Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-11-2017, 06:33 AM
visi-sufi visi-sufi is offline
Active Member

visi-sufi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,945
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 1
Active Level
Default S&P Hilang… nak buat macam mana?

Assalamualaikum…

Nak buat macam mana Kalau SnP rumah hilang ye?

Nak rujuk kat siapa?

Apa langkah-langkah yang perlu dilakukan?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-11-2017, 06:59 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,567
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 178
Active Level
Default

cer cari balik lawyer yang buat snp tu kalau2 dia ada salinan
Reply With Quote
  #3  
Old 19-11-2017, 11:31 AM
besikal besikal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 442
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Boleh cuba juga dengan developer.
Reply With Quote
  #4  
Old 19-11-2017, 03:57 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,181
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 286
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by visi-sufi View Post
Assalamualaikum…

Nak buat macam mana Kalau SnP rumah hilang ye?

Nak rujuk kat siapa?

Apa langkah-langkah yang perlu dilakukan?
s&p hilang, mintak lawyer, kalo lawyer jenis kawan2, laju je die cari dan bagi free je... kalo lawyer lembab, memang bertahun nak tunggu die cari, kene caj pulak...

paling senang, gi je bank yg kau buat loan tu... isi borang, nnti dalam masa kurang seminggu kau akan dapat copy, free je...
Reply With Quote
  #5  
Old 19-11-2017, 04:17 PM
sayasuka sayasuka is offline
Legendary Member

sayasuka's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 12,070
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 63
Active Level
Default

yang saya punya pun hilang...

- mintak salinan dengan bank, hanya bayar kos fotocopy ... rm20
tapi hanya betul-betul salinan je...

- rasa kalu mintak salinan denga lawyer akan dapat salinan yang sah

* ambe loan kat public bank
Reply With Quote
  #6  
Old 19-11-2017, 04:29 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,181
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 286
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sayasuka View Post
yang saya punya pun hilang...

- mintak salinan dengan bank, hanya bayar kos fotocopy ... rm20
tapi hanya betul-betul salinan je...

- rasa kalu mintak salinan denga lawyer akan dapat salinan yang sah

* ambe loan kat public bank
aku pernah buat kat rhb, die bagi free je, ikut bank la kot nak caj berapa...

utk mintak dari lawyer, kau takkan dapat yg "ori" tapi sebaliknya yg copy juga, lawyer tambah cop "certified true copy" je...

utk semua urusan rumah, samada nak jual, nak beli, nak refinance dan lain2 semua yg fotostat ni dah cukup... sebab dalam urusan2 ni lawyer akan double check dengan pejabat tanah nanti (land search) utk semua urusan...
Reply With Quote
Likes sayasuka liked this post
  #7  
Old 14-12-2017, 03:18 PM
yus7777 yus7777 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 347
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

terima kasih atas info ini...
__________________
JEMPUT SINGGAH
https://danimyamall.com
Reply With Quote
  #8  
Old 20-12-2017, 12:51 PM
visi-sufi visi-sufi is offline
Active Member

visi-sufi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,945
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
aku pernah buat kat rhb, die bagi free je, ikut bank la kot nak caj berapa...

utk mintak dari lawyer, kau takkan dapat yg "ori" tapi sebaliknya yg copy juga, lawyer tambah cop "certified true copy" je...

utk semua urusan rumah, samada nak jual, nak beli, nak refinance dan lain2 semua yg fotostat ni dah cukup... sebab dalam urusan2 ni lawyer akan double check dengan pejabat tanah nanti (land search) utk semua urusan...
Terima kasih sudi berkongsi ilmu
__________________
* Restructure / Refinance Your Credit Card + Get Cash - $$ - http://www.ezpayment2u.com *

Official Blog: http://www.ezpayment2u.com/blog/
Reply With Quote
  #9  
Old 20-12-2017, 06:10 PM
lizzqute lizzqute is online now
Super Active

lizzqute's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Location: Putra>>>KL>>>PJ
Posts: 9,516
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

pergi je mintak salinan kat bank.. nanti diorg bagi. bank yang ko buat loan.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump