Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Gossip, Celebrities

Gossip, Celebrities Right place for paparazzi :) . Share your info with our celebrities and gossip fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-09-2017, 01:37 PM
Ms Senorita Ms Senorita is offline
Regular

Ms Senorita's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 110
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 75
Active Level
My Mood:
Default Kerja cuci tandas, kenalkan Fazley kepada masakan India

KUALA LUMPUR 21 Sept. – Penyanyi dan cef selebriti popular Datuk Fazley Yaakob berkongsi pengalamannya yang pernah bekerja sebagai pencuci tandas di sebuah restoran India di New Zealand lebih 10 tahun lalu menjadi penyebab kepadanya mengenali masakan dari negara tersebut.


Mengimbas kembali kenangan tersebut, Fazley, 39, berkata, kerja sampingan yang dibuat ketika dia sedang menuntut di New Zealand itu telah memberi peluang kepadanya mempelajari teknik masakan makanan tradisional India.


“Mungkin ramai yang tidak tahu, asas masakan saya ialah hidangan tradisional India. Ini kerana saya pernah bekerja sebagai pencuci tandas di restoran masakan India di New Zealand.


“Ketika itu saya berusia 18 tahun dan sedang melanjutkan pelajaran di sana. Bagi mendapatkan duit poket, saya bekerja sebagai pencuci. Pada mulanya saya ditugaskan mencuci tandas, kemudian dinaikkan pangkat mencuci pinggan pula.


“Dari situ, saya didedahkan dengan teknik masakan India sehingga saya diberi kepercayaan untuk bekerja sebagai penebar roti canai. Sehingga kini saya masih pandai menebar roti canai dan memasak kari cara India,” jelasnya.


Tambah Fazley, ketika bekerja sebagai pencuci, dia menerima upah sebanyak USD$10 sejam dan perlu bekerja selama lapan jam sehari.


Menurutnya, kesukaran mendapatkan pekerjaan sampingan membuatkan dia tiada pilihan dan sanggup menerima tugas sebagai pencuci tandas.


“Apabila habis kelas, saya terus masuk bekerja selama lapan jam di restoran tersebut. Walaupun pendapatan tidak banyak tapi dapat juga menambah duit belanja.


“Disebabkan tidak banyak pilihan kerja sampingan, saya tidak kisah diberikan tugas sebagai pencuci tandas. Kerana tugas tersebutlah saya pandai memasak masakan India,” ujarnya. – UTUSAN ONLINE.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/hiburan/ker...#ixzz4tHynXB44
© Utusan Melayu (M) Bhd
Attached Images
File Type: jpg fazley.jpg (105.4 KB, 19 views)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-09-2017, 01:50 PM
akiyamasan akiyamasan is offline
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,656
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

best ke dia ni
Reply With Quote
  #3  
Old 21-09-2017, 01:51 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 32,532
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 472
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

master chef nie
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #4  
Old 21-09-2017, 01:51 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,413
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

dulu tipu phd la ape la..last2 byk gaks msk iklan/program tv mamat nie
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #5  
Old 21-09-2017, 03:17 PM
gandaduit gandaduit is offline
Super Active

gandaduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,426
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
dulu tipu phd la ape la..last2 byk gaks msk iklan/program tv mamat nie
byk tu pengalaman dia yg bohong nk menunjukkan dia serba boleh..

tapi satu je perangai kalau dia masuk satu bidang memang dia akan bersungguh sungguh ,bila ada pencapaian dia akan khbarkan besar besaran
Reply With Quote
  #6  
Old 03-10-2017, 09:41 AM
a b c d e f a b c d e f is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,978
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 72
Active Level
Default

10 tahun ngan 20 tahun lepas pun nak kasi orang keliru ka?

Ayoyo ni mamat belit2
Reply With Quote
  #7  
Old 03-10-2017, 09:44 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Active Plus

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 4,859
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 671
Active Level
My Mood:
Default

Si fazley walaupun tipu PhD tapi bagi aku, dia mmg pandai survive...pandai Cari jalan..
__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
Reply With Quote
  #8  
Old 03-10-2017, 09:50 AM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,084
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 455
Active Level
My Mood:
Default

Aku suka masak².

Silap amik Degree IT.

Patut amek kulinari.
__________________
Mereka itulah orang² yg membeli kesesatan dgn hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂

Reply With Quote
Likes syamsoulcc liked this post
  #9  
Old 03-10-2017, 10:32 AM
quackk quackk is offline
Active Member

quackk's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,252
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

****** lah.. kaki sembang... kerja cuci tandas konon. kawan aku dlu study dgn mamat ni kt sana... xpayah nk pura2 la
Reply With Quote
  #10  
Old 03-10-2017, 10:47 AM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,510
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 49
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Dulu pernah pegi cafe dia di damansara. Tak sedap.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold