Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Gossip, Celebrities

Gossip, Celebrities Right place for paparazzi :) . Share your info with our celebrities and gossip fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #151  
Old 26-09-2017, 10:12 AM
khirul_nizam khirul_nizam is offline
Active Member

khirul_nizam's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2008
Posts: 1,353
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Rizal View Post
dua2 salah..anak nd lala la
laa ingatkan anak mamat khalid
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #152  
Old 26-09-2017, 10:13 AM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 12,503
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 63
Active Level
My Mood:
Default

berani betoi diorg ni menipu org...
aku duk terpikir2 mcm mane diorg konfiden menipu org ni...
klau kantoi tak takot ke kene penjara ke,org belasah ke,bunuh ke?
Reply With Quote
  #153  
Old 26-09-2017, 10:30 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,195
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 123
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by shah_ae View Post
berani betoi diorg ni menipu org...
aku duk terpikir2 mcm mane diorg konfiden menipu org ni...
klau kantoi tak takot ke kene penjara ke,org belasah ke,bunuh ke?
Dah dapat sifu yang ajar.. kira cam program mentor gak ni.. biasa scammer akan tahu selok belok undang2 n guna kelemahan tu untuk manipulate..

aku xsure part contoh ni.. tp aku rasa la,, cth mcm caj jenayah vs sivil.. biasa hukuman jenayah lagi berat..orang akan opt ke jenayah sbb nak keadilan tp xyah return duit balik ke mangsa.. so kekayaan tu still dia pegang..

kalau option sivil, punishment dia pon maybe lowered.. tp kna return balik dwet ke mangsa (wajib)- part ni la scammer akan manipulate (orang kaya yang akan di isytihar bankrupt biasa tahu trick ni- xnak sebut rasa banyak dalam cg ni tahu pon) so.. in the end, dia still pegang kekayaan tu jgak..

klau salah maybe leh tegur hehe

Cuma satu je.. orang scammer ni macam xcaya/ lupa ada mahkamah lebih adil kat akhirat kelak..

Last edited by Archangel17; 26-09-2017 at 10:31 AM.. Reason: tambah fakta
Reply With Quote
  #154  
Old 26-09-2017, 10:32 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,436
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 954
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a b c d e f View Post
cek mek, kalau nak dakwa, bawah akta apa ya?

Masalahya lahanat2 ni agak licik.
Lepas pembeli bayar upfront, ada tangguh masa dekat 2 tahun sebelum rumah siap. Jadi mereka ada ruang bernafas. Pulaktu rumah2 vip dia siapkan dulu jadi takde high pressure. Rumah lain tak siap2, buat laporan, polis cakap projek delay bukan jenayah. Kene ada buti jenayah, bukti wang dilarikan, bukti takde niat nak teruskan dsb.

Kalau lihat projek2 perumahan terbengkalai masa dulu, dan mlm yang tipu orang juta2, ada tangkapan dibuat tak?
terima kasih atas soalan tuan

-berkenaan jenayah,
mula mula semua suspek yg ditipu tu kena buat laporan polis dan kita push polis utk siasat kejadian tu.
pastu polis kena tangkap suspek dan jika ada kes, suspek akan direman..
kita kena push polis utk siapkan kertas siasatan berdasarkan segala bukti dan keterangan saksi utk dakwa suspek.
bukti dan keterangan saksi tu dikepil sekali dengan kertas siasatan tu dihantar kepada DPP utk cadangan pendakwaan..

biasanya pertuduhan akan dibuat mengikut seksyen 420 kk

Cheating and dishonestly inducing delivery of property
420. Whoever cheats and thereby dishonestly induces the person deceived, whether or not the deception practiced was the sole or main inducement, to deliver any property to any person, or to make, alter, or destroy the whole or any part of a valuable security, or anything which is signed or sealed, and which is capable of being converted into a valuable security, shall be punished with imprisonment for a
term which shall not be less than one year and not more than ten years and with whipping, and shall also be liable to fine.

tapi yg mcm tuan cakap, gitu la apa yg polis akan respon
Rumah lain tak siap2, buat laporan, polis cakap projek delay bukan jenayah. Kene ada buti jenayah, bukti wang dilarikan, bukti takde niat nak teruskan dsb.

jadi biasanya kalau kes mcm ni, para mangsa adalah disarankan utk menuntut duit yg ditipu tu melalui saman sivil

-berkenaan sivil,
para mangsa perlu melantik peguam utk menyaman scammer ni berkenaan delay pembinaan rumah tak mengikut perjanjian.

ataupun para mangsa saman scammer tu utk jumlah terhutang yg mana ikut perjanjian, scammer tu perlu membayar balik keseluruhan jumlah terhutang di atas perjanjian yg tidak dipatuhi...


kes mlm, ada jugak kan polis dakwa scammer ni ikut seksyen 420kk dan seskyen yg relevan, tapi biasalah diorang ni mana nak mengaku salah, pastu kes drag.
jumlah yg diorang scam pulak main ratus ribu, juta juta pastu mangsa yg ditipu melibatkan beratus org, beribu ribu...

scammer yg diikat jamin, kemudian buat balik scam yg terbaru utk menipu org

kalau projek perumahan terbengkalai, biasanya mangsa mangsa ambik tindakan undang undang melalui saman sivil, tapi prosesnya memakan masa, banyak masa habis...


saya rasa ada gunanya PPIM kat sini yg gertak scammer ni. ada kemungkinan duit yg terhutang tu boleh didapati dari scammer ni dengan cara ni; PPIM direct jumpa scammer dan cuba settle terus psl pemulangan duit pada mangsa..


tapi tu la, scammer mmg licik, jahat sangat dan penuh tipu daya. susah bagi mereka nak bayar balik duit mangsa ni..
__________________

<a href=http://www.mediafire.com/file/8ktgzcqck8cdpcd/Banner_RKK_GIF_468x60.gif target=_blank>
</a>
Reply With Quote
Likes Archangel17 liked this post
  #155  
Old 26-09-2017, 12:40 PM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,195
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 123
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
terima kasih atas soalan tuan

-berkenaan jenayah,
mula mula semua suspek yg ditipu tu kena buat laporan polis dan kita push polis utk siasat kejadian tu.
pastu polis kena tangkap suspek dan jika ada kes, suspek akan direman..
kita kena push polis utk siapkan kertas siasatan berdasarkan segala bukti dan keterangan saksi utk dakwa suspek.
bukti dan keterangan saksi tu dikepil sekali dengan kertas siasatan tu dihantar kepada DPP utk cadangan pendakwaan..

biasanya pertuduhan akan dibuat mengikut seksyen 420 kk

Cheating and dishonestly inducing delivery of property
420. Whoever cheats and thereby dishonestly induces the person deceived, whether or not the deception practiced was the sole or main inducement, to deliver any property to any person, or to make, alter, or destroy the whole or any part of a valuable security, or anything which is signed or sealed, and which is capable of being converted into a valuable security, shall be punished with imprisonment for a
term which shall not be less than one year and not more than ten years and with whipping, and shall also be liable to fine.

tapi yg mcm tuan cakap, gitu la apa yg polis akan respon
Rumah lain tak siap2, buat laporan, polis cakap projek delay bukan jenayah. Kene ada buti jenayah, bukti wang dilarikan, bukti takde niat nak teruskan dsb.

jadi biasanya kalau kes mcm ni, para mangsa adalah disarankan utk menuntut duit yg ditipu tu melalui saman sivil

-berkenaan sivil,
para mangsa perlu melantik peguam utk menyaman scammer ni berkenaan delay pembinaan rumah tak mengikut perjanjian.

ataupun para mangsa saman scammer tu utk jumlah terhutang yg mana ikut perjanjian, scammer tu perlu membayar balik keseluruhan jumlah terhutang di atas perjanjian yg tidak dipatuhi...


kes mlm, ada jugak kan polis dakwa scammer ni ikut seksyen 420kk dan seskyen yg relevan, tapi biasalah diorang ni mana nak mengaku salah, pastu kes drag.
jumlah yg diorang scam pulak main ratus ribu, juta juta pastu mangsa yg ditipu melibatkan beratus org, beribu ribu...

scammer yg diikat jamin, kemudian buat balik scam yg terbaru utk menipu org

kalau projek perumahan terbengkalai, biasanya mangsa mangsa ambik tindakan undang undang melalui saman sivil, tapi prosesnya memakan masa, banyak masa habis...


saya rasa ada gunanya PPIM kat sini yg gertak scammer ni. ada kemungkinan duit yg terhutang tu boleh didapati dari scammer ni dengan cara ni; PPIM direct jumpa scammer dan cuba settle terus psl pemulangan duit pada mangsa..


tapi tu la, scammer mmg licik, jahat sangat dan penuh tipu daya. susah bagi mereka nak bayar balik duit mangsa ni..

Teringat citer Kurosagi (2008) japanese drama.. since banyak kes scammer xleh settle kat court.. ade sorang anak yang bapak dia penah kena scam, belajar jadi scammer gak lepas tu cari suma scammer n scam diorang balik tuk balas dendam..
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #156  
Old 26-09-2017, 12:42 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,990
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 75
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Archangel17 View Post
Teringat citer Kurosagi (2008) japanese drama.. since banyak kes scammer xleh settle kat court.. ade sorang anak yang bapak dia penah kena scam, belajar jadi scammer gak lepas tu cari suma scammer n scam diorang balik tuk balas dendam..
best ni

boleh tgk nanti

scammer di Malaysia ni kebanyakan Melayu

pelik gak ramai Melayu yg amat mudah percaya
Reply With Quote
  #157  
Old 26-09-2017, 01:00 PM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 10,925
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 95
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

scammer2 tak takut ko jadi mcm kes bawah ni...jual kuih untung sen2 ajo dh kno potong, inikan pulak tipu duit org riban2 laie elok kno ptong ekekekeke

==> http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=667179
Reply With Quote
  #158  
Old 26-09-2017, 02:24 PM
a b c d e f a b c d e f is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,020
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 80
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
terima kasih atas soalan tuan

-berkenaan jenayah,
mula mula semua suspek yg ditipu tu kena buat laporan polis dan kita push polis utk siasat kejadian tu.
pastu polis kena tangkap suspek dan jika ada kes, suspek akan direman..
kita kena push polis utk siapkan kertas siasatan berdasarkan segala bukti dan keterangan saksi utk dakwa suspek.
bukti dan keterangan saksi tu dikepil sekali dengan kertas siasatan tu dihantar kepada DPP utk cadangan pendakwaan..

biasanya pertuduhan akan dibuat mengikut seksyen 420 kk

Cheating and dishonestly inducing delivery of property
420. Whoever cheats and thereby dishonestly induces the person deceived, whether or not the deception practiced was the sole or main inducement, to deliver any property to any person, or to make, alter, or destroy the whole or any part of a valuable security, or anything which is signed or sealed, and which is capable of being converted into a valuable security, shall be punished with imprisonment for a
term which shall not be less than one year and not more than ten years and with whipping, and shall also be liable to fine.

tapi yg mcm tuan cakap, gitu la apa yg polis akan respon
Rumah lain tak siap2, buat laporan, polis cakap projek delay bukan jenayah. Kene ada buti jenayah, bukti wang dilarikan, bukti takde niat nak teruskan dsb.

jadi biasanya kalau kes mcm ni, para mangsa adalah disarankan utk menuntut duit yg ditipu tu melalui saman sivil

-berkenaan sivil,
para mangsa perlu melantik peguam utk menyaman scammer ni berkenaan delay pembinaan rumah tak mengikut perjanjian.

ataupun para mangsa saman scammer tu utk jumlah terhutang yg mana ikut perjanjian, scammer tu perlu membayar balik keseluruhan jumlah terhutang di atas perjanjian yg tidak dipatuhi...


kes mlm, ada jugak kan polis dakwa scammer ni ikut seksyen 420kk dan seskyen yg relevan, tapi biasalah diorang ni mana nak mengaku salah, pastu kes drag.
jumlah yg diorang scam pulak main ratus ribu, juta juta pastu mangsa yg ditipu melibatkan beratus org, beribu ribu...

scammer yg diikat jamin, kemudian buat balik scam yg terbaru utk menipu org

kalau projek perumahan terbengkalai, biasanya mangsa mangsa ambik tindakan undang undang melalui saman sivil, tapi prosesnya memakan masa, banyak masa habis...


saya rasa ada gunanya PPIM kat sini yg gertak scammer ni. ada kemungkinan duit yg terhutang tu boleh didapati dari scammer ni dengan cara ni; PPIM direct jumpa scammer dan cuba settle terus psl pemulangan duit pada mangsa..


tapi tu la, scammer mmg licik, jahat sangat dan penuh tipu daya. susah bagi mereka nak bayar balik duit mangsa ni..
Terimakasih puan.

Nampaknya jawapan semua menjurus ke saman sivil. Yang pakcik makcik tu dahlah hilang duit, nak kluar duit saman lagi ribu2 sorang... pulak tu penipu dah ada duit berkepuk2 boleh pakai peguam terbaik dan guna macam2 strategi supaya kes larut bertahun2 sampai tak nampak penyelesaian...

Itulah yang penjahat2 ni harapkan

Rasa2nya ada nanti mangsa atau waris yang hilang sabar dan nekad beri hukuman dunia... tunggu je lah berita kejadian tembak di simpang lampu trafik
Reply With Quote
  #159  
Old 26-09-2017, 02:29 PM
jom jom is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,245
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

penipu siap bermewah lagi...
Reply With Quote
  #160  
Old 26-09-2017, 02:31 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,436
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 954
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a b c d e f View Post
Terimakasih puan.

Nampaknya jawapan semua menjurus ke saman sivil. Yang pakcik makcik tu dahlah hilang duit, nak kluar duit saman lagi ribu2 sorang... pulak tu penipu dah ada duit berkepuk2 boleh pakai peguam terbaik dan guna macam2 strategi supaya kes larut bertahun2 sampai tak nampak penyelesaian...

Itulah yang penjahat2 ni harapkan

Rasa2nya ada nanti mangsa atau waris yang hilang sabar dan nekad beri hukuman dunia... tunggu je lah berita kejadian tembak di simpang lampu trafik
tu la tuan..

ni off the record, kalau dah mangsa geram sangat, kecewa dan rasa tak puas hati tu dah membukit dalam diri sbb
-scammer asyik terlolos dari undang undang atau
-masih enggan nak bayar hutang yg dia tipu tu,
and yet, masih mengulangi perangai scamming org baru pulak..

ada kemungkinan akan muncul vigilante memerangi scammer scammer ni..
__________________

<a href=http://www.mediafire.com/file/8ktgzcqck8cdpcd/Banner_RKK_GIF_468x60.gif target=_blank>
</a>
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump