Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-07-2017, 03:26 PM
Yul-Minho Yul-Minho is offline
Legendary Member

Yul-Minho's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Location: ~Hijau Bumi Tuhan~
Posts: 15,713
Thanks (Received): 839
Likes (Received): 296
Active Level
My Mood:
Default Aku Ingat Badak Yang Aku Jumpa

"Aku Ingat Badak Yang Aku Jumpa," Kata-Kata Diterima Dari Lelaki Selepas Kali Pertama Ajak Berjumpa



Setiap orang tidak minta dilahirkan dengan keadaan kekurangan, setiap manusia ada kekurangan cuma mungkin tidak menonjol pada fizikal.

Kekurangan atau kelebihan adalah kurniaan daripadaNya, hina kekurangan fizikal setiap manusia sama seperti menghina ciptaanNya.

Dikongsikan oleh seorang wanita bernama Nik Yam Chik Zainab, beliau pada dulunya mempunyai bentuk badan yang agak besar, namun pengalaman kali pertama berjumpa dengan seorang lelaki yang dikenalinya di Facebook merupakan pengalaman yang tidak boleh dilupakannya.

Jom baca perkongsian dan tips pemakanan yang diberikan beliau.



Dulu aku pernah kenal seorang lelaki di Facebook, dia ajak aku bercinta, sekali itu kami berjumpa dan dia datang jumpa dengan kawan dia.

Dia dan kawan dia gelak-gelak , aku dah agak dah mesti gelakkan aku sebab gemuk la tu, lepas itu bila dah balik rumah, dia buat-buat silap anta mesej, waktu itu Shatsapp tak wujud lagi.

Dia kata, "Aku ingat badak yang aku jumpa". Tudia, badak dia panggil aku.

Saya pun cakap la tak payah la nak buat-buat salah hantar mesej, tak tahu macammana dia terus jujur keluar habis perkataan badak air m badak sumbu, gorila kepada aku.

Menangis aku waktu tu, apa lagi, aku "login" Facebook dan trus ''block'' dia, habis cerita.

Tapi tak rasa sangat nak kurus waktu itu, setia menunggu jejaka terima waktu kita gemuk, dia akan terima kita ikhlas kita kuruslah untuk dia.

Jaga elok-elok dia, jangan rasa selesa bila orang terima kita, tapi kita makan tak ingat dunia.

Tulus ikhlas,

Badak Sumbu


Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-07-2017, 03:27 PM
Yul-Minho Yul-Minho is offline
Legendary Member

Yul-Minho's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Location: ~Hijau Bumi Tuhan~
Posts: 15,713
Thanks (Received): 839
Likes (Received): 296
Active Level
My Mood:
Default

Berikut adalah perkongsian daripada beliau tips pemakanan untuk kurus yang diamalkannya.


1.RESEPI NUGGET AYAM

Isi Ayam

2 Biji Telur
1 Sudu Teh Blackpepper (tumbuk kasar)
1 Ulas Bawang Putih
1 Biji Bawang Merah
Garam Secukup Rasa

-Kisar semua bahan dan kukus sehingga masak.
-Potong mengikut bentuk yang diinginkan.
-Celup dengan putih telur sebelum goreng. Siap.

RESEPI KANGKUNG GORENG BELACAN

1 Ikat Kangkung
1 Ulas Bawang Putih*
1 Biji Bawang Merah*
2 Biji Lada*
1 Sudu Belacan*
Garam Secukup Rasa

-Tumis bahan bertanda * sehingga naik bau.
-Masukkan kangkung dan tambah garam. Siap.


2. RESEPI SALAD AYAM

Salad

1 Ketul Dada Ayam (Rebus)
1/2 Sudu Teh Blackpepper
1 Biji Telur (Scramble Egg)

RESEPI TAUGEH GORENG

Taugeh

1 Ulas Bawang Putih*
1 Biji Bawang Merah*
2 Biji Lada*
Garam Secukup Rasa

-Tumis bahan bertanda * sehingga naik bau.
-Masukkan taugeh dan tambah garam. Siap.


3. RESEPI MURTABAK AYAM

1 Ketul Dada Ayam (Cincang)
1 Ulas Bawang Putih*
1 Biji Bawang Merah*
2 Biji Lada*
1 Sudu Serbuk Kari*
2 Biji Telur

-Tumis bahan bertanda * dan masukkan ayam. Goreng sehingga masak. Ketepikan.
-Dalam bekas lain, pukul 2 biji telur dan masukkan isi ayam yang telag digoreng tadi.
-Goreng menggunakan kuali non stick pan.

RESEPI AYAM GORENG BEREMPAH

2 Ketul Ayam
1 Sudu Teh Kunyit*
1 Sudu Teh Serbuk Kari*
Halia dan Lengkuas*
1 Ulas Bawang Putih*
1 Biji Bawang Merah*
Garam Secukup Rasa*

-Blend semua bahan bertanda * dengan sedikit air.
-Perap ayam dengan bahan yang telah diblend tadi. Lagi lama perap lagi sedap.
-Panaskan minyak dan goreng sehingga masak. Siap.



4. RESEPI CUCUR UDANG

1 Ketul Tauhu (hancurkan)
2 Biji Telur
5 Ekor Udang
1/2 Sudu Teh Blackpepper
Daun Kucai
Garam Secukup Rasa

-Campur semua bahan. Siap untuk digoreng.

RESEPI SUP AYAM

Ayam
Rempah 3 Serangkai*
1 Jnci Halia*
1 Biji Bawang Merah*
1 Ulas Bawang Putih*
Garam Secukup Rasa

-Tumis bahan bertanda *
-Masukkan ayam. Tambah air dan garam. Tunggu sehingga masak. Siap.

RESEPI KAILAN GORENG
Kailan
1 Ulas Bawang Putih*
1 Biji Bawang Merah*
2 Biji Lada*
Garam Secukup Rasa

- Tumis bahan bertanda * sehingga naik bau.
-Masukkan kailan dan tambah garam. Siap.



5. RESEPI AYAM GORENG KUNYIT

1 Dada Ayam (potong dadu)
1 Sudu Teh Kunyit
Garam Secukup Rasa
2 Biji Lada
1 Ulas Bawang Merah

-Perap ayam dengan kunyit dan garam selama 5 minit.
-Goreng ayam sehingga garing dan masak.
-Akhir sekali, masukkan lada dan bawang. Siap.

RESEPI BAYAM GORENG

Bayam
1 Ulas Bawang Putih*
1 Biji Bawang Merah*
2 Biji Lada*
Garam Secukup Rasa

-Tumis bahan bertanda * sehingga naik bau.
-Masukkan bayam dan tambah garam. Siap.



6. RESEPI TOMYAM PUTIH

Ayam

1 Batang Serai
4 Helai Daun Limau Purut
2 Biji Lada
1/2 Biji Bawang Besar
Garam Secukup Rasa

-Rebus semua bahan sehingga ayam masak dan tambahkan garam. Siap.

RESEPI PAK CHOY GORENG

Pak Choy

1 Ulas Bawang Putih*
1 Biji Bawang Merah*
2 Biji Lada*
Garam Secukup Rasa

- Tumis bahan bertanda * sehingga naik bau.
- Masukkan pak choy dan tambah garam. Siap.



RESEPI CUCUR AYAM

1 Ketul Dada Ayam*
2 Biji Telur*
2 Biji Lada*
1 Biji Bawang Merah*
1 Ulas Bawang Putih*
1/2 Sudu Teh Blackpepper (tumbuk kasar)*

Daun Bawang

Garam Secukup Rasa

-Blend bahan bertanda *
-Masukkan daun bawang dan tambah garam.
-Panaskan minyak dan goreng sehingga garing. Siap.



Kalau beliau berjaya untuk kurus dengan diet ini, mengapa bukan kita? tak salah mencuba. - Siakapkeli.my

http://www.siakapkeli.my/2017/07/aku...umpa-kata.html
Reply With Quote
Likes cek mek molek, pecot85, oldtbone liked this post
  #3  
Old 17-07-2017, 03:29 PM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,435
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 954
Active Level
My Mood:
Default

sapa yg nak menurunkan berat badan, boleh la cuba masak resepi resepi ni..
__________________

<a href=http://www.mediafire.com/file/8ktgzcqck8cdpcd/Banner_RKK_GIF_468x60.gif target=_blank>
</a>
Reply With Quote
  #4  
Old 17-07-2017, 03:30 PM
manbaik manbaik is offline
Regular

manbaik's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 457
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

cantek.sapa yg gemuk sila la try
Reply With Quote
  #5  
Old 17-07-2017, 03:32 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,597
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 185
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

uik..
ceq ni kalo ikut jadual ni..
bleh naik bdn ni..sbb makan kerap..
Reply With Quote
  #6  
Old 17-07-2017, 03:34 PM
Yul-Minho Yul-Minho is offline
Legendary Member

Yul-Minho's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Location: ~Hijau Bumi Tuhan~
Posts: 15,713
Thanks (Received): 839
Likes (Received): 296
Active Level
My Mood:
Default

muka dia mcm nurhayati tahir bila dah kurus..

Reply With Quote
  #7  
Old 17-07-2017, 03:35 PM
belam belam is offline
Active Plus

belam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 4,682
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 20
Active Level
Default

time gemuk knp hitam?bila kurus muka jd putih
__________________
YNWA
يو ويلل نيۏير ولق الون
Reply With Quote
  #8  
Old 17-07-2017, 03:36 PM
Laici Laici is online now
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 3,092
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 97
Active Level
Default

uish...mesti menyesal mamat yg cakap dia badak tu...sebenarnya orang berbadan besar ni kena ada motivasi sikit...kesedaran, baru akan serius...tapi kalau dah selesa, ok jer badan berisi pun...lain orang lain minatnya..ada jer orang suka pasangan yg badan berisi
Reply With Quote
  #9  
Old 17-07-2017, 03:38 PM
En Fahmie Redone En Fahmie Redone is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 574
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by belam View Post
time gemuk knp hitam?bila kurus muka jd putih
tu la.. qu putih kot.. x pon produk nur sajat
Reply With Quote
  #10  
Old 17-07-2017, 03:39 PM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 7,509
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 426
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Yul-Minho View Post
"Aku Ingat Badak Yang Aku Jumpa," Kata-Kata Diterima Dari Lelaki Selepas Kali Pertama Ajak Berjumpa


x sangka ye.. bila dh kurus raut muka pn blh berubah makin cantik..
kena cuba ni..mn tau muka blh jd mcm brad pit nanti ..
tq bos..nice sharing
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump