Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-02-2012, 08:36 PM
medan78 medan78 is offline
Regular

medan78's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Posts: 181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bagus tread ni..

nak tanya.. rumah sekarang ni under gov loan orang rumah..
still rumah tu 2 nama.. means nama saya pun ada..
possible tak untuk saya refinance rumah tu kat bank?
semua bank terima ker?..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 26-02-2012, 08:59 PM
ooz ooz is offline
Active Member

ooz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 2,217
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 128
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fyhan88 View Post
Kalau refinance balik,ada bank akan bagi up to 80% of house market value,ada bank juga bagi up to 90% of market value..
Interest pula bergantung kepada credit tuan dengan bank dan juga loan amount..kalau harga rumah tinggi,tapi tuan credit tuan dengan bank xcantik,interest xcantik.kalau semua oke,so bank akan bagi interest cantik..

Han
mortgage specialist
[email][email protected]
TT, refinance ambo faham...
nak tau bab cagaran property 100% milik kita kepada bank...
buleh ke?
Reply With Quote
  #13  
Old 27-02-2012, 11:19 AM
fyhan88 fyhan88 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,239
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ooz View Post
TT, refinance ambo faham...
nak tau bab cagaran property 100% milik kita kepada bank...
buleh ke?
Hari tu,mbb ada terima rumah cagaran..saya xpsti sama ada ada lagi atau tidak..kalau ada nnti sy bgtau tuan..

Han
mortgage specialist
[email protected]
Reply With Quote
  #14  
Old 27-02-2012, 11:29 AM
kronoz kronoz is offline
Active Member

kronoz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,969
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Salam... member2 thread... kalau ade ape2 nak tanye pasal loan... boleh la lontarkan kat sini yek.... ape2 je soalan... saye akan jawab skdr ilmu yang ade....tq
TT [email protected] pergi mana?

Ke merajuk sebab thread kena hijack
Reply With Quote
  #15  
Old 27-02-2012, 11:34 AM
slvrchair slvrchair is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (11)
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,311
Thanks (Received): 285
Likes (Received): 4
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

bump satu!
Reply With Quote
  #16  
Old 27-02-2012, 11:40 AM
izniey izniey is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 90
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau credit card 2bln x byr, housing loan boleh tak?
Reply With Quote
  #17  
Old 27-02-2012, 11:51 AM
khg khg is offline
Active Member

khg's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,631
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nk join soal gak.

gaji selepas tolak semua potongan, 4k. rumah dah ada 3 bijik. berapa MOF leh dapat, maksimum.
Reply With Quote
  #18  
Old 27-02-2012, 12:25 PM
pendita_emas pendita_emas is offline
Regular

pendita_emas's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2011
Posts: 694
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT ... sy nk tanya... sy dah beli rumah 1st MOF 90%... Kalau sy nk beli rumah 2nd bole dapat lg MOF 90% tak..? sebelum ni sy dengar2 rumah 2nd juz bole dapat MOF 80% jer... btol ker???
Reply With Quote
  #19  
Old 27-02-2012, 04:43 PM
qhalid qhalid is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,951
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

nak tanya bank mana boleh bagi the islamic loan ??? aku budget nak buat 100% loan sbb KWSP dah pakai bayar depo pastu sure nak pakai duit nak renovate / repair .. mana lagi elok pakai lawyer sendiri or pakai lawyer bank??
Reply With Quote
  #20  
Old 27-02-2012, 05:28 PM
zdman zdman is offline
Active Member

zdman's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: Ugly Rock
Posts: 2,143
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

mane pi ni, banyak dah soalan tak jawap pon
Reply With Quote
Thanks pokcik3g thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump