Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 22-03-2011, 12:37 PM
MHN MHN is offline
Regular

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Apr 2010
Posts: 412
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tt tlg check Presciption

SPH CYL AXIS ADD VA
Right Side -0.75 -0.50 -170 - 6/6
Left Side -1.00 -0 -0 - 6/6

*saiz PD tu mcmana ya?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 22-03-2011, 05:36 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MHN View Post
tt tlg check Presciption

SPH CYL AXIS ADD VA
Right Side -0.75 -0.50 -170 - 6/6
Left Side -1.00 -0 -0 - 6/6

*saiz PD tu mcmana ya?
power lens tu ada stock. ni presciption manual atau guna mesin?...PD tu pupil distance (jarak antara anak mata). kalu bacaan mesin ada keluar sekali.
atau blh test frame yang sesuai saiz, tengok kat belah dalam bingkai ada nombor cth: 54-13=maknanya PD-54cm, dan bridge frame 13cm.
tn kena confirmkan sekali lagi power tu dalam bilik cek mata manual untuk bacaan lebih tepat...
Reply With Quote
  #13  
Old 25-03-2011, 03:18 PM
MHN MHN is offline
Regular

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Apr 2010
Posts: 412
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akmal_tawau View Post
power lens tu ada stock. ni presciption manual atau guna mesin?...PD tu pupil distance (jarak antara anak mata). kalu bacaan mesin ada keluar sekali.
atau blh test frame yang sesuai saiz, tengok kat belah dalam bingkai ada nombor cth: 54-13=maknanya PD-54cm, dan bridge frame 13cm.
tn kena confirmkan sekali lagi power tu dalam bilik cek mata manual untuk bacaan lebih tepat...
guna manual tt, kena pergi test bingkai la pulak ya.....
Reply With Quote
  #14  
Old 25-03-2011, 07:24 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MHN View Post
guna manual tt, kena pergi test bingkai la pulak ya.....

kalu ada spek lama blh tgk size kt frame aje...
Reply With Quote
  #15  
Old 18-04-2011, 01:28 AM
cyber00 cyber00 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Assalam En akmal_tawau,

Nak tanya kalau cermin mata yang mempunyai kadar silau tinggi contoh dari sekitar 350 dan 450 tu lain harga ker dari rabun jauh atau dekat.

dari Cyber00 Aka Zamri
Reply With Quote
  #16  
Old 18-04-2011, 06:06 AM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cyber00 View Post
Assalam En akmal_tawau,

Nak tanya kalau cermin mata yang mempunyai kadar silau tinggi contoh dari sekitar 350 dan 450 tu lain harga ker dari rabun jauh atau dekat.

dari Cyber00 Aka Zamri
wassalam. untuk silau/astigmatism ni, biasanya factory produce stock dari -0.25 sehingga -2.00(ready stock). memang untuk silau -2.25 ke atas harga kos supplier berbeza/tinggi. Silau tinggi dari 2.00 kedai2 akan order dari supplier dan ambil masa 3-7 hari bergantung dari supplier.
Reply With Quote
  #17  
Old 18-04-2011, 06:11 AM
ARIFFX ARIFFX is offline
Legendary Member

ARIFFX's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2008
Location: sri camelia bandar puteri puchong-K.L-bangi
Posts: 12,072
Thanks (Received): 160
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

huh?

camne bley xperasan ade kedai spek kat sini..
Reply With Quote
  #18  
Old 18-04-2011, 06:31 AM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ARIFFX View Post
huh?

camne bley xperasan ade kedai spek kat sini..

secara sambilan sj. memandangkan dah ada kedai sejak 2005, just nak share saja. kut2 kawan2 dlm CG ni nak tambah spec extra untuk reserve. penting cermin mata ada 2 pasang, manalah tau sat tu hilang, rosak dll ada 1 lagi. lagi2 kalau power tinggi memang x nampak ape...
p/s tidak2 pun kawan2 blh jadikan kaunter pertanyaan serba sedikit. manay yg tau share, yang tak tau saya cuba dapatkan info. kalau X tau jg, tak dapek den nak nolong...
Reply With Quote
  #19  
Old 01-11-2011, 10:20 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

lama tak jenguk sini...
Reply With Quote
  #20  
Old 01-11-2011, 10:27 PM
bazsh bazsh is offline
Super Active

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2008
Location: New Castle
Posts: 7,022
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Sume kanta x kisah brp power hrga sama ke bro?
High index & multi coated?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump