Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 22-01-2011, 01:49 AM
akukurt akukurt is offline
Legendary Member

akukurt's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Feb 2010
Location: GBP/USD
Posts: 10,592
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azlanhussain View Post
Nanti sikit hari lagi I start masuk sikit2.. la ni tgh sebok touch upkereta
bro kalau aku ade programming c++ n java... senang ke nak blaja perl ni.. huhu
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 22-01-2011, 01:51 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 181,782
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akukurt View Post
bro kalau aku ade programming c++ n java... senang ke nak blaja perl ni.. huhu
ko mmg mahir C++ ke bro
Reply With Quote
  #13  
Old 22-01-2011, 01:52 AM
esssymanex esssymanex is offline
Active Member

esssymanex's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,179
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Thanks sbb ajar basic perl. Maklum la most bioinformatics Tools run guna perl language. Bagus jugak ader thread tutor ajar mcmner nak gunakan. Adakah dia byk beza dari C++ ? Still ader operation and argument ker ??
Reply With Quote
  #14  
Old 22-01-2011, 01:57 AM
azlanhussain azlanhussain is offline
CG Top Poster Club

azlanhussain's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Sep 2008
Location: KLCC, MY
Posts: 20,705
Thanks (Received): 672
Likes (Received): 3
Blog Entries: 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zerovirus View Post
file pl ni untuk ape yerk ? lebih kepada apa ya ?
well sebenarnya dia cuma untuk menandakan file sahaja. So senang nak tau yg itu file perl. Tapi tu bukan perkara asas dalam Perl programming. Dalam Perl u boleh pakai nama dengan extention apa sahaja. Yang penting bila kita compile, Perl compiler akan baca file tu dan cuba interprate kandungannya. Tu je...
Reply With Quote
  #15  
Old 22-01-2011, 01:59 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 181,782
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azlanhussain View Post
well sebenarnya dia cuma untuk menandakan file sahaja. So senang nak tau yg itu file perl. Tapi tu bukan perkara asas dalam Perl programming. Dalam Perl u boleh pakai nama dengan extention apa sahaja. Yang penting bila kita compile, Perl compiler akan baca file tu dan cuba interprate kandungannya. Tu je...
file pl ni sama mcm php yerk ? fungsi dia untuk web or software
Reply With Quote
  #16  
Old 22-01-2011, 02:02 AM
Chainsaw Chainsaw is offline
Active Plus

Chainsaw's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Location: Mercury
Posts: 2,952
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Baguih ni TT..nak blaja gak ..keep it up
Reply With Quote
  #17  
Old 22-01-2011, 02:08 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 181,782
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Chainsaw View Post
Baguih ni TT..nak blaja gak ..keep it up
same la teringin belajar sesuatu yang baru bagi aku
Reply With Quote
  #18  
Old 22-01-2011, 02:11 AM
akukurt akukurt is offline
Legendary Member

akukurt's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Feb 2010
Location: GBP/USD
Posts: 10,592
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zerovirus View Post
ko mmg mahir C++ ke bro
tak mahir sangat la bro.. belajar lagi.. tak join production lagi.. skill banyak kene belajar dengan otai2 ni.. hehehe

pendek kata coding tu boleh, cuma tentang secure code masih di tahap kosong.. takde experience katekan... buffer overflow dll..
Reply With Quote
  #19  
Old 22-01-2011, 02:13 AM
azlanhussain azlanhussain is offline
CG Top Poster Club

azlanhussain's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Sep 2008
Location: KLCC, MY
Posts: 20,705
Thanks (Received): 672
Likes (Received): 3
Blog Entries: 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by esssymanex View Post
Thanks sbb ajar basic perl. Maklum la most bioinformatics Tools run guna perl language. Bagus jugak ader thread tutor ajar mcmner nak gunakan. Adakah dia byk beza dari C++ ? Still ader operation and argument ker ??
Well Perl ni lagi senang sebenarnya kalau nak dibandingkan dengan C. Yup dia ada operators dan arguments macam biasa.
Reply With Quote
  #20  
Old 22-01-2011, 02:15 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 181,782
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akukurt View Post
tak mahir sangat la bro.. belajar lagi.. tak join production lagi.. skill banyak kene belajar dengan otai2 ni.. hehehe

pendek kata coding tu boleh, cuma tentang secure code masih di tahap kosong.. takde experience katekan... buffer overflow dll..
aku sejak jual barang ni tak pagang coding lagi .. rindu bro nak belajar lagi
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump