Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 13-05-2009, 02:47 PM
acidrock acidrock is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,174
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Hmm, rasanya better MOD yang menjaga forum-forum tertentu yang bagi infraction atau deletekan aje posting yang tak bermakna. Sesetengah user hanya mahu mengejar posting demi menunjukkan keaktifan mereka berforum.

Aku ingat masa memula dulu aku minat nak tengok bab politik tapi tak boleh masuk sebab posting tak cukup 50, So, aku terikut attittude posting kosong demi mengejar kiraan posting.

P/S:Sekali aku bwat cara yang sama kat forum len, kena marahlah pulak. Iskh, siap kene delete lagi posting sampah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 13-05-2009, 02:47 PM
adil2604 adil2604 is offline
Super Active

adil2604's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2008
Location: DENPASAR-SHAH ALAM-JAKARTA-KL-GUANGZHOU-HK
Posts: 7,150
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ok bos..mungkin perkara ni semua forumer kena highlite kan b4 dia register n senior2 kena tegur kalau banyak sgt off topik....
Reply With Quote
  #23  
Old 13-05-2009, 02:48 PM
king_diamond king_diamond is offline
Legendary Member

king_diamond's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Location: ehsan Ilahi
Posts: 10,171
Thanks (Received): 359
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AlchemisT View Post
ini salah satu contoh posting yang pendek....takder makna..takde isi langsung....sy cadang kalu nak posting kena 100 word baru leh posting.

p/s aku pun sama ngn apiz nih..
posting tuan alkemis pun tak cukup 100 perkataan ni.
__________________
AL-MULKAL-WAQI'AHAL-INSAN

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
Reply With Quote
  #24  
Old 13-05-2009, 02:49 PM
king_diamond king_diamond is offline
Legendary Member

king_diamond's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Location: ehsan Ilahi
Posts: 10,171
Thanks (Received): 359
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adil2604 View Post
ok bos..mungkin perkara ni semua forumer kena highlite kan b4 dia register n senior2 kena tegur kalau banyak sgt off topik....
off topic pada MISC dan CHIT CHAT tak kisah, yang ditekankan ialah pada topik perbincangan ilmiah
__________________
AL-MULKAL-WAQI'AHAL-INSAN

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
Reply With Quote
  #25  
Old 13-05-2009, 02:50 PM
building building is offline
Super Active

building's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Apr 2007
Posts: 9,825
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fine net View Post
amik tindakan seperti infraction/warning...rasenye baru kite dpt bendung perkara2 mcm nie..tp msti ade segelintir yg x dpt terima semua tindakan yg dikenekn....
stuju pendapat di atas...

kalau da cukup infrac/warning = akaun kena disable untuk beberapa hari atau trus kena ban!

Sedangkan CG ni down pun ramai yang dah tak tentu arah lagi arr haru kalo kena ban walapun hanya untuk seminggu.
__________________
People who said "There Are No Such Thing As S.tupid Question" are the people who have not been annoyed by s.tupid person

Reply With Quote
  #26  
Old 13-05-2009, 02:50 PM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,747
Thanks (Received): 1551
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Untuk pengetahuan, disebabkan terlampau banyak posting-posting kosong di MIsc Talk pada satu masa dahulu kita terpaksa 'split'kan ke Chit Chat Room.

Pada amnya, Chit Chat Room sub sub forum khas untuk post bersantai untuk kaki-kaki chat. Tetapi yang amat melucukan di sana apabila satu tajuk topik langsung menjadi rojak.

Contoh katakan tajuk : Siapa pernah mandi kolam?
At last isi dalam itu suddenly cerita tentang 'dah minum ke belum', 'ko dah pergi jumpa awek tu ke', dan lain lain post yang langsung offtopic dari tajuk tersebut.

Walaupun sub forum tersebut khas untuk kaki offtopic, tetapi adakah 'fun' utk pembaca membaca isi kandungan tersebut?
Reply With Quote
  #27  
Old 13-05-2009, 02:50 PM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,105
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Terima kasih bos.., buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan, kami budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan...
Reply With Quote
  #28  
Old 13-05-2009, 02:51 PM
bujanglapok bujanglapok is offline
Active Plus

bujanglapok's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,270
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

errkk.. minta maaf banyak-banyak boss...
aku terasa ler..
__________________
Yakini apa yang anda percayai....
... Percayai apa yang anda yakini....
Reply With Quote
  #29  
Old 13-05-2009, 02:51 PM
kalau kalau is offline
CG Top Poster Club

kalau's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2008
Location: land of headhunters
Posts: 48,569
Thanks (Received): 128
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by king_diamond View Post
off topic pada MISC dan CHIT CHAT tak kisah, yang ditekankan ialah pada topik perbincangan ilmiah
yg politik, religious thread...

paling pun skang aku nengok2 jer.....

memang ada la aku mencelah sepost dua....

pas tue tak lagi......
__________________
http://www.facebook.com/FXHYIPHUB)
Reply With Quote
  #30  
Old 13-05-2009, 02:51 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,856
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 70
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kadang2 boleh nampak ada komen forumer yang hanya letak icon2 saja tanpa satu patah perkataan pun
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump