Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-07-2013, 02:25 PM
estacoco estacoco is offline
Super Active

estacoco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 7,321
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 9
Active Level
Default

AFC Ali Fried chicken tu muslim tak? Sebab lokasi kedai mac cha punya jek, kat Jln Kuchai
__________________
Me myself and I
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-07-2013, 02:26 PM
wan676 wan676 is offline
Active Plus

wan676's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,787
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
barangan ADABI ... dan ZAITUN ... huhuhuhu
adabi pe cite? non-muslim punye ke?
Reply With Quote
  #13  
Old 27-07-2013, 02:27 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,581
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ada kedai jual kain semua pekerja bawahan melayu ingatkan kedai milik melayu dapat tahu tokey india non muslim saja nak mengkaburi.
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #14  
Old 27-07-2013, 02:32 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,581
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

perlu dibentuk skuad penyiasat dan memaklumkan dari masa kesemasa.
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #15  
Old 27-07-2013, 02:34 PM
Kbyne Kbyne is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Downtown/K.L.
Posts: 8,692
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 103
Active Level
My Mood:
Default

kopiah yang kita pakai ibadah pun ada yang bukan islam buat,made in china...kain serban dan sebagainya...

patutnya org/otai kita yg dah banyak pengalaman import export,tak payah duduk opis...bukak kampeni satu,jadilah seorang saudagar kaya import export...

dapatla kita orang biasa merasa pakai kopiah made in turkiye,morocco,lebanon dan sebagainya...
Reply With Quote
  #16  
Old 27-07-2013, 02:36 PM
jinlapar jinlapar is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (13)
Join Date: Dec 2009
Location: dunia yang sementara
Posts: 20,091
Thanks (Received): 622
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

pasaraya bilal
Reply With Quote
  #17  
Old 27-07-2013, 02:39 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,581
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jinlapar View Post
pasaraya bilal
ini muslim atau non muslim, ada maklumat tak.
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #18  
Old 27-07-2013, 02:40 PM
shy2arleeyaa shy2arleeyaa is offline
Regular

shy2arleeyaa's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2012
Posts: 883
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alisya View Post
pau ahmad..ingatkan melayu punye
pnh g interview kat kilang pau ahmad ni
mmg pnuh ngn cayanunalif je dlm tu
pastu baru tau company tu bukan org islam punye
Reply With Quote
  #19  
Old 27-07-2013, 02:41 PM
chulax12 chulax12 is offline
Super Active

chulax12's Avatar

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2012
Location: Cyberjaya
Posts: 5,059
Thanks (Received): 488
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by carigol View Post
mengelirukan apabila hendak membeli baranagan buatan orang islam tetapi mengunakan jenama islam/melayu sebenarnya buatan orang bukan islam.

Pengusaha produk orang islam InsaAllah meraka akan membayar zakat mudah-mudahan niat kita membantu membeli produk keluaran mereka kita akan mendapat pahala.

kalau bukan kita sendiri yang sokong produk muslim, adakah non muslim akan sokong dengan ikhlas produk muslim.

marilah kita sama-sama kongsi info produk muslim serta produk yang mengelirukan supaya kita boleh buat pilihan terbaik.
Barang buatan orang islam ada dalam fanpages nie..
https://www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP?fref=ts
Reply With Quote
  #20  
Old 27-07-2013, 03:06 PM
staticus staticus is offline
Active Member

staticus's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,068
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 6
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by carigol View Post
mengelirukan apabila hendak membeli baranagan buatan orang islam tetapi mengunakan jenama islam/melayu sebenarnya buatan orang bukan islam.

Pengusaha produk orang islam InsaAllah meraka akan membayar zakat mudah-mudahan niat kita membantu membeli produk keluaran mereka kita akan mendapat pahala.

kalau bukan kita sendiri yang sokong produk muslim, adakah non muslim akan sokong dengan ikhlas produk muslim.

marilah kita sama-sama kongsi info produk muslim serta produk yang mengelirukan supaya kita boleh buat pilihan terbaik.
Rasanya benda nie dah lama dah. dalam dunia bisnes, kalo tak silap aku penggunaan nama ni salah satu teknik pemasaran barang dan perkhidmatan. tak tahu ada pulak ada undang2 yang melarang sedemikian.

sentimen,umur, jantina, bangsa, kecederungan customer dll yang banyak company guna sbg main target untuk menentukan kebolehcapaian pasaran produk diorang.

sebab diorang tahu target diorang melayu, apa2 elemen yang bersangkutan dengan melayu spt, keris,islam, jawi, songkok, hang tuan, akan diselitkan bagi menunjukkan keharmornian produk dengan target group mereka.
__________________
Utamakan kedai Muslim,
Selagi boleh..,
makanlah hanya produk makanan yg dihasilkan oleh muslim..
..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump