Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets > TV & Multimedia (Android Box, Decoder, Smart TV, IPTV, Satellite)

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 30-06-2017, 01:27 AM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,992
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GPK1 View Post
tak payah la

bahaya utk budak˛

tapi ada bola live
ada movie org putih
ada national geografic
banyak HD


ps..semua ni melanggar undang˛ malaysia sebab tak ada gst
xpa

kita bincang2 jer benda ni

mungkin bagi banyak kebaikan drpd keburukan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 30-06-2017, 11:58 AM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,992
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hamperghz View Post
power nih..boleh cover satu malaysia ko?
kalau ikut truevision yg dulu

satelite dia condong sikit jer drpd astro

so kalau dapat astro maka truevision pun dapat gak
Reply With Quote
  #23  
Old 30-06-2017, 12:03 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,992
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dloanman View Post
pakcik den kek perlis kato, dio pasang kuali kek arial tulang, dapek signal channel tv siam, berpinau2 mato tengok tulisan siam ekekkekkekee
Ni petikan drpd seller carousell

Salam
Dekoder true vision original dari Thailand. Pakej sah tak perlu menggunakan internet bagai, yg perlu guna piring astro saja. Macam IPM jugak, tapi yg ni lebih kepada kaki bola yg mencari alternatif yg lebih jimat dari astro.. Dan jugak yg dah serik dengan 'kegelapan cline' macam yg dah terjadi dulu. Siaran bola keseluruhannya dalam HD.

Siaran 99% free scramble Insya Allah..
(melainkan hujan lebat)

Sebulan topup 45/2 bulan 90/3 bulan 135 and so on babeh..
Anda akan dapat saluran Bein sports 1 - 2 - 3 - 4 dalam HD & 5 - 6 dalam SD.
Bein Sports 1 hingga 6 banyak menyiarkan perlawanan2 utama siaran langsung dari liga2 besar di dunia seperti EPL (England) - LA LIGA (Sepanyol) - SERIE A (Italy) & LIGUE 1 (Perancis) - UCL /UEL DLL.

Jugak terdapat 2 chanel true sports dari Thai yg menyiarkan bola sepak liga Thailand dan lain2 sukan thai dalam dan antarabangsa dalam HD kebanyakan nya.
Yg free pun ada 3-4 lagi, tapi dlm sd saja.
Peminat bola boleh tengok sampai lebam.

Jugak untuk filem, 1 saluran filem Hollywood dalam HD iaitu true HD, 1 lg dalam SD true HITS .. satu saluran filem Thailand, lagi satu saluran filem Asia. Semua menggunakan bahasa asal filem itu.
Terdapat jugak 2 siaran kartun dalam bahasa english.. 2 lagi yg percuma kartun animasi luaq tapi dialih bahasa ke bahasa thai.. KBS HD dengan sarikata english untuk peminat2 kpop jpop dan banyak lagi la.

Lebih kurang astro.. Cuma yg ni astro versi Thailand..tapi bab bahasa jgn risau, 65% dalam English kecuali chanel2 tempatan depa la. Untuk kawasan utara cukup menggunakan piring astro beyond (65cm) untuk mengambil signal dari satelit thaicom ni, tapi mau ada yg 75cm @ 90cm lagi baguih la..
Perak ke kulompo terus ke selatan di syorkan menggunakan piring yg lagi besaq dari beyond punya untuk menjamin signal yg lebih kuat, tapi mau nak guna beyond pun boleh cuba tengok la.
(Semenanjung sahaja.. Sabah dan Sarawak mintak maaf, rasanya beam thaicom tak sampai sana kot.)

Antara KELEBIHAN lain Dekoder ni boleh mengambil siaran MYTV Malaysia siaran digital 10 siaran menggunakan antena uhf (tulang ikan). 2 in 1 macam dekoder combo.

Bukan set plug n play saja di piring astro, melainkan piring astro anda dah menghala ke Thaicom (IPM) memang tak payah setting dah.
Reply With Quote
  #24  
Old 30-06-2017, 12:08 PM
dloanman dloanman is online now
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 10,927
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 95
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
Ni petikan drpd seller carousell

Salam
Dekoder true vision original dari Thailand. Pakej sah tak perlu menggunakan internet bagai, yg perlu guna piring astro saja. Macam IPM jugak, tapi yg ni lebih kepada kaki bola yg mencari alternatif yg lebih jimat dari astro.. Dan jugak yg dah serik dengan 'kegelapan cline' macam yg dah terjadi dulu. Siaran bola keseluruhannya dalam HD.

Siaran 99% free scramble Insya Allah..
(melainkan hujan lebat)

Sebulan topup 45/2 bulan 90/3 bulan 135 and so on babeh..
Anda akan dapat saluran Bein sports 1 - 2 - 3 - 4 dalam HD & 5 - 6 dalam SD.
Bein Sports 1 hingga 6 banyak menyiarkan perlawanan2 utama siaran langsung dari liga2 besar di dunia seperti EPL (England) - LA LIGA (Sepanyol) - SERIE A (Italy) & LIGUE 1 (Perancis) - UCL /UEL DLL.

Jugak terdapat 2 chanel true sports dari Thai yg menyiarkan bola sepak liga Thailand dan lain2 sukan thai dalam dan antarabangsa dalam HD kebanyakan nya.
Yg free pun ada 3-4 lagi, tapi dlm sd saja.
Peminat bola boleh tengok sampai lebam.

Jugak untuk filem, 1 saluran filem Hollywood dalam HD iaitu true HD, 1 lg dalam SD true HITS .. satu saluran filem Thailand, lagi satu saluran filem Asia. Semua menggunakan bahasa asal filem itu.
Terdapat jugak 2 siaran kartun dalam bahasa english.. 2 lagi yg percuma kartun animasi luaq tapi dialih bahasa ke bahasa thai.. KBS HD dengan sarikata english untuk peminat2 kpop jpop dan banyak lagi la.

Lebih kurang astro.. Cuma yg ni astro versi Thailand..tapi bab bahasa jgn risau, 65% dalam English kecuali chanel2 tempatan depa la. Untuk kawasan utara cukup menggunakan piring astro beyond (65cm) untuk mengambil signal dari satelit thaicom ni, tapi mau ada yg 75cm @ 90cm lagi baguih la..
Perak ke kulompo terus ke selatan di syorkan menggunakan piring yg lagi besaq dari beyond punya untuk menjamin signal yg lebih kuat, tapi mau nak guna beyond pun boleh cuba tengok la.
(Semenanjung sahaja.. Sabah dan Sarawak mintak maaf, rasanya beam thaicom tak sampai sana kot.)

Antara KELEBIHAN lain Dekoder ni boleh mengambil siaran MYTV Malaysia siaran digital 10 siaran menggunakan antena uhf (tulang ikan). 2 in 1 macam dekoder combo.

Bukan set plug n play saja di piring astro, melainkan piring astro anda dah menghala ke Thaicom (IPM) memang tak payah setting dah.
fuhyohhhhhh bopinau2 mato den baco & nafsu membuak2 nk dapekkan dekoder ni

tapi apokan dayo, piring astro pun den xdo sbb x ponah langgan astro
Reply With Quote
  #25  
Old 30-06-2017, 12:43 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,992
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dloanman View Post
fuhyohhhhhh bopinau2 mato den baco & nafsu membuak2 nk dapekkan dekoder ni

tapi apokan dayo, piring astro pun den xdo sbb x ponah langgan astro
piring astro seken murah jer

dlm rm30 ke rm50
Reply With Quote
  #26  
Old 30-06-2017, 10:04 PM
on9shoppers on9shoppers is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,679
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

cmno nak boli nih
Reply With Quote
  #27  
Old 04-07-2017, 11:58 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,992
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by on9shoppers View Post
cmno nak boli nih
try mudah atau carousell

dlm bulan ni kalau jadi masuk siam aku nak try tgk harga kat sana
Reply With Quote
  #28  
Old 05-07-2017, 12:20 AM
bell_phd bell_phd is offline
Active Member

bell_phd's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,024
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
try mudah atau carousell

dlm bulan ni kalau jadi masuk siam aku nak try tgk harga kat sana
den dah beli dah,,,sana lebih kurang dalam 1960 bath....

kalau takat nak beli satu dua tu bukak kotak...sorok sikit,,,sebab kastam kalau nampak benda ni dia rampas terus
Reply With Quote
  #29  
Old 05-07-2017, 10:20 AM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,342
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 140
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bell_phd View Post
den dah beli dah,,,sana lebih kurang dalam 1960 bath....

kalau takat nak beli satu dua tu bukak kotak...sorok sikit,,,sebab kastam kalau nampak benda ni dia rampas terus
boleh share lokasi kedai tu kat thailand?
Reply With Quote
  #30  
Old 13-07-2017, 09:20 AM
azwina azwina is offline
Regular

azwina's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Location: selangor
Posts: 298
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kita macam mana topup ?? bole bagi tau free channel list ??
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump