Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1081  
Old 17-07-2017, 01:12 PM
azam74 azam74 is offline
Super Active

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 9,962
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 46
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pepsifire View Post
Sepanjang perang kat syria ni aku x de nampak tentera OIC.

Kalau ade nampak tepek kat sini lobang idungnya.
belum pernah ada tentera OIC, tentera2 pak arab lebih nak jaga keluarga diraja masing2. aritu nak hantar pi bosnia pun jenuh kena paksa..

ni nk serang qatar, laju lak beberapa negara arab nak bersatu serang..
__________________
TTR 901
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1082  
Old 17-07-2017, 01:38 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 33,517
Thanks (Received): 115
Likes (Received): 388
Active Level
My Mood:
Default

Remaja Hama terbunuh!
Serangan semalam!!

'Syahid' Hamoud al-Shamali berumur 13 tahun, terbunuh dalam serangan meriam rejim Bashar yang sedang cuba menggempur masuk ke wilayah sempadan Idlib. Dalam masa sehari, lebih dari lima serangan berlaku di seluruh Syria dengan setiap satunya terdapat mangsa yang terbunuh dan cedera.

Lataminah
Hama
16/7/2017


https://www.facebook.com/syria.care/...9759671110867/
Reply With Quote
  #1083  
Old 17-07-2017, 06:36 PM
susah2je susah2je is offline
Legendary Member

susah2je's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Posts: 16,585
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 235
Active Level
Default

Mosul secara rasmi diperintah oleh kerajaan syiah Iraq yg berpusat diBaghdad. Walaupun ada tentangan gerila dari IS di Mosul tapi bukan dalam skala besar.

Tahun 2014-2015 ketika Mosul diambil IS, dan gambar Mosul hari ini selepas musnah akibat dari carpet bombing.







__________________
senyum itu sedekah
Reply With Quote
  #1084  
Old 17-07-2017, 07:21 PM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

cre8tive's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 14,185
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 85
Active Level
My Mood:
Default

Patutlah imam mahadi muncul nnt tak bg peluang kat kapir dihapus'n dgn p'bunuhan yg plg dahsyat. Mmg patut pun tak bg peluang hidup sbb habis musnah tanah umat islam. Jahanam punye kapir laknat syiah laknatullah.
__________________
LOGO | BUSINESS CARD | FLYERS | FB TIMELINE | STICKADZ
Reply With Quote
  #1085  
Old 17-07-2017, 09:02 PM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 15,019
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 110
Active Level
Default

#DeirEzzor: #IS publishes pictures & claims to have killed a big number of #Assad soldiers in western #Hamimah village in DeirEzzor province https://t.co/4lFnKWVyDu
Reply With Quote
  #1086  
Old 17-07-2017, 09:11 PM
m_radd m_radd is online now
Active Member

m_radd's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,288
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Dahsyat sungguh IS...ingatkan dah kalah...pakatan kapir + syiah ni perasan je lebih bila dpt tawan Mosul...rupa2nya IS menawan tempat2 lain
Reply With Quote
  #1087  
Old 17-07-2017, 09:13 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Super Active

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: Contact No | 0111-9224042
Posts: 8,246
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1034
Active Level
Default

Kurdish security official: IS leader Baghdadi almost certainly alive



SULAIMANIA: A top Kurdish counter-terrorism official said on Monday he was 99% sure that Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi was alive and located south of the Syrian city of Raqqa, after reports that he had been killed.

“Baghdadi is definitely alive. He is not dead. We have information that he is alive. We believe 99% he is alive,” Lahur Talabany told Reuters in an interview.

“Don’t forget his roots go back to al Qaeda days in Iraq. He was hiding from security services. He knows what he is doing.”

Iraqi security forces have ended three years of Islamic State rule in the Iraqi city of Mosul, and the group is under growing pressure in Raqqa – both strongholds in the militants’ crumbling self-proclaimed caliphate.

Still, Talabany said Islamic State was shifting tactics despite low morale and it would take three or four years to eliminate the group.

After defeat, Islamic State would wage an insurgency and resemble al-Qaeda on “steroids”, he said.

The future leaders of Islamic State were expected to be intelligence officers who served under former Iraqi dictator Saddam Hussein, the men credited with devising the group’s strategy.

.freemalaysiatoday.
__________________
[ OPEN LIVE INSTAFOREX ACCOUNT NOW ]
BUKA AKAUN BAWAH SAYA >>> SETIAP KALI TUTUP DAGANGAN ANDA DAPAT DUIT
AUTOMATIK 1.3 PIPS REBAT @ DUIT SETIAP HARI + BONUS 250%

REBAT MASUK DALAM AKAUN
| REBAT MASUK DALAM BANK|MODAL FX PERCUMA 1500$
Reply With Quote
  #1088  
Old 17-07-2017, 09:13 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 21,582
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 138
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m_radd View Post
Dahsyat sungguh IS...ingatkan dah kalah...pakatan kapir + syiah ni perasan je lebih bila dpt tawan Mosul...rupa2nya IS menawan tempat2 lain
adeh.. Tawan tempat lain bermakna tempat tu bakal musnah.. Sampai bila ni ??
Reply With Quote
Likes m_radd liked this post
  #1089  
Old 17-07-2017, 09:40 PM
susah2je susah2je is offline
Legendary Member

susah2je's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Posts: 16,585
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 235
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
adeh.. Tawan tempat lain bermakna tempat tu bakal musnah.. Sampai bila ni ??
Aku rasa kena guna cara British buat kat Tanah Melayu dulu iaitu buat penempatan kampung baru. Penduduk dipecah dan perintah. Area dipagar dawai berduri, ada post kawalan yg ketat dan rakyat diberi IC. Kalau Malaya dapat dibebaskan dalam masa 12 tahun kenapa Iraq tak boleh.

Cuma IS ni sudah memerintah selama 3 tahun, instead PKM cuma 2 minggu, jadi kesan kebaikan pemerintahan serta pengaruh IS ni kepada orang awam rakyat biasa telah mewujudkan penyokong mereka yg ramai.

Cara lain, kena guna sistem perang di U.S dulu iaitu, membunuh semua penduduk asal red indian dan menggantikan dengan penduduk kulit putih dan jadikan hamba kulit hitam. Dalam kes Iraq, kerajaan Syiah sekarang kena bunuh semua orang Islam di Iraq dan menggantikan dengan Persian Iranian dan syiah Arab Iraq akan serve dibawah Iran.

Kalau tak, susahlah nak wujudkan keamanan. e.g Taliban 1997 last memerintah selepas disingkirkan U.S, hampir 20 tahun tak aman2 kerana kesilapan tak bunuh semua Taliban yg ada di Afghanistan.
__________________
senyum itu sedekah
Reply With Quote
  #1090  
Old 17-07-2017, 09:41 PM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 15,019
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 110
Active Level
Default

#NEWS

Shiite militias and affiliated MPs plan to expel 12,000 families from #Mosul and confiscate their possessions
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold