Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 07-01-2018, 08:55 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Active Member

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 1,005
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 118
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
Bab bavi darurat gane2 pon xboleh..

haram, perlu dijauhi..

tgk pon dah boleh kena samak mata tu..

tapi bila bab isap rokok, takpe, makan gula pon bley mati..

baru laa melayu sejati..
itulah melayu haprak bro. dah bowdoh, disebarkan pulak kebowdohan agar org2 lain pon haprak sama dengan dia.

kat cg ini banyak. antara thread terkenal "threa bumi rata"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 07-01-2018, 08:59 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Active Member

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 1,005
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 118
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Makam Lazat View Post
Puak2 dalam ni tak sakit lagi boleh la cakap besar.
Jaga iman la,baik mati la.
Cuba dah sakit melarat tengok.
Keh keh keh.
hahah..sama kes dengan forumer sorang tu dulu, kalu part islam, dia punya post mengalahkan ulamak. islam agamaku, matiku untuk islam la...

last2 kantoi scam orang. islam tahik kuceng dia.
Reply With Quote
  #23  
Old 07-01-2018, 09:00 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Active Member

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 1,005
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 118
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ikhmal_ok View Post
orang melayu alergik dengan vavi dan anjing, tapi dia setuju dengan arak, dadah, pecah amanah, rasuah dsb.

Mana lagi haram dan berdosa?
harap puak2 haprak terasa..
Reply With Quote
  #24  
Old 07-01-2018, 09:04 PM
chip555 chip555 is offline
Active Member

chip555's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,090
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 41
Active Level
My Mood:
Red face

Quote:
Originally Posted by imatheonlyone View Post
Kalau dah darurat skali pon klu x nak gak guna Bahagian be bi ni, adakah berdosa
kena tanya pakar jugak ni ..... tapi ada ayat

Al Baqarah 195
وأنفقوا في سبيل الله ولا تلقوا بأيديكم إلى التهلكة ۛ وأحسنوا ۛ إن الله يحب المحسنين

Dan belanjakanlah (harta bendamu) di jalan Allah, dan janganlah kamu menjatuhkan dirimu sendiri ke dalam kebinasaan, dan berbuat baiklah, karena sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik. [195]

kalau dah takde cara lain dan kita tidak mahu menerima bahagian dari ba bi ni lalu menyebabkan nyawa kita terancam, boleh termasuk kat dalam kategori di atas jugak kot. kira macam bunuh diri jugak la
Reply With Quote
  #25  
Old 07-01-2018, 09:15 PM
akundaktau akundaktau is offline
Super Active

akundaktau's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2013
Posts: 9,972
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 97
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ikhmal_ok View Post
orang melayu alergik dengan vavi dan anjing, tapi dia setuju dengan arak, dadah, pecah amanah, rasuah dsb.

Mana lagi haram dan berdosa?
Jangan dilupa...riba
Reply With Quote
  #26  
Old 09-01-2018, 05:31 PM
ikhmal_ok ikhmal_ok is offline
Super Active

ikhmal_ok's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,556
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 27
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akundaktau View Post
Jangan dilupa...riba
yup, berhati2 lah dengan system kewangan dajjal.
__________________
ISLAM itu "Advanced"
"I Shoot Arrows"
Berminat dengan aktiviti sukan memanah, ingin membeli panah moden ? sila lihat koleksi panah yang saya jual: http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=314535
Reply With Quote
  #27  
Old 10-01-2018, 12:35 PM
3n61n33r 3n61n33r is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2015
Posts: 50
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ikhmal_ok View Post
yup, berhati2 lah dengan system kewangan dajjal.
Kita dah memang tengah pakai duit sistem dajjal dah pun, nak lari camana
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump