Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,322
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,897
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,447
More...
Reply
 
Thread Tools
  #10681  
Old 15-08-2014, 05:45 PM
yuzeri yuzeri is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 492
Poster Rank: #5768
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rinduaji View Post
dah 2 tahun selepas convert
Saya pun sama jugak cuma saya engine toyota. Saya akan cuba check temperature sensor seperti yang di buat Tn Asmie.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10682  
Old 19-08-2014, 11:16 AM
gt40solsol gt40solsol is offline
Normal Member

gt40solsol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 166
Poster Rank: #10792
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

salam.. cuma nk kongsi cerita..
sejak akhir2 ni air radiator makin byk kurang tp x alert sangat, cuma topup air je.. tp jumaat lepas masa parking, kipas masih pusing wlpun engine dh off.. baru tergerak hati nk bukak bonet.. bila bukak ada dgr bunyi "hissing". (mcm bunyi ular tu).. halus je bunyi dia.. belek2 rupanya dr thermostat housing.. penuh lak air bertakung kt situ.. smlm baru beli alatganti dan tukar.. masyaAllah.. abis semua pipe tu reput..
harga total alatganti - RM130.00 = thermostat housing+paip bengkok+paip lurus.
skrg masih monitor level air dan perancangan nk tukar kesemua hose² getah/ plastik.
syukur xde yg serius berlaku..
Reply With Quote
  #10683  
Old 19-08-2014, 07:03 PM
deen9973 deen9973 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 59
Poster Rank: #17774
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kulaan naza936 View Post
Salam...salam perkenalan saya dari kuantan
wsalam..tuan kuantan duk area mana?
Reply With Quote
  #10684  
Old 19-08-2014, 07:48 PM
viper21my viper21my is offline
Well-Known
Member

viper21my's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2006
Location: ViPeRjAyA
Posts: 6,812
Poster Rank: #499
Thanked 27 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gt40solsol View Post
salam.. cuma nk kongsi cerita..
sejak akhir2 ni air radiator makin byk kurang tp x alert sangat, cuma topup air je.. tp jumaat lepas masa parking, kipas masih pusing wlpun engine dh off.. baru tergerak hati nk bukak bonet.. bila bukak ada dgr bunyi "hissing". (mcm bunyi ular tu).. halus je bunyi dia.. belek2 rupanya dr thermostat housing.. penuh lak air bertakung kt situ.. smlm baru beli alatganti dan tukar.. masyaAllah.. abis semua pipe tu reput..
harga total alatganti - RM130.00 = thermostat housing+paip bengkok+paip lurus.
skrg masih monitor level air dan perancangan nk tukar kesemua hose² getah/ plastik.
syukur xde yg serius berlaku..
Untung betul kalo tau buat semua tu sendiri.. antar pomen mau lagi byk terbang tu
__________________
Manfaat Untuk Anda dan Keluarga Muamalah To Muslim
Reply With Quote
  #10685  
Old 20-08-2014, 10:35 AM
nomvideo nomvideo is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 24
Poster Rank: #25062
Thanked 0 Times
Active Level
Default

pasal tayar spare saya tinggal kat rumah jer jalan sekitar 100km kok bacor tel anak suruh hantar. kalau nak jalan jauh belilah kapal kat atas bumbung tu .kalau pasang kat bawah saja boleh taruk spare kat dalam. hai apa nak buat nak pakai cara jimat.kalau nak letak macam pajero tu kat depan bonet atau belakang boleh juga tapi takut banyak pulak orang acciden asyik tengok kereta kita. maaf jer

Last edited by nomvideo; 20-08-2014 at 11:00 AM..
Reply With Quote
  #10686  
Old 20-08-2014, 10:39 AM
nomvideo nomvideo is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 24
Poster Rank: #25062
Thanked 0 Times
Active Level
Default

saya nak ambil gas jarak jauh 20km. pakai kereta mundar mandir kat kampung hari-hari dari pakai honda-cup. sebab tu pasang 160litre. kalu guna kereta autstation memadai tong 100litre.
Reply With Quote
  #10687  
Old 20-08-2014, 10:50 AM
nomvideo nomvideo is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 24
Poster Rank: #25062
Thanked 0 Times
Active Level
Default

ada masa tel saya 0195441328, boleh saya cerita panjang sikit. jangan panic enjin anda belum rabak
Reply With Quote
  #10688  
Old 20-08-2014, 10:58 AM
nomvideo nomvideo is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 24
Poster Rank: #25062
Thanked 0 Times
Active Level
Default

saya ada masuk insuran masa beli rumah dari AIA. masa beli cerita baik jer. bila saya kena stroke, claim sampai sekarang dag dekat 2 tahun tak dapat. macam-macam helah diaorang kasi lapuran doktor dipertikai.saya dah lah tak boleh berjalan, buat sakit hati jer. dalam masa yang sama ada ambil insuran takaful dari syarikat takaful malaysia. saya ambil 2 polisi,semua dapat tak sampai 5 bulan.....hati hati le....
Reply With Quote
  #10689  
Old 20-08-2014, 11:07 AM
nomvideo nomvideo is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 24
Poster Rank: #25062
Thanked 0 Times
Active Level
Default

tel dulu 0195441328
Reply With Quote
  #10690  
Old 20-08-2014, 11:19 AM
nomvideo nomvideo is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 24
Poster Rank: #25062
Thanked 0 Times
Active Level
Default

kalau dah buat sila npergi tribunal pengguna berhampiran kawasan anda ambil borang buka fail tuntutan. kalau belum buat lagi bagus.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:28 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE