Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-04-2017, 08:40 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,410
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9759
Active Level
My Mood:
Default Sindiket jual pakej Astro haram tumpas


ANTARA peralatan yang disyaki digunakan untuk penyiaran secara langsung. FOTO ihsan Polis

Kuala Lumpur: Enam ahli sindiket yang menawarkan langganan Astro secara haram ditahan Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman di Kuala Lumpur dan Johor Bahru, semalam dan hari ini.

Pengarah JSJK Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata, hasil serbuan polis turut merampas pelbagai peralatan disyaki digunakan untuk penyiaran secara langsung dan perkongsian kad kepada pelanggan mereka.

"Antaranya peralatan dirampas adalah 12 unit modem parabolic, lebih 500 unit dekoder dan kad Astro, Android Setup Box, telefon bimbit, tablet dan komputer riba.

"Siasatan mendapati sindiket menjual pakej Astro secara tidak sah kepada pelanggan dengan kos bayaran lebih murah iaitu RM150 bagi harga dekoder dan RM350 untuk langganan siaran setahun.

"Sehingga kini dipercayai lebih 30,000 pelanggan di seluruh Malaysia membuat langganan daripada sindiket ini sekaligus mengakibatkan kerugian besar kepada pihak Astro," katanya.

Acryl berkata, kesemua suspek lelaki berusia 39 hingga 53 tahun direman selama tiga hari bagi siasatan mengikut Seksyen 41 Akta Hak Cipta 1987.

"Polis turut mengingatkan orang ramai supaya tidak terbabit dengan sebarang pakej langganan tidak sah sebegini kerana ia merupakan kesalahan mengikut Akta Hak Cipta 1987 dan boleh dikenakan tindakan undang-undang," katanya.


http://www.hmetro.com.my/node/223438

Update #1

Quote:
Originally Posted by TT View Post

RM350 sahaja untuk setahun


PERALATAN yang digunakan sindiket.

Kuala Lumpur: Hanya perlu bayar RM150 hingga RM350 setahun bagi membolehkan menonton semua siaran syarikat televisyen berbayar.

Itu adalah taktik sindiket yang menawarkan perkhidmatan penyiaran saluran televisyen berkenaan secara tidak sah menggunakan ‘online streaming’ dan perkongsian kad.

Bagaimanapun, taktik itu terbongkar selepas sindiket terbabit berjaya dikesan Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman yang aktif menjalankan kegiatan berkenaan di seluruh negara sejak tiga tahun lalu.

Pengarah JSJK Bukit Aman Datuk Acryl Sani berkata, hasil siasatan dijalankan mendapati sindiket itu menjual pakej stesen berkenaan secara tidak sah kepada pelanggan dengan kos bayaran bulanan jauh lebih rendah.

“Sindiket ini dikenal pasti menggunakan kemudahan media sosial seperti Facebook sebagai saluran untuk mempromosikan khidmat berkenaan dan mencari pelanggan yang kini dipercayai sudah mencecah lebih 30,000 pengguna di seluruh negara.

“Jumlah pelanggan yang tinggi itu membolehkan sindiket berkenaan mengaut keuntungan hampir RM1 juta setiap bulan dengan tawaran pakej serendah RM150 hingga RM350 setahun sejak aktif beroperasi pada 2015,” katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Acryl berkata, pihaknya menjalankan Operasi Camar Tayang 1/2017 di beberapa lokasi sekitar Kuala Lumpur dan Johor Bahru pada 20 dan 21 April lalu bagi mengesan kegiatan sindiket terbabit di kedua-dua kawasan berkenaan.

“Hasil serbuan itu, kami berjaya menahan enam lelaki tempatan berusia antara 39 dan 53 tahun yang dipercayai anggota sindiket berkenaan dalam operasi terbabit.

“Kami turut merampas pelbagai peralatan dipercayai digunakan untuk ‘live streaming’ dan perkongsian kad iaitu 12 ‘parabolic moderm’ lebih 500 ‘decoder dan kad, ‘android setup box, telefon bimbit dan komputer riba,” katanya.

Beliau berkata, semua yang ditahan direman selama tiga hari bermula 21 hingga 23 April ini untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 41 Akta Hak Cipta 1987.

“Orang ramai diingatkan agar tidak terbabit dengan sebarang langganan pakej tidak sah kerana perbuatan itu menyalahi undang-undang dan boleh didakwa mengikut Akta Hak Cipta 1987,” katanya.


http://www.hmetro.com.my/node/223552
Update #1

Quote:
Originally Posted by TT View Post


..
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-04-2017, 08:42 PM
PeRtZ PeRtZ is offline
Active Plus

PeRtZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2013
Location: Johor Bahru
Posts: 3,806
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Kekotak langit?
__________________
(Renungan)Kita adalah apa yang kita fikirkan!
(Renungan)Kita layak dapat apa yang selayaknya untuk kita
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=565858
Follow IG; publicgold_ahjil (utk promosi emas drp saya)
hadiahuntuksahabat.blogspot.com
Reply With Quote
  #3  
Old 21-04-2017, 08:42 PM
johor1976 johor1976 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,720
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 421
Active Level
Default

Pencuri mencuri daripada penyangak. Seems legit
Reply With Quote
  #4  
Old 21-04-2017, 08:43 PM
the_one the_one is offline
Active Plus

the_one's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,800
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 13
Active Level
Default

30000 pelangan, setahun RM350.. Dah 10juta kaut setahun, hidup macam ni je..
__________________
Ada orang suka update news benda bagus, tapi bila berasakan sudah bagus sampai tak boleh tegur,provoke sana sini kumpulan lain, itu tak bagus!! Mohon terasa
Reply With Quote
  #5  
Old 21-04-2017, 08:44 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,729
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

perhh dia punya setup...
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #6  
Old 21-04-2017, 08:49 PM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 21,276
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 140
Active Level
My Mood:
Default

kena curi pun astro ttp untung juta2.. haha
Reply With Quote
  #7  
Old 21-04-2017, 08:49 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,474
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 50
Active Level
Default

Ini membuktikan satelit diangkasa tak wujud..nmpk tak..?
Reply With Quote
  #8  
Old 21-04-2017, 08:52 PM
hum hum is offline
Super Active

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,409
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 40
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by the_one View Post
30000 pelangan, setahun RM350.. Dah 10juta kaut setahun, hidup macam ni je..
kos tinggi juga..server je dah berapa..komisen agen lagi..bil2 lagi..bahagi2 share partner lagi..

tapi rasanya sorang 500k setahun ada ni..bersamaan 40k sebulan..
Reply With Quote
  #9  
Old 21-04-2017, 08:55 PM
chip555 chip555 is offline
Active Member

chip555's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,017
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Unhappy

dah begolap..... tunggu kebagkitan yang lain pulak....

astro tu lagi la besar penyamunnya.... penyamun berlesen
Reply With Quote
  #10  
Old 21-04-2017, 08:58 PM
302 302 is online now
Legendary Member

302's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Location: silent hill
Posts: 10,739
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 25
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

rumah sewa aku n rumah family aku dah potong astro, padan muka astro
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump