-2012, 03:28 PM
watakutama watakutama is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,895
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

runtuh kan semua..buat satu beam baru yg jaraknya jauh seperti yg tt kehendaki...
__________________
[CENTER][COLOR="Blue"][B]Bekam Ke Rumah Sekitar IPOH[/B][/COLOR]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump