Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 14-12-2017, 10:41 PM
lanntane lanntane is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 719
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 98
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Archangel17 View Post
teringat masa sekolah menengah dulu, member bapak dia askar cite, Us antar askar join exercise.. masa berkawad tgh hari dalam join exercise tu geng askar us lari berterabur g cari spot xkena cahaya matahari dek "cacing kepanasan"..

xsilap den bukan askar us biasa tapi marin unit.. pastu gah cakap askar diorang terbaik dunia..
Dari segi senjata ye la betul us hebat.
Tapi kalo footsoldier warfare, us tertinggal.
Sbb tu footsoldier x bnyk peranan dlm askar us sekarang.
Yg perang iraq, diorg bnyk guna missile dgn UAV.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 14-12-2017, 11:06 PM
Breekachu Breekachu is offline
Super Active

Breekachu's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2012
Posts: 6,275
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 58
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Archangel17 View Post
teringat masa sekolah menengah dulu, member bapak dia askar cite, Us antar askar join exercise.. masa berkawad tgh hari dalam join exercise tu geng askar us lari berterabur g cari spot xkena cahaya matahari dek "cacing kepanasan"..

xsilap den bukan askar us biasa tapi marin unit.. pastu gah cakap askar diorang terbaik dunia..
Ikut iklim cuaca la bang. Cuba buat time winter dekat us pulak. Mau kita pulak berlari cari api sebab sejuk
Reply With Quote
  #23  
Old 15-12-2017, 09:21 AM
azam74 azam74 is online now
Legendary Member

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 10,732
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 113
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lanntane View Post
Dari segi senjata ye la betul us hebat.
Tapi kalo footsoldier warfare, us tertinggal.
Sbb tu footsoldier x bnyk peranan dlm askar us sekarang.
Yg perang iraq, diorg bnyk guna missile dgn UAV.
maksud tuan, pasukan infantri ke? biasa ye doktrin tentera amirika ni, serangan ke negara luar amirika akan didahului dgn pasukan elit mcm Airborne, USMC atau US Army Rangers. Bila dh dpt tawan objektif, baru pasukan infantri lain masuk. Penggunaan UAV mcm Predator lebih kerap digunakan atas dasar penilaian teknologi dan utk mengurangkan korban tentera
__________________
TTR 901
Reply With Quote
  #24  
Old 16-12-2017, 11:06 AM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 25,356
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 156
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azam74 View Post
maksud tuan, pasukan infantri ke? biasa ye doktrin tentera amirika ni, serangan ke negara luar amirika akan didahului dgn pasukan elit mcm Airborne, USMC atau US Army Rangers. Bila dh dpt tawan objektif, baru pasukan infantri lain masuk. Penggunaan UAV mcm Predator lebih kerap digunakan atas dasar penilaian teknologi dan utk mengurangkan korban tentera
teknology digunekan tuk mengelakkan masalag psyikilogy pada tentera. perang iraq afgan.. ramai askar us yg mentel bile balik.
Reply With Quote
  #25  
Old 16-12-2017, 11:53 AM
iMMax iMMax is offline
Regular

iMMax's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2012
Posts: 690
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

ISIS no berapa...? Hebat apa diorang bole bertahan dibantai dengan bermacam macam cara..sampai sekarang blom settle2 lg..
Reply With Quote
  #26  
Old 16-12-2017, 12:17 PM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 6,610
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 651
Active Level
Default

teringat main counter strike dlu2..

aku x minat askar2 nih..
tp sebab cs, boleh la hafal jenis2 senapang .. ak47,ssg rifle,aug,ump,mp5

tactical skill guna keyboard tuh boleh la nk implement dlm kehidupan harian..

dlm option team cs nih..
ada

gign
gsg9
sas
seal
spetnaz
swat
__________________
So long, and thanks for all the fish

Last edited by jaws_am; 16-12-2017 at 12:43 PM..
Reply With Quote
  #27  
Old 16-12-2017, 12:45 PM
samad samad is offline
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 692
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 41
Active Level
Default

kalau melibatkan perang, inshaAllah tenera kita yang berperang untuk mati akan menandingi pasukan lawan. bukan tak pernah diuji, pernah diuji. kepakaran kita peperangan hutan/gerila.

strategi ini diperbahurui mengikut peredaran zaman dimana perlu mengadaptaasi dengan combat style terkini
Reply With Quote
  #28  
Old 16-12-2017, 07:34 PM
lambda123 lambda123 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 7,341
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 289
Active Level
My Mood:
Default

Komando kita kalah kat gajet je. Bajet ciput. Lau ada bajet lebih tuk diorg kan bagus.
Reply With Quote
  #29  
Old 16-12-2017, 07:38 PM
asx23 asx23 is offline
Active Plus

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 3,378
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 287
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lambda123 View Post
Komando kita kalah kat gajet je. Bajet ciput. Lau ada bajet lebih tuk diorg kan bagus.
betul la tu.. teknologi ketenteraan US dan UK jauh lebih dari negara2 lain sebab fund diorg banyak..
Reply With Quote
  #30  
Old 18-12-2017, 08:35 AM
azam74 azam74 is online now
Legendary Member

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 10,732
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 113
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lambda123 View Post
Komando kita kalah kat gajet je. Bajet ciput. Lau ada bajet lebih tuk diorg kan bagus.
komando kita byk gajet sebenar ye. cuma tak mcm negara jiran, kita jarang tunjuk. namun begitu, latihan jugak basic equipment mmg ditekan kerana ada masa tak dapat nk guna atau bawak gajet2 tu
__________________
TTR 901
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump