Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-07-2010, 01:51 AM
abalin abalin is offline
Regular

abalin's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Location: Afrika
Posts: 444
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default Prosedur Impot Emas Mentah Dari Luar Negara

Salam semua,

Saya berminat untuk membawa masuk emas mentah sama ada gold dust dan gold nugget dari luar negara. Boleh tak otai2 kat sini bagi info tentang prosedur untuk mengimpot emas tersebut, termasuk permit, cukai, lesen dan sebagainya.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-07-2010, 11:28 AM
abalin abalin is offline
Regular

abalin's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Location: Afrika
Posts: 444
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tak ada ke yang nak bagi info ni??? huhuhu...
Reply With Quote
  #3  
Old 08-07-2010, 12:21 PM
ebizz ebizz is offline
Regular

ebizz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2007
Posts: 896
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam

cuba belin tengok web nubexdomcomdotmy.. try kontek owner faizal sbb dia bawak masuk gold dari emirates...
__________________
Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar
Honda Lion City ISDI 2003 1.5M untuk dijual
Reply With Quote
  #4  
Old 21-03-2011, 04:45 PM
mohd80 mohd80 is offline
Regular

mohd80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 209
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abalin View Post
Salam semua,

Saya berminat untuk membawa masuk emas mentah sama ada gold dust dan gold nugget dari luar negara. Boleh tak otai2 kat sini bagi info tentang prosedur untuk mengimpot emas tersebut, termasuk permit, cukai, lesen dan sebagainya.
Susah2 je bro ni nak import emas. Beli je kat pasaran malaysia, takut nanti tertipu. Beli habuk emas dapat habuk pasir. Kalau nak labur emas kat luar negara, beli je unit trust mining emas kan senang. Tak payah pening kepala.
__________________
Mohd Roes / MR ALLIANCE RESOURCES / DEPS035 / 018-2421753
AGEN BERDAFTAR DARUL EMAS PERAK BERHAD / SUNGAI BULOH DAN SELANGOR
HUKUM BELIAN EMAS TERTANGGUH (EMAS DELAY)
BAGAIMANA MENDAPAT EMAS PERCUMA #UPDATED#
BAGAIMANA MENDAPAT TELEFON BIMBIT TERKINI, KERETA, RUMAH & PERCUTIAN PERCUMA
Reply With Quote
  #5  
Old 21-03-2011, 07:57 PM
Sang_Buana Sang_Buana is offline
Active Member

Sang_Buana's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,390
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Saya beli emas dari Turkey , Perth , UK dan Indon
bawa masuk emas ke malaysia tak kena tax....bawa masuk lah berapa tan pun tak kena..
sebab dikecualikan tax..kecuali silver tax 15% ( Total price + shipping cost)

Nak tengok product yang saya bawa masuk leh tengok : www.clickgold2u.com
Reply With Quote
Thanks kulikutiputang thanked for this post
  #6  
Old 21-03-2011, 07:58 PM
Sang_Buana Sang_Buana is offline
Active Member

Sang_Buana's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,390
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mohd80 View Post
Susah2 je bro ni nak import emas. Beli je kat pasaran malaysia, takut nanti tertipu. Beli habuk emas dapat habuk pasir. Kalau nak labur emas kat luar negara, beli je unit trust mining emas kan senang. Tak payah pening kepala.
Berdasarkan pengalaman saya..elok beli emas kat malaysia..still murah lagi ...emas yang saya order 2 bulan belum sampai lagi huhuhuhuu...
Reply With Quote
  #7  
Old 21-03-2011, 08:24 PM
cikgusimple cikgusimple is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,747
Thanks (Received): 553
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sy jual emas..adik sy suka lombong emas..(bkn guna mesin2 ke atau canggih2..)tp dia selalu bwk balik habuk2 emas ni..

dia dh ada port yg byk emas dan dah ada org yg blh kuarkan emas2 tu..dia mtk sy crikan buyers...

sy pun tgh mencri juga ni..siapa yg nk ambik emas mentah ni dgn hrga mahal sikit..
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]Simpanan Emas Public Gold /GCP :[COLOR="Navy"][B]Membeli[/B][/COLOR],[COLOR="Navy"][B]Menjual[/B][/COLOR] dan [COLOR="Navy"][B]Mendaftar Dealer[/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Black"][B][COLOR="DarkGreen"][COLOR="Black"][B][B][COLOR="DarkGreen"]Bimbingan dan Panduan [/COLOR]Disediakan[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][url]http://****************/[/url][/B][/COLOR]
[COLOR="DarkRed"][B]TT(Table Talk)@FB :Nor Fazilah Abd Mohd / [COLOR="Red"][B]HOTLINE :019-9708897[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/CENTER]
Reply With Quote
  #8  
Old 21-03-2011, 08:26 PM
cikgusimple cikgusimple is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,747
Thanks (Received): 553
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sang_Buana View Post
Berdasarkan pengalaman saya..elok beli emas kat malaysia..still murah lagi ...emas yang saya order 2 bulan belum sampai lagi huhuhuhuu...
tk smpi lagi ke..rsanya dulu pun dh pernah sngkut sekali kan?ke yg tu tk smpi2 lagi..hrp bersabar..nasib baik tokey besar..klu tokey kecik..tk tau la..
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]Simpanan Emas Public Gold /GCP :[COLOR="Navy"][B]Membeli[/B][/COLOR],[COLOR="Navy"][B]Menjual[/B][/COLOR] dan [COLOR="Navy"][B]Mendaftar Dealer[/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Black"][B][COLOR="DarkGreen"][COLOR="Black"][B][B][COLOR="DarkGreen"]Bimbingan dan Panduan [/COLOR]Disediakan[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][url]http://****************/[/url][/B][/COLOR]
[COLOR="DarkRed"][B]TT(Table Talk)@FB :Nor Fazilah Abd Mohd / [COLOR="Red"][B]HOTLINE :019-9708897[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/CENTER]
Reply With Quote
  #9  
Old 22-03-2011, 08:51 AM
mohd80 mohd80 is offline
Regular

mohd80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 209
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sang_Buana View Post
Saya beli emas dari Turkey , Perth , UK dan Indon
bawa masuk emas ke malaysia tak kena tax....bawa masuk lah berapa tan pun tak kena..
sebab dikecualikan tax..kecuali silver tax 15% ( Total price + shipping cost)

Nak tengok product yang saya bawa masuk leh tengok : www.clickgold2u.com
Tokey sang buana beli kat mane? Macamane beli?
Takut terkena mcm tokey.
__________________
Mohd Roes / MR ALLIANCE RESOURCES / DEPS035 / 018-2421753
AGEN BERDAFTAR DARUL EMAS PERAK BERHAD / SUNGAI BULOH DAN SELANGOR
HUKUM BELIAN EMAS TERTANGGUH (EMAS DELAY)
BAGAIMANA MENDAPAT EMAS PERCUMA #UPDATED#
BAGAIMANA MENDAPAT TELEFON BIMBIT TERKINI, KERETA, RUMAH & PERCUTIAN PERCUMA
Reply With Quote
  #10  
Old 13-01-2018, 03:10 PM
Aisamuddinbinbasir Aisamuddinbinbasir is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam..masih ade habuk emas atau emas bumi untuk dijual?.. kalau ade atau sesiapa yg ada emas mentah untuk dijual hubungi saya www.wasap.my/60102440196

Sesiapa yang berhajad hendak menjual emas lama dan terpakai pun boleh pm saya. Emas 916 lama sekitar rm15*.**

Sesiapa di area Batu Pahat, Muar, Pagoh, Yong Peng dan kawasan sekitar yg ade surat pajak x mampu nak tebus saya sedia beli dengan harga tinggi. Allahualam.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump