Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-11-2017, 04:38 PM
Hidier Hidier is offline
Legendary Member

Hidier's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: Johor
Posts: 11,672
Thanks (Received): 903
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Saya belajar dari pengalaman orang lain

Salam.

Lama tak posting di CG.
Kalau salah tempat minta maaf ye.
Jom sharing apa yang kita dah belajar dari pengalaman orang lain.

Saya mulakan dulu.

Saya skrg kerja sebagai agen takaful.

Dalam takaful, selain buat sales, kami juga mencari agen baru.

Senior2 yg lebih berpengalaman pernah sharing cara beriklan.
Apa yang penting, sewaktu nak iklan, kena berterus terang.

Apa maksudnya berterus terang?
Dia ceritakan pengalaman dia. Dia pernah iklan tentang jawatan kosong.
Sales exec.
Maka ramailah datang mencuba dan bertanya tentang peluang pekerjaan tu.

Bila diterangkan tentang jawatan tersebut, maka fahamlah orang yang datang tu bahawa jawatan tu sebenarnya agen takaful.

Dari ratusan yang contact, puluhan yang jumpa, takde sorang pon yang join.
Maka senior tu cakap - "dapat penat je".

So apa yang saya dapat belajar dari dia adalah - lebih baik berterus terang.

Kalau tak, penat je dapat. Hasil takde.

Anda pulak bagaimana?
Apa yang anda dah belajar dari pengalaman orang lain?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-11-2017, 05:22 PM
Hidier Hidier is offline
Legendary Member

Hidier's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: Johor
Posts: 11,672
Thanks (Received): 903
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Tq tuan mod.. sini rupanya tempat dia
__________________
AIA PUBLIC TAKAFUL

Takaful & Medical Kad

012-7796200
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump