Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-03-2017, 01:07 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Assalamu'alaikum / Salam Sejahtera semua member CG.


Entry kali ni saya nak share contoh2 yg REAL berkaitan kos rawatan semenjak dua menjak ni. How much the various major treatments had consumed patients' hard-earned money, recently?

Sebahagian daripada kita dah sedia maklum & fully aware tentang perkembangan ini. Justeru sebagai satu reminder agar sentiasa beringat & jadikan iktibar. Jika ada yang belum tahu, maka ini sebagai wake-up call supaya mula difikirkan secara serius dan berikhtiar dengan segera.









Lihat jadual rekod di atas, terdapat rawatan yang menelan kos lebih RM100k. Malah ada juga yang memecah angka RM200k!! Berpeluh bro..... Ini betul2 ni, bukan cobaan!

Ini baru rekod yang ditanggung oleh kad perubatan Medisavers kami... Jika kita gabung rekod SEMUA kad perubatan yang ada dalam pasaran dan juga rekod SEMUA pesakit yang TIADA kad perubatan, secara keseluruhannya terdapat puluhan atau ratusan kes2 sebegini SETIAP TAHUN...!!!

Kos rawatan dengan angka RM200k itu adalah angka pada tahun 2014 & 2015.....

Agak2 menjelang 20-30 tahun akan datang, berapa pulak kosnya masa tu nanti? Berapa agak-agaknya ya???


Saya dah share jadual anggaran kos perubatan masa depan kat salah satu entry saya dalam thread ni. Di sini saya nak share sekali lagi seperti di bawah ni:





Jadi sekarang, persoalannya adalah - MAMPUKAH LIMIT KAD PERUBATAN ANDA SEKARANG TAMPUNG KOS RAWATAN YANG SERIUS 30 TAHUN NANTI???

Jom check balik polisi takaful perubatan masing2. Risau. Bagi yang belum memiliki kad perubatan, cepat2 lah survey & sign-up lah sekurang-kurangnya satu kad medik dengan segera.


Pastikan pelan kad perubatan takaful yang dipilih itu ada ciri2 menepati amaun seperti tertera dalam jadual kos rawatan MASA DEPAN di atas. Kad perubatan ni kita nak guna sampai tua, bukan hanya sekadar 5 tahun ke depan tapi puluhan tahun ke depan. Pelan "Medisavers Takaful S100-SP with Booster" yang saya syorkan dalam thread ini ada penyelesaiannya.

Claims limit pelan Medisavers Takaful mempunyai ciri auto-upgrade, menjadikannya pelan kad perubatan yang EVERGREEN. Sekarang claims limitnya hampir RM1.4 juta. Limit ini akan auto-upgrade sebanyak 10% setiap 3 tahun bermula Julai 2018 nanti. 27 tahun kemudian, limit barunya adalah RM3 juta! Dan limit ni adalah PER ILLNESS!!! Kelayakan wad juga akan turut auto-upgrade, misalnya daripada RM300/RM900 sekarang kepada hampir RM700/RM2k (27 tahun nanti) dan akan terus auto-upgrade!

Bagi mereka yang dah ada kad perubatan berkuatkuasa lebih 1 tahun serta masih sihat, TIADA waiting period untuk anda! Terus cover immediately, serta-merta! Amazing, isn't it??? Jadi, no worries kalau nak tukar (ataupun tambah) kerana TIADA waiting period untuk anda!

Harga "Medisavers Takaful S100-SP with Booster" kami juga tak terlalu mahal, tak terlalu murah. Umur saya 33 tahun, hanya RM2,100 shj per annum. Kalau umur dah nak masuk 70 tahun pula harganya RM5,100 sahaja per annum. Secara relatifnya jauh lebih murah berbanding syarikat2 lain (bagi pelan2 kad perubatan kategori "HIGH-END" ini)..... Berbaloi-baloi..... Rugi kalau tak pilih pelan ni.....





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 15-07-2017 at 02:58 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 04-04-2017, 02:55 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
Takaful baru diluluskan, dilancarkan tahun lepas. Utk non-takaful part dah lama ada tp saya tak campur non-takaful. Saya hanya promote yg takaful sahaja.

Medisavers Takaful Archipelago ni sgt banyak kelebihannya Tuan. Boleh rujuk posting2 saya dlm thread ni sejak awal. Memang BEST lah!


Saya ringkaskan sedikit:


1. Ciri-ciri auto-upgrade dia yg amat unik.
Claim limit permulaannya adalah RM1.4 juta bagi SETIAP penyakit. Claim limit ni akan berterusan auto-upgrade secara berkala sehingga lah RM6.4 juta bagi SETIAP penyakit menjelang tahun 2115 nanti. Limit tahunan keseluruhannya pula, dpd RM3 juta paling minima sekarang, akan auto-upgrade sehingga lah paling2 minima pun RM13 juta menjelang tahun 2115. Ini kiraan limit utk S-100SP plus Booster.

Pelan Medisavers Takaful under Archipelago ni diluluskan utk kekal dalam pasaran hingga tahun 2115.


2. Harga nya affordable utk long-term.
Contohnya, umur 65 tahun sekarang hanya perlu bayar RM5k++ shj per annum utk annual claim limit permulaan lebih RM3 juta under Medisavers Takaful ini. Manakala di pihak syarikat2 pesaing pula, table of contribution mereka yg terkini pun dah menunjukkan amaun 5 angka per annum utk umur 60 atau 65 tahun (apatah lagi selepas beberapa kali semakan semula 20 atau 30 tahun lagi).

Boleh check kat website mereka utk lihat pakej2 "high-end" mereka yg limit jutaan ringgit. Jauh berbeza dgn table of contribution Medisavers Takaful kami apabila masuk usia emas (60 atau 65 tahun ke atas) yg mana harga kami JAUH LEBIH RENDAH.


Jadi itulah bayangan utk kadar bayaran Medisavers Takaful utk jangkamasa panjang dan juga claim limitnya berbanding syarikat2 pesaing.

Ada byk lagi kelebihan2 lain yg akan saya huraikan kemudian. Panjang sangat pulak nanti kalau cerita semua dalam satu enty ni.


.


Assalamu'alaikum / Salam Sejahtera warga CG.

The week before last week, saya dah terangkan dua (2) keunikan kad perubatan Medisavers Takaful kami yang tidak ada pada syarikat-syarikat pesaing (boleh rujuk semula penerangan tersebut dalam Quote di atas). Minggu ni pula saya nak terangkan dua (2) lagi keunikan kad perubatan Medisavers Takaful kami.


3. TIADA had ke atas berapa hari ICU ditanggung

Medisavers Takaful kami satu-satunya pelan kad perubatan takaful yang tidak meletakkan had berapa hari ICU ditanggung dalam setahun. Syarikat-syarikat pesaing pula ada letakkan had (antara 30-120/180 hari setahun). Kita pernah dikejutkan dengan apa yang menimpa Michael Schumacher. Beliau ditempatkan dalam wad ICU selama 6 bulan (ada yang kata sebenarnya hampir 9 bulan)!

Harga wad ICU lebih mahal daripada wad biasa. Jika kad perubatan hanya tanggung 180 hari atau 6 bulan sahaja, maka terpaksa guna duit sendiri untuk bayar baki 90 hari lagi yang tak ditanggung itu - bersamaan RM27k bagi wad ICU berharga RM300 per night. Itu had tanggungan 180 hari. Kalau hanya 60/75/120 hari??? Serammm.

Dengan adanya kad perubatan Medisavers Takaful di bawah Archipelago Insurance Limited ini, coverage untuk wad ICU akan ditanggung sepanjang tahun. Walaupun sangat jarang berlaku kes masuk wad ICU sehingga 6 bulan atau lebih ini tapi risiko tetap wujud untuk berlaku. Michael Schumacher pun tak menyangka insiden boleh menimpa dirinya. Begitulah juga kita semua.

Cuba semak kembali pelan kad perubatan takaful masing-masing untuk lihat had tanggungan ICU anda.


4. Waiting period HANYA 30 hari utk specified illnesses

Dengan Medisavers Takaful kami, tempoh menunggu untuk "specified illnesses" dipendekkan kepada hanya 30 hari. Hanya di Medisavers Takaful sahaja yang menawarkan tempoh menunggu sesingkat ini untuk kategori "specified illnesses". Manakala syarikat-syarikat pesaing meletakkan tempoh 120 hari!!

Sekali lagi pelan kad perubatan Medisavers Takaful menjadi pioneer dalam pembaharuan-pembaharuan sebegini yang sangat mustahak. Risiko hilang kelayakan untuk dilindungi dapat dikurangkan dengan banyak.

Sebarkan maklumat ini kepada ahli keluarga, rakan-rakan dan jiran tetangga. Mereka turut memerlukan kad perubatan takaful dengan ciri-ciri terbaik ini!! Saya akan terangkan dua (2) lagi keunikan pelan Medisavers Takaful pada entry yang akan datang. Ada banyak lagi...



.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 06-04-2017 at 11:23 PM..
Reply With Quote
  #13  
Old 04-04-2017, 09:31 PM
haslina769 haslina769 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 752
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
assalamu'alaikum / salam sejahtera warga cg.

The week before last week, saya dah terangkan dua (2) keunikan kad perubatan medisavers takaful kami yang tidak ada pada syarikat-syarikat pesaing (boleh rujuk semula penerangan tersebut dalam quote di atas). Minggu ni pula saya nak terangkan dua (2) lagi keunikan kad perubatan medisavers takaful kami.


3. Tiada had ke atas berapa hari icu ditanggung

medisavers takaful kami satu-satunya pelan kad perubatan takaful yang tidak meletakkan had berapa hari icu ditanggung dalam setahun. Syarikat-syarikat pesaing pula ada letakkan had (antara 30-120/180 hari setahun). Kita pernah dikejutkan dengan apa yang menimpa michael schumacher. Beliau ditempatkan dalam wad icu selama 6 bulan (ada yang kata sebenarnya hampir 9 bulan)!

Harga wad icu lebih mahal daripada wad biasa. Jika kad perubatan hanya tanggung 180 hari atau 6 bulan sahaja, maka terpaksa guna duit sendiri untuk bayar baki 90 hari lagi yang tak ditanggung itu - bersamaan rm27k bagi wad icu berharga rm300 per night. Itu had tanggungan 180 hari. Kalau hanya 60/75/120 hari??? Serammm.

Dengan adanya kad perubatan medisavers takaful di bawah archipelago insurance limited ini, coverage untuk wad icu akan ditanggung sepanjang tahun. Walaupun sangat jarang berlaku kes masuk wad icu sehingga 6 bulan atau lebih ini tapi risiko tetap wujud untuk berlaku. Michael schumacher pun tak menyangka insiden boleh menimpa dirinya. Begitulah juga kita semua.

Cuba semak kembali pelan kad perubatan takaful masing-masing untuk lihat had tanggungan icu anda.


4. Waiting period hanya 30 hari utk specified illnesses

dengan medisavers takaful kami, tempoh menunggu untuk "specified illnesses" dipendekkan kepada hanya 30 hari. Hanya di medisavers takaful sahaja yang menawarkan tempoh menunggu sesingkat ini untuk kategori "specified illnesses". Manakala syarikat-syarikat pesaing meletakkan tempoh 120 hari!!

Sekali lagi pelan kad perubatan medisavers takaful menjadi pioneer dalam pembaharuan-pembaharuan sebegini yang sangat mustahak. Risiko hilang kelayakan untuk dilindungi dapat dikurangkan dengan banyak.

Sebarkan maklumat ini kepada ahli keluarga, rakan-rakan dan jiran tetangga. Mereka turut memerlukan kad perubatan takaful dengan ciri-ciri terbaik ini!! Saya akan terangkan dua (2) lagi keunikan pelan medisavers takaful pada entry yang akan datang. Ada banyak lagi...




.
pilihan terbaik untuk anda.
__________________
"TEKNIK PERCUMA MEMILIKI KERETA DENGAN HARGA MURAH"

Daftar Sini , sape mau jdi member
https://goo.gl/3sUPYH
Reply With Quote
  #14  
Old 15-04-2017, 01:52 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.

Siapakah di belakang
Archipelago Insurance Limited (AIL)???



.

























.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 16-07-2017 at 05:33 PM..
Reply With Quote
  #15  
Old 16-04-2017, 12:10 PM
matalim matalim is offline
Legendary Member

matalim's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: SuRaDa - Tapah Rd
Posts: 15,777
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.

Siapakah di belakang Archipelago Insurance Limited (AIL)???


.
















.
GOOD INFO. TQ TT
__________________
< JENDELA MEWAH> * <FORMULA INCOME SEUMUR HIDUP viral giler!!!>
Reply With Quote
  #16  
Old 18-04-2017, 11:46 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sansorrow View Post
sy nampak kecik tuan..tp okla bole je bace hehe
Saya dah adjust font size.. OK tak?
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #17  
Old 18-04-2017, 11:49 AM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matalim View Post
GOOD INFO. TQ TT
Terima kasih Tuan di atas sokongan.

InsyaAllah ada banyak lagi info2 yg akan saya kongsi sekejap lagi.





.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #18  
Old 18-04-2017, 02:50 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.


Antara pertubuhan gergasi tempatan & antarabangsa
yang yakin dengan tahap komitmen, prestasi, upaya & kekuatan Archipelago Insurance Limited (AIL):

1. ANGKASA
2. Aetna/InterGlobal



.















################################################## #########


Saya yakin kebanyakan daripada kita tahu tentang ANGKASA (yang Biro Angkasa tu). Sudah tentu institusi berkaitan kerajaan yang sangat besar ini akan pilih syarikat insurans/takaful yang melepasi tahap kelayakan untuk mereka pilih. Lebih-lebih lagi mencarum dalam insurans/takaful bukannya satu komitmen jangka pendek. Sebaliknya ia adalah komitmen jangka panjang!

Jadi, ANGKASA dapati Archipelago telah melepasi tahap kelayakan yang diperlukan untuk dipilih sebagai pengendali polisi-polisi takaful untuk ratusan ribu (atau jutaan sebenarnya???) ahli mereka.


################################################## #########


AETNA pula merupakan salah sebuah gergasi insurans Amerika Syarikat dengan revenue tahun 2016 mencecah USD64 bilion, keahlian hampir 50 juta orang, pekerja pula seramai hampir 50k orang. Ditubuhkan sekitar tahun 1850 Masihi (lebih 160 tahun lalu). AETNA ada dalam senarai Fortune 100.

Sebagaimana ANGKASA, pihak AETNA/InterGlobal juga pasti telah menyelidik dan menilai kemampuan, track record dan juga tahap kesungguhan Archipelago sebelum memilih Archipelago sebagai "underwriter" salah satu produk besarnya yang dipanggil Ultra-Care.

Ultra-Care ini bukan calang-calang pelan perubatan kerana ia mempunyai limit sehingga USD5 juta (kira-kira RM21 juta). Ia juga turut mempunyai coverage untuk HIV/AIDS, congenital abnormalities, psychiatric treatments (both in-patient and out-patient), routine health check-ups, dental check-ups, sight examination, hearing examination dan elaun wad sebesar USD450 per night!

Fuhhhh.. Bukan sebarang2 syarikat yang mampu underwrite dan boleh tanggung coverage2 sedemikian yang kebanyakannya TIADA ditawarkan oleh syarikat2 terkenal di Malaysia. AETNA iktiraf secara bertulis bahawa Archipelago adalah syarikat yang stabil dan mantap kewangannya serta memiliki reputasi yang cemerlang sehingga dipilih untuk menanggung risiko pelan Ultra-Care yang "heavy" tersebut!


TIADA KERAGUAN DENGAN ARCHIPELAGO INSURANCE LIMITED (AIL)!






.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 16-07-2017 at 05:29 PM..
Reply With Quote
  #19  
Old 19-04-2017, 03:38 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.





















.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 22-07-2017 at 09:23 PM..
Reply With Quote
  #20  
Old 20-04-2017, 04:30 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 517
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
Assalamu'alaikum / Salam Sejahtera warga CG.

The week before last week, saya dah terangkan dua (2) keunikan kad perubatan Medisavers Takaful kami yang tidak ada pada syarikat-syarikat pesaing (boleh rujuk semula penerangan tersebut dalam Quote di atas). Minggu ni pula saya nak terangkan dua (2) lagi keunikan kad perubatan Medisavers Takaful kami.


3. TIADA had ke atas berapa hari ICU ditanggung

Medisavers Takaful kami satu-satunya pelan kad perubatan takaful yang tidak meletakkan had berapa hari ICU ditanggung dalam setahun. Syarikat-syarikat pesaing pula ada letakkan had (antara 30-120/180 hari setahun). Kita pernah dikejutkan dengan apa yang menimpa Michael Schumacher. Beliau ditempatkan dalam wad ICU selama 6 bulan (ada yang kata sebenarnya hampir 9 bulan)!

Harga wad ICU lebih mahal daripada wad biasa. Jika kad perubatan hanya tanggung 180 hari atau 6 bulan sahaja, maka terpaksa guna duit sendiri untuk bayar baki 90 hari lagi yang tak ditanggung itu - bersamaan RM27k bagi wad ICU berharga RM300 per night. Itu had tanggungan 180 hari. Kalau hanya 60/75/120 hari??? Serammm.

Dengan adanya kad perubatan Medisavers Takaful di bawah Archipelago Insurance Limited ini, coverage untuk wad ICU akan ditanggung sepanjang tahun. Walaupun sangat jarang berlaku kes masuk wad ICU sehingga 6 bulan atau lebih ini tapi risiko tetap wujud untuk berlaku. Michael Schumacher pun tak menyangka insiden boleh menimpa dirinya. Begitulah juga kita semua.

Cuba semak kembali pelan kad perubatan takaful masing-masing untuk lihat had tanggungan ICU anda.


4. Waiting period HANYA 30 hari utk specified illnesses

Dengan Medisavers Takaful kami, tempoh menunggu untuk "specified illnesses" dipendekkan kepada hanya 30 hari. Hanya di Medisavers Takaful sahaja yang menawarkan tempoh menunggu sesingkat ini untuk kategori "specified illnesses". Manakala syarikat-syarikat pesaing meletakkan tempoh 120 hari!!

Sekali lagi pelan kad perubatan Medisavers Takaful menjadi pioneer dalam pembaharuan-pembaharuan sebegini yang sangat mustahak. Risiko hilang kelayakan untuk dilindungi dapat dikurangkan dengan banyak.

Sebarkan maklumat ini kepada ahli keluarga, rakan-rakan dan jiran tetangga. Mereka turut memerlukan kad perubatan takaful dengan ciri-ciri terbaik ini!! Saya akan terangkan dua (2) lagi keunikan pelan Medisavers Takaful pada entry yang akan datang. Ada banyak lagi...



.



Sebelum ni saya dah terangkan empat (4) manfaat unik yg hanya terdapat di MediSavers Takaful (rujuk "quote" posting lama saya di atas).

Untuk entry kali ini pula saya akan terangkan empat (4) lagi manfaat2 unik yg hanya boleh diperolehi menerusi pelan MediSavers Takaful kami.

Berbaloi-baloi + menjimatkan! Empat (4) manfaat ini bernilai lebih RM1,700 setahun jika kita asingkan atau jika kita cari sendiri di tempat lain secara berasingan:

5. Pemeriksaan kesihatan percuma SETIAP TAHUN
6. Bantuan kecemasan domestik & antarabangsa
7. Khairat takaful khas untuk kemalangan
8. Elaun wad hospital (swasta dan kerajaan)







#######################################


5. PEMERIKSAAN KESIHATAN PERCUMA -SETIAP TAHUN-

Semua pelan Medisavers Takaful turut menyediakan kemudahan kesihatan percuma SETIAP TAHUN di mana-mana cawangan PATHLAB seluruh Malaysia. Pemeriksaan kesihatan percuma ini meliputi 52 jenis screening dan juga saringan Kanser Hati.

Bagi mereka yang ambil Booster sekali atau pelan Singapore VIP, akan ditambah lagi saringan Kanser Perut, Usus, Prostat, Ovari dan juga Kanser Payudara. Ini melibatkan nilai tambahan sekitar RM300 yang mana disertakan secara percuma.












6. BANTUAN KECEMASAN DOMESTIK DAN ANTARABANGSA

Misalnya, jika kita diserang strok ketika berada di luar negara, samada pergi melancong atau urusan kerja, manfaat ini akan masuk untuk membantu kita dari aspek perubatan, pengangkutan khas pulang ke Malaysia dan juga kemudahan penerbangan/penginapan untuk dua orang pengiring/pembantu/penjaga (sahabat atau ahli keluarga kita).

Jika insiden berlaku di dalam Malaysia pun sama misalnya kejadian berlaku di kawasan terpencil dan memerlukan pengangkutan khas seperti helikopter atau pesawat khas lain untuk menguruskan kita, maka manfaat ini akan berkuatkuasa.

Tak semestinya strok sahaja. Ia juga meliputi kemalangan yg serius, penyakit2 serius, kematian dan sebagainya apabila keadaan kita tidak membolehkan penggunaan pengangkutan dan bantuan perubatan yg biasa.








7. KHAIRAT TAKAFUL KHAS UTK KEMALANGAN

Khairat takaful untuk kemalangan bernilai sehingga RM90,000 dibayar secara tunai kepada peserta/waris yang dihibahkan jika berlaku salah satu daripada senarai dalam gambar di bawah.

Darabkan peratus (%) yang dipaparkan dengan nilai RM90,000 untuk mengetahui berapa amaun khairat bagi setiap keadaan yang timbul akibat kemalangan itu.






8. ELAUN WAD HOSPITAL (SWASTA DAN KERAJAAN)

Sekiranya dimasukkan ke wad melebihi 3 malam berturut-turut, elaun wad berjumlah RM150 atau RM300 per night (dikira bermula malam ke-3 dan seterusnya) akan diberi sebagai saguhati secara tunai. Best ni. Manfaat ini adalah "built-in" dalam kad perubatan MediSavers Takaful, ia tidak dimasukkan sebagai rider.

Bear in mind, elaun wad ini turut terpakai untuk hospital swasta dalam dan luar negara, bukan hanya terhad untuk wad hospital kerajaan sahaja...


Berbaloi-baloi! Rugi kalau tak pilih Medisavers Takaful!







.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 22-07-2017 at 09:34 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold