Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-03-2010, 12:25 AM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,285
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 7
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

terima kasih kepada yg memberi idea,,diharap byk lagi info dan pendapat dr otai2 sume...
Reply With Quote
Thanks CikSukan thanked for this post
Paid Advertisement
  #22  
Old 11-03-2010, 06:10 PM
alfirus alfirus is offline
Regular

alfirus's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 102
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Nak buat sistem macam tuh, aku boleh, insyaallah. Customize script tanpa 3rd party, lebih unik dan secure.

yang aku boleh buat dalam satu sistem tuh
1- pembelian online (cart)
1.1- product comment
1.2- search product
2- user registration
3- user portfolio
4- dynamic news
5- dynamic ads

dan beberapa features kecil dengan harga RM2.5k
__________________
http://www.ebaseworks.com
Reply With Quote
  #23  
Old 11-03-2010, 07:02 PM
gandaduit gandaduit is offline
Super Active

gandaduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,448
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

betul,aku setuju pendapat rakan rakan..jangan harapkan pengiklanan semata - mata sahaja..adalah lebih baik menawarkan perkhidmatan lain.contoh autoresponder email utk tujuan iklan. Laman pengiklanan mesti fleksibel...apapun semoga berjaya dan jgn lupa diner tau
Reply With Quote
  #24  
Old 11-03-2010, 07:04 PM
AzMiLLioNaiRe AzMiLLioNaiRe is offline
CG Top Poster Club

AzMiLLioNaiRe's Avatar

 
Trader Rating: (98)
Join Date: Jun 2008
Location: Sistem+Konsisten 0133113930
Posts: 35,494
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 1
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

SELAMAT PETANG SEMUA.CRIANS SEMUA DAH MAKAN KE?

Reply With Quote
  #25  
Old 12-03-2010, 01:57 AM
akukurt akukurt is offline
Legendary Member

akukurt's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Feb 2010
Location: GBP/USD
Posts: 10,592
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alfirus View Post
Nak buat sistem macam tuh, aku boleh, insyaallah. Customize script tanpa 3rd party, lebih unik dan secure.

yang aku boleh buat dalam satu sistem tuh
1- pembelian online (cart)
1.1- product comment
1.2- search product
2- user registration
3- user portfolio
4- dynamic news
5- dynamic ads

dan beberapa features kecil dengan harga RM2.5k
guna programming language apa? design include ke? ada portfolio?

thanks
Reply With Quote
  #26  
Old 15-03-2010, 08:24 PM
lutttfi lutttfi is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (24)
Join Date: Dec 2007
Location: •٠·dlm mood nk sambung blaja ·
Posts: 7,423
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ape update terbaru?
__________________
[QUOTE][B][CENTER][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=134812"][SIZE="2"][COLOR="Red"]Mencari Foot Patch Kualiti Paling Hensem ??? Klik Sini~[/COLOR][/SIZE][/URL]
[SIZE="3"][COLOR="Blue"]Paling Murah Sangat Nie~[/COLOR][/SIZE][/CENTER][/B][/QUOTE]
[CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="SeaGreen"]BELUM PIKIR LAGI[/COLOR][/SIZE][/B]®[/CENTER]
Reply With Quote
  #27  
Old 15-03-2010, 11:24 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,285
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 7
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lutttfi View Post
ape update terbaru?
belum lg...tgh mencarik2 lagi...

Last edited by haudli; 16-03-2010 at 03:20 PM..
Reply With Quote
  #28  
Old 16-03-2010, 02:38 PM
kruleznickzam85 kruleznickzam85 is offline
Active Plus

kruleznickzam85's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Location: Depan PC
Posts: 3,316
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

harap project bro berhasil.. sbb mudah.my bukan Malaysia punya.. jadi amat2 berharap ada periklanan dari Malaysia..
Reply With Quote
  #29  
Old 18-03-2010, 11:19 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by haudli View Post
belum lg...tgh mencarik2 lagi...
Cari apa yer?

1. Cari script sebijik macam mudah
2. Cari cara untuk marketkan web pengiklanan anda - 80% modal labur habis kat sini.
3. Cari idea untuk lain dari lain tak pernah ada lagi konsep camtu untuk diketengahkan..e.g.

Kalau cerita nak apa jer for personal kita dah ada e-bay, mudah or lelong. Kalau cerita nak jadi peniaga untuk dapat barang2 secara borong pukal kita dah ada alibaba, kalau kita nak konsep forum dan iklan kita dah ada CG or lowyatt.

Apa yg saya nak katakan, kita perlu draf konsep asas dia supaya jadi trademark dan ikon di internet ni. Dalam hal ni membuat laman web pengiklanan pelbagai jenis aka rojak sangat mencabar saingan terlalu hebat untuk bermula. Why not lebih specifik contoh pakdin dot com ...dikenali ooooo itu laman web iklan jual senjata api, atau ooo.. itu tempat beli barang makeup etc.. barang pancing dsb.

So plan lah elok2 sebab modal masa dan wang banyak nak dilebur sebelum jadi sama jaguh macam mudah, e-bay dsb.
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
Thanks haudli, PinguSpy, Yen Kdh thanked for this post
  #30  
Old 19-03-2010, 12:06 AM
REMEDY KARUNG GUNI REMEDY KARUNG GUNI is offline
CG Top Poster Club

REMEDY KARUNG GUNI's Avatar
 
Trader Rating: (168)
Join Date: Feb 2008
Location: https://facebook.com/MURAHKOMPUTER
Posts: 33,432
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post
Cari apa yer?

1. Cari script sebijik macam mudah
2. Cari cara untuk marketkan web pengiklanan anda - 80% modal labur habis kat sini.
3. Cari idea untuk lain dari lain tak pernah ada lagi konsep camtu untuk diketengahkan..e.g.

Kalau cerita nak apa jer for personal kita dah ada e-bay, mudah or lelong. Kalau cerita nak jadi peniaga untuk dapat barang2 secara borong pukal kita dah ada alibaba, kalau kita nak konsep forum dan iklan kita dah ada CG or lowyatt.

Apa yg saya nak katakan, kita perlu draf konsep asas dia supaya jadi trademark dan ikon di internet ni. Dalam hal ni membuat laman web pengiklanan pelbagai jenis aka rojak sangat mencabar saingan terlalu hebat untuk bermula. Why not lebih specifik contoh pakdin dot com ...dikenali ooooo itu laman web iklan jual senjata api, atau ooo.. itu tempat beli barang makeup etc.. barang pancing dsb.

So plan lah elok2 sebab modal masa dan wang banyak nak dilebur sebelum jadi sama jaguh macam mudah, e-bay dsb.
pendapat miss laling ni memang ada benarnya. tapi sekiranya idea or niche yg ada untk membuat web jualan sperti mudah dan sebagainya dilaksanakan dlm sebuah kumpulan...kerana dgn kerja berkumpulan atau workgroup akan memudahkan lagi urusan membina, marketing dan mantain sesuatu laman yg seakan mudah.my

So jika pokdin ada idea..cik sukan ada kemahiran membina web, aku ada kemahiran dlm marketing dan Tokmat ada modal...bergabung..pasti akan terhasil sesuatu yg wow..
Reply With Quote
Thanks CikSukan thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump