Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-03-2017, 03:15 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default ARCHIPELAGO Takaful: Pelan Medical & Hibah Takafulnya Unik, Lain Dari Yang Lain

.

Assalamu'alaikum wbt / Salam Sejahtera semua warga CG.


Saya dengan rendah diri, ingin menjemput Tuan/Puan/Cik untuk kita sama2 miliki kad perubatan MediSavers Takaful underwritten by Archipelago Insurance Limited (AIL). Ada 5 pelan yang terbaik untuk dipilih. Dua daripadanya boleh terus guna kat tujuh hospital panel Singapura walaupun bukan kes kecemasan.

Pelan yang paling "laris" dan dalam kategori mampu milik adalah pelan "100 SP Booster" iaitu pelan ke-3.. INITIAL limit per penyakit bagi pelan ini adalah bermula dengan RM1.39 juta. Pihak Archipelago Insurance Limited (AIL) akan auto-upgrade claims limit tersebut sebanyak 10% NON-STOP, setiap 3 tahun sekali, bermula Julai tahun depan (2018) sehingga tahun 2115. Begitulah juga dengan had kelayakan wad hospital.

Sebahagian kad medik lain ada juga ciri auto-upgrade tetapi hanya sekadar 10-20 tahun pertama sahaja. Bermakna, jika limit asal kad medik tersebut adalah RM100k-RM200k, ia akan terhenti di tahap RM200k-RM400k sahaja pada tahun ke-10 / ke-20 nanti - amaun ini tidak mencukupi untuk tampung rawatan berskala serius/besar seawal 10 tahun dari sekarang.

Sangat berbeza dengan kad perubatan MediSavers Takaful kami yang mempunyai ciri auto-upgrade sebanyak 10% NON-STOP, bermula Julai tahun depan (2018), setiap 3 tahun sehingga tahun 2115!! Pada Julai 2018 nanti limit per penyakit akan dinaikkan kepada RM1.53 juta secara automatik! Kemudian, pada Julai 2021 pula, akan dinaikkan kepada RM1.67 juta dan begitulah seterusnya setiap 3 tahun! Justeru, MediSavers Takaful ini akan kekal relevan hingga akhir hayat rakyat Malaysia.

Ciri auto-upgrade yang NON-STOP ini amatlah penting kerana kos rawatan penyakit2 serius & kemalangan2 ngeri pada hari ini telah pun mencecah RM100k-RM200k, pastinya akan naik kepada RM1 juta setiap satunya dalam masa 20-30 tahun akan datang akibat inflasi.

Kad perubatan MediSavers Takaful ini juga menawarkan "special discount" bagi peserta yang membuat bayaran secara tahunan dan juga peserta yang menyertai bersama sekurang-kurangnya seorang ahli keluarganya yang lain (keluarga tiri, keluarga angkat yang berdaftar pun boleh - pasangan, anak2, ibubapa & mertua).































.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 16-07-2017 at 05:37 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-03-2017, 06:09 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Boleh sign-up untuk ibubapa kandung/tiri/angkat/mertua.

Harga utk umur 55-60 tahun, adalah serendah RM2,200 PER ANNUM dgn claim limit PERMULAAN RM390k (akan upgrade setiap 3 tahun bermula July tahun depan)


atau


Bagi claim limit PERMULAAN RM1.39 juta/tahunan RM3 juta pula serendah RM2,700 shj PER ANNUM. Claim limit yg tinggi ni juga akan auto-upgrade setiap 3 tahun bermula July tahun depan.

BERBALOI-BALOIII.. Kalau diserang strok atau terlibat kemalangan yg serius ketika melancong bersama2 ibubapa kat luar negara, boleh dapatkan treatment kat negara tu. GL akan dikeluarkan dan sah.

Juga akan dapat elaun hospital RM150 per day walaupun treatment kat hospital swasta negara lain (built-in dlm kad medik ni).















.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 13-07-2017 at 03:11 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 22-03-2017, 12:49 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.


Jom sama2 miliki/beralih kpd kad perubatan Medisavers Takaful..

Saya sendiri pun dah tukar kepada kad medik takaful ini walaupun kad medik saya sebelum ini limit tahunannya RM300k. Sekarang ni limit tahunan RM300k memang nampak besar / mencukupi tapi saya perlu terima hakikat ianya akan mula menjadi tidak mencukupi seawal 10 tahun dari sekarang, apatah lagi 30-40 tahun akan datang.

Jadi, saya buat keputusan beralih cepat2 kepada Medisavers Takaful pelan "100 SP Booster" sementara saya masih sihat. 30 tahun lagi, limit penggunaan pelan ini akan upgrade kepada hampir RM3 juta bagi SETIAP penyakit atau limit TAHUNAN keseluruhan RM6 juta. Kelayakan wad pun naik kepada bilik RM600++ secara automatik.


Our members are well protected in terms of future's medical cost with our revolutionary medical takaful plan.

Saya juga tak perlu risau tentang waiting period kerana Archipelago ikut tarikh polisi lama saya. Inilah satu-satunya syarikat takaful yang ikut tarikh kuatkuasa polisi lama bagi mereka yang beralih/bertukar.

Hence, no worries on waiting period for those yang nak tukar tapi takut kena re-start balik waiting period. At Archipelago, no waiting period for those yang switch ketika masih sihat sewaktu buat penukaran.

BERBALOI-BALOI!!











.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 13-07-2017 at 08:22 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 23-03-2017, 04:31 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.



.
ADAKAH LIMIT KAD PERUBATAN TUAN MENCUKUPI UNTUK JANGKAMASA PANJANG???

.
Jawapannya boleh rujuk jadual dlm gambar di atas dan bandingkan dengan limit kad perubatan yang sedang kita miliki pada waktu ini atau yang sedang kita cari/survey dalam pasaran.

Sekalipun pada hari ini kad perubatan itu limitnya RM1 juta, ia masih TIDAK mencukupi untuk jangkamasa panjang. Dengan mengambil kira purata inflasi kos perubatan pada 8% setahun, maka menjelang 30 tahun akan datang, kos rawatan RM100k akan naik kepada RM1 juta. Atau RM1.5 juta pula menjelang 35 tahun akan datang.

Bayangkanlah kalau Allah Uji dengan 2 penyakit serentak pada 35 tahun akan datang. Setiap satu penyakit perlukan RM1.5 juta pada waktu itu. Maka, RM3 juta nak kena cari untuk tampung rawatan kedua-dua penyakit tersebut. Jika limit kad perubatan pada waktu itu RM1.5 juta atau RM2 juta sekalipun, ia SANGAT-SANGATLAH tak mencukupi kerana amaun yang kita perlukan masa tu adalah RM3 juta!

Jadi, nak atau tak nak, kita mesti cari dan dapatkan kad perubatan yang menawarkan limit melebihi angka-angka tadi, MULAI SEKARANG (nak bertangguh tu boleh tapi jika kita dah sakit masa tu, dah tak boleh tukar lagi dah - kena bertindak sekarang)!


Jadi, apa perlu kita buat??


Kini kita dah ada kad perubatan Medisavers Takaful, maka tak perlu risau lagi. Seperti saya terangkan pada posting2 sebelum ini, kad perubatan Medisavers Takaful kami ada ciri2 auto-upgrade setiap 3 tahun sekali HINGGA tahun 2115!!

35 tahun akan datang, limit kad perubatan Medisavers Takaful kami akan naik kepada RM3.15 juta bagi SETIAP penyakit untuk pelan "100 SP Booster". Kelayakan wad hospital pula akan upgrade kepada hampir RM700-RM2,000 per night!

Lebih menarik lagi, limit RM3.15 juta pada waktu itu adalah bagi SETIAP penyakit. Amazing, isn't it???

Sekiranya pada 35 tahun akan datang kita diduga dengan 3 penyakit berbeza serentak, maka SETIAP satu penyakit itu claim limitnya adalah RM3.15 juta!!!

Ini bermakna, dengan Medisavers Takaful, kita akan ditanggung sehingga RM9.5 juta secara TOTAL untuk 3 penyakit tersebut pada tahun itu!!! Wowww!!!
Memang berbaloi dan mencukupi.


Untuk umur macam saya (33 tahun), hanya perlu bayar sekitar RM2,100 sahaja PER ANNUM!!! Kadar yang affordable untuk kad perubatan dengan ciri2 yang EVERGREEN ini. Jika anda jumpa kad perubatan yang menawarkan limit sebesar ini, premium nya PASTI lebih mahal berbanding kami!


JOM KITA SIGN-UP RAMAI-RAMAI!!!

Ajak adik-beradik, sedara-mara, sahabat handai dan jiran tetangga sekali. Mereka semua perlukan ini.







.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 13-07-2017 at 03:44 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 23-03-2017, 05:08 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.
.
.

Untuk umur 65 tahun pula, kadarnya sekitar RM5,100 sahaja PER ANNUM bagi pelan "100 SP Booster".

Jadi, pada masa yang sama juga, harganya masih lagi pada tahap "affordable" bila kita tua nanti. Ini sangat jauh berbeza dengan kad perubatan lain yang premiumnya sekarang ni pun dah mencecah RM10k atau lebih bagi warga emas (kategori limit melebihi RM1 juta), apatah lagi premium pada 20-30 tahun lagi.

Medisavers Takaful memang pilihan yang tepat. Harga bagi usia warga emas pun masih pada tahap yang OKAY.


.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 13-07-2017 at 03:43 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 23-03-2017, 09:06 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,288
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Active Level
My Mood:
Default

kocik bona tulisan nye boss..

tp menarik ni
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
  #7  
Old 23-03-2017, 09:39 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sansorrow View Post
kocik bona tulisan nye boss..

tp menarik ni

.
Alhamdulillah Tuan. Saya rasa bersyukur sgt dipertemukan dgn medical card ni.

Tuan pun boleh sign-up medical plan ni. Jom.

Btw, betul ke kocik bona tulisan den nih? Ingatkan dah cukup bosa dah. Haha.

.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975
Reply With Quote
  #8  
Old 23-03-2017, 09:56 PM
demimasa demimasa is offline
Active Member

demimasa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,648
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 188
Active Level
My Mood:
Default

Insuran baru ni yer. Apa beza dan kelebihan kad medikal ni banding insuran yg sedia ada tuan.
Reply With Quote
  #9  
Old 23-03-2017, 10:54 PM
abdhadi1984 abdhadi1984 is offline
Regular

abdhadi1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by demimasa View Post
Insuran baru ni yer. Apa beza dan kelebihan kad medikal ni banding insuran yg sedia ada tuan.

Takaful baru diluluskan dan dilancarkan tahun lepas. Untuk bahagian non-takaful pula dah lama ada tapi saya tak campur non-takaful. Saya hanya promote yang takaful sahaja.

Medisavers Takaful Archipelago ni sangat banyak kelebihannya Tuan. Boleh rujuk posting2 saya dalam thread ni sejak awal. Memang BEST lah!


Saya ringkaskan sedikit:


1. Ciri-ciri auto-upgrade yang amat unik.
Had penggunaan permulaannya adalah hampir RM1.4 juta bagi SETIAP penyakit. Claim limit ni akan berterusan auto-upgrade secara berkala sehingga lah RM6.4 juta bagi SETIAP penyakit menjelang tahun 2115 nanti. Limit tahunan keseluruhannya pula, dpd RM3 juta paling minima sekarang, akan auto-upgrade sehingga lah paling2 minima pun RM13 juta menjelang tahun 2115. Ini adalah had-had penggunaan untuk pelan "100 SP Booster".

Pelan Medisavers Takaful under Archipelago ni diluluskan untuk kekal dalam pasaran hingga tahun 2115.


2. Harga yang "affordable" untuk long-term.
Contohnya, umur 65 tahun sekarang hanya perlu bayar RM5k++ sahaja per annum untuk annual claim limit permulaan lebih RM3 juta under Medisavers Takaful ini. Manakala di pihak syarikat2 pesaing pula, table of contribution mereka yang terkini pun dah menunjukkan amaun 5 angka per annum bagi umur 60 atau 65 tahun (apatah lagi selepas beberapa kali semakan semula 20 atau 30 tahun lagi).

Boleh check kat website mereka untuk lihat sendiri pakej2 "high-end" mereka yang had penggunaannya jutaan ringgit. Jauh berbeza dengan table of contribution Medisavers Takaful kami khasnya apabila peserta masuk usia emas nanti (60 atau 65 tahun ke atas) yang mana harga kami "LEBIH AFFORDABLE".


Jadi itulah kekuatan yang pada kadar premium Medisavers Takaful untuk jangkamasa panjang dan juga claim limitnya berbanding syarikat2 pesaing. Archipelago adalah syarikat yang sedang berkembang pesat dan mempunyai foundation yang kukuh sehingga pihak berkuasa di bawah Bank Negara Malaysia tiada masalah untuk memberi kelulusan.

Ada banyak lagi kelebihan2 lain yang akan saya huraikan kemudian. Panjang sangat pulak nanti kalau cerita semua dalam satu enty ni.

.
__________________
Whatsapp saya terus dgn klik link ni - http://www.wasap.my/60197209975

E-mail address saya - [email protected]

No telefon saya - 019-720 9975

Last edited by abdhadi1984; 15-07-2017 at 02:51 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 24-03-2017, 10:43 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,288
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdhadi1984 View Post
.
Alhamdulillah Tuan. Saya rasa bersyukur sgt dipertemukan dgn medical card ni.

Tuan pun boleh sign-up medical plan ni. Jom.

Btw, betul ke kocik bona tulisan den nih? Ingatkan dah cukup bosa dah. Haha.

.
sy nampak kecik tuan..tp okla bole je bace hehe
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold