Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #6571  
Old 17-07-2017, 11:54 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,684
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7137
Active Level
My Mood:
Default


..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #6572  
Old 17-07-2017, 11:55 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,684
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7137
Active Level
My Mood:
Default


..
Reply With Quote
  #6573  
Old 17-07-2017, 11:55 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,684
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7137
Active Level
My Mood:
Default


..
Reply With Quote
  #6574  
Old 17-07-2017, 11:56 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,684
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7137
Active Level
My Mood:
Default


..
Reply With Quote
  #6575  
Old 17-07-2017, 11:57 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,684
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7137
Active Level
My Mood:
Default


..
Reply With Quote
  #6576  
Old 17-07-2017, 11:58 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 112,684
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 7137
Active Level
My Mood:
Default



..
Reply With Quote
  #6577  
Old 18-07-2017, 12:07 AM
giler_gadget giler_gadget is offline
Super Active

giler_gadget's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: May 2011
Posts: 5,704
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Sabtu Depan vs T-Team ada live. Tadi nampak iklan... utk vs Selangor ni amacam ek? Rasa xde live la kot. Asek JDT je.. Loya pulak org tgk
__________________
Motorola+Google = Googlerola!16/8/2011 Google telah beli Motorola Mobility =)
[JUAL] PS3 GAMESSZZZ
http://www.carigold.com/portal/forum...1#post19969281

Reply With Quote
  #6578  
Old 18-07-2017, 12:31 AM
wpe wpe is offline
Regular

wpe's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2007
Posts: 337
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

JCT vs Selangor
Harapkan streaming dari yang datang stadium je esok
Reply With Quote
  #6579  
Old 18-07-2017, 01:57 AM
anjetagren anjetagren is offline
Active Member

anjetagren's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,140
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by xgang View Post
Baru je nak dapat feel balik pergi stadium dah rehat semula. Ibarat nak qadha' hajat tapi sembelit.

Semalam di Nadi Arena, Datuk Yusof Mahadi jawab pertanyaan kenapa skuad sukan sea dan bawah 23 tak ambil pemain2 dari piala FAM atau pemain2 belia. Dia jawab sebab takde orang nak pergi tengok Piala FAM dan Piala Presiden.

Apa kejadahnya jawab macam tu. Tugas staff skuad bawah 23 lah yang pergi tengok. Cungkil2 bakat2 baru dari Piala FAM dan Piala Presiden yang berpotensi untuk diberi pendedahan di peringkat antarabangsa.

Pemain2 bawah 23 yang main di Liga Super dan Liga Perdana biarlah diorang merebut tempat dalam skuad senior.

Ada pengulas di Arena pula siap cakap OKS perlukan lebih masa nak terapkan falsafah dia. Falsafah mende? Setahun nak main 10 competitive games pun payah. Setakat training dan friendlies tu tak payah sebut pun takpe.

Potensi seseorang pemain tu hanya dapat dikembangkan melalui competitive games bukannya latihan atau friendlies. Cuba lihat apa jadi pada skuad projek 97, skuad projek olimpik, skuad harimau muda, skuad sukan sea dan bla bla bla.. berapa ramai yang betul2 dapat merealisasikan potensi mereka? Berlatih berbulan-bulan tapi main tahap tu jugak.

Lagi satu bagi pasukan2 yang bertanding dalam Liga Super/Liga Perdana mereka memerlukan 18 orang pemain untuk setiap perlawanan. 11 on the field and 7 on the bench. Katalah minimum sesebuah pasukan perlu daftar 23 pemain. Ini bermakna pasukan itu cuma ada 5 orang je sebagai backup. Campur tolak injuries, penggantungan dan yang kena panggil main skuad junior kebangsaan, berapa kerat je players yang available untuk kelab?

Main untuk skuad junior kebangsaan tu hanya privillege je, tapi main untuk kelab/persatuan di liga adalah periuk nasi. Buat apa kelab/persatuan nak bayar gaji pemain yang mereka tak boleh gunakan khidmat untuk sebahagian besar musim mereka? Dahlah sebahagian besar kelab/persatuan ni beroperasi dengan dana kewangan yang terhad dan takde sumber pendapatan yang betul2 kukuh. Nak cakap pasal untung buang masa sebab mostly rugi je. Seriously, kawan rasa hanya JDT je yang buat duit dalam Liga Malaysia ni. So, takkan nak bebankan kelab/persatuan ni untuk gajikan pemain2 extra untuk cover pemain yang kena panggil skuad junior kebangsaan?
betul jugak, kesian player, patut bubar tim B22 Malaysia nie...
bukan naikkan ranking FIFA pun...
kesian jugak, player yg diasah drpd peringkat belia dgn dihantar ke luar negara untuk training dan join macam2 tournament bila dah besar diarahkan bersara macam tu jer...
membazir plak duit jutaan ringgit negara training budak2 nie sbb bila dah join tim liga super, tim tak nak lepas plak...
dengan alasan tim bayar gaji, negara pakai free jer...
ops lupa mereka dah bayar balik perbelanjaan negara untuk jadikan mereka pemain pro dengan cukai pendapatan mereka setiap tahun...
jadi mereka ada hak untuk tolak panggilan negara...

projek Slovakia mmg membazir, kalau x membazir takkan lahirkan Mahali Jasuli, Gary Steven Robbat, Fadhli Shas, Nazmi Faiz, Hazwan Bakri, Izham tarmizi, Azriff Nasrulhaq dll...
belum sebut lagi Fandi Othman, Irfan Fazail, Amer Saidin, dan keeper yang boleh bermain sbg 'striker', K Sasikumar...
begitu juga projek sblm Harimau Muda, melahirkan Safiq Rahim, Zaquan Adha, Aidil Zafuan, Baddrol Bakhtiar dll...
memang membazir jutaan ringgit sebab FAM release free jer tanpa perlu mana2 kelab bayar kos pembangunan player drpd usia belasan tahun...

skuad piala presiden apa fungsi?
masa pemain skuad utama dipanggil negara nielah medan terbaik utk pemain piala presiden tunjuk bakat dalam liga super...
kena bayar extra ke untuk budak2 piala presiden main liga super?
pemain terbaik piala presiden belum tentu dapat bermain baik dalam skuad utama liga super...

nak cungkil bakat terus drpd pemain piala presiden?
dah cungkil bakat, tiba2 plak dinaikkan pangkat ke skuad utama, tak jenuh plak coach cari player lain utk ganti...
coach Jerman sblm nie mmg panggil ramai budak2 piala presiden, tupun kena pecat...
alasan? keputusan friendly x memuaskan? pakai player piala presiden & pemain simpanan liga, mcm mana nak memuaskan...

kalau Sukan SEA nie x penting, hanya medan cungkil bakat kenapa perlu pecat Frank Bernthard? tak ke membazir perlu bayar pampasan...
striker Malaysia yg skor baru2 nie, N Thanabalan tu budak Piala FAM jerpun tahun nie..
Bernthard panggil tahun lepas pun drpd skuad piala presiden N9, nak cungkil pemain piala presiden mana lagi?
ada sorang lg bek, budak PJ Rangers, tim mana tu? Liga FAM...
kapten Malaysia U22 pun drpd Liga FAM...

Last edited by anjetagren; 18-07-2017 at 09:10 AM..
Reply With Quote
  #6580  
Old 18-07-2017, 07:50 AM
miejoo miejoo is offline
Regular

miejoo's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 995
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Matchday ... !!

Kalau tengok pemain yang datang macam skuad utama nak digunakan ... Letak campuran dengan skuad kedua pun bagus mcm Hasbullah dan Sapawi ... Nampak Lucho asik ikut jer kemana skuad JDT pergi nie ... Macam jadi jurulatih striker @ bahagian teamwork jer ... Sentiasa teruja nak tau perkembangan JDT lepas zaman Mora sbb gameplay JDT bawah Morais sentiasa ada variasi ... Tengok tak jemu dan siap bernafsu pulak ... InshaAllah menang walau tipis tapi menang ... Semangat semua ...

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold