Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-01-2009, 10:13 AM
dr_alban dr_alban is offline
Super Active

dr_alban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Apr 2007
Location: wasap 019 2531 532
Posts: 7,344
Thanks (Received): 154
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default Aku TAK JADI terminate celcom broadband D98..hahaha. Hidup celcom

Aku secara rasminya akan memutuskan line CELCOM BEROKBENG D98 aku disebabkan kebengangan tahap MAXIMUM yg sukar dibendung lagi..

Alkisahnye bermula begini..

Aku merupakan pelanggan CELCOM BEROKBENG pakej d98. Masalah yang aku hadapi ialah aku tidak dapat mengkakses website2 yg selalu aku lawati.. Tapi yang paling aku pasti x dapat akses ialah CARIGOLD ini sendiri.(ni pun guna line opis)

Pada mulanya yang aku perasan web carigold ni jer.tapi lama kelamaan makin merebak2 pulak.. la ni web rapidshare pulak.. X silap aku, hosting planhoster pun x boleh masuk. Mulanya aku ingatkan laptop aku yg masaalah,..tapi bila aku tukar ke pc opis, laptop kwn aku..pun sama jugak x boleh..

Aku da buat aduan ke celcom melalui no 1111 pada 17hb jan 09. Pada masa aku buat aduan tu, aku da hadapi masalah itu dalam satu minggu lebih. la ni da 23/january/2009 dan masih belum selesai. Masa aku buat aduan tu, CS tu suspek sebab modem, tapi aku guna CELCOM BERUKBENG kwn aku pun sama mcm tu jugak.. . Status aduan aku, MASIH DALAM SIASATAN

Disini aku letakkan web yg x boleh dimasuki..

1)www.carigold.com ( da dekat 3minggu )
2)www.lelong.com.my (boleh masuk, bila search result x keluar)
3)Rapidshare.com (ni baru lagi,)
4)Semua hosting di planhoster (xleh akses, FTP naku da ssh nk uploadweb)
5)LOGIN YM PUN X BOLEH


Aku akan TERMINATED celcom today sebab aku da penat menunggu.
Sebab aku takut makin lama makin byk web x boleh akses.
Bye-bye to CELCOM and welcome to DiGi High Speed Network.

Sekian...
Pengguna yg kecewa.

(silalah publish di blog n emelkan menda ni, moga2 celcom lebih perihatin.. kot-kot aduan aku sorang dia cempak je dlm bakul sampah..kena seriboo org wat aduan baru dia settle kot)
__________________
---
D r __ A l b a n CG

Last edited by dr_alban; 24-01-2009 at 09:26 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-01-2009, 10:17 AM
may4ver may4ver is offline
Legendary Member

may4ver's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jul 2006
Location: Perak -> Kelantan
Posts: 13,707
Thanks (Received): 225
Likes (Received): 0
Blog Entries: 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dr_alban View Post
Aku secara rasminya akan memutuskan line CELCOM BEROKBENG D98 aku disebabkan kebengangan tahap MAXIMUM yg sukar dibendung lagi..

Alkisahnye bermula begini..

Aku merupakan pelanggan CELCOM BEROKBENG pakej d98. Masalah yang aku hadapi ialah aku tidak dapat mengkakses website2 yg selalu aku lawati.. Tapi yang paling aku pasti x dapat akses ialah CARIGOLD ini sendiri.(ni pun guna line opis)

Pada mulanya yang aku perasan web carigold ni jer.tapi lama kelamaan makin merebak2 pulak.. la ni web rapidshare pulak.. X silap aku, hosting planhoster pun x boleh masuk. Mulanya aku ingatkan laptop aku yg masaalah,..tapi bila aku tukar ke pc opis, laptop kwn aku..pun sama jugak x boleh..

Aku da buat aduan ke celcom melalui no 1111 pada 17hb jan 09. Pada masa aku buat aduan tu, aku da hadapi masalah itu dalam satu minggu lebih. la ni da 23/january/2009 dan masih belum selesai. Masa aku buat aduan tu, CS tu suspek sebab modem, tapi aku guna CELCOM BERUKBENG kwn aku pun sama mcm tu jugak.. . Status aduan aku, MASIH DALAM SIASATAN

Disini aku letakkan web yg x boleh dimasuki..

1)www.carigold.com ( da dekat 3minggu )
2)www.lelong.com.my (boleh masuk, bila search result x keluar)
3)Rapidshare.com (ni baru lagi,)
4)Semua hosting di planhoster (xleh akses, FTP naku da ssh nk uploadweb)
5)LOGIN YM PUN X BOLEH


Aku akan TERMINATED celcom today sebab aku da penat menunggu.
Sebab aku takut makin lama makin byk web x boleh akses.
Bye-bye to CELCOM and welcome to DiGi High Speed Network.

Sekian...
Pengguna yg kecewa.

(silalah publish di blog n emelkan menda ni, moga2 celcom lebih perihatin.. kot-kot aduan aku sorang dia cempak je dlm bakul sampah..kena seriboo org wat aduan baru dia settle kot)
dr alban...
sekarang dah ada boradband DG ker?
__________________
sebulan rm20k
www.nextgold.biz

0125778002
Reply With Quote
  #3  
Old 23-01-2009, 10:17 AM
puppet puppet is offline
Regular

puppet's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2009
Location: dalam triangle
Posts: 417
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

gudluck ar bro... berdasarkan alasan kukuh bro tu, bro dah layak meninggalkan celcom D98 tuh.. heheh..nk try Digi lak ker? klau cun gtau ar bro...
Reply With Quote
  #4  
Old 23-01-2009, 10:19 AM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 18,638
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 62
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by may4ver View Post
dr alban...
sekarang dah ada boradband DG ker?
lama dah ade laa..
cuma slow je diorg cakap..
__________________
Unlimited Call Hanya RM38 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai Jenama Kenderaan Untuk Dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Ejen Broadband Dicari - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=273183
Reply With Quote
  #5  
Old 23-01-2009, 10:20 AM
zulco zulco is offline
Active Plus

zulco's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,237
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

x try umobile ke bro?
kena wat testing...
kerajaan x pantau ke company TELCO ni....
Reply With Quote
  #6  
Old 23-01-2009, 10:21 AM
dr_alban dr_alban is offline
Super Active

dr_alban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Apr 2007
Location: wasap 019 2531 532
Posts: 7,344
Thanks (Received): 154
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
lama dah ade laa..
cuma slow je diorg cakap..
slow xpe..janji boleh masuk dari x boleh masuk terus..
__________________
---
D r __ A l b a n CG
Reply With Quote
  #7  
Old 23-01-2009, 10:22 AM
syaq syaq is offline
Legendary Member

syaq's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: KL - SEREMBAN - MELAKA
Posts: 13,425
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tu la...celcom pun byk problem...antara maxis ngan dg mana kawan2 sajes?
__________________
PROMOSI PROTON & PERODUA!!
Call/WhatsApp
012-6611828
Reply With Quote
  #8  
Old 23-01-2009, 10:25 AM
MyBroadband MyBroadband is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,350
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dr_alban View Post
Aku secara rasminya akan memutuskan line CELCOM BEROKBENG D98 aku disebabkan kebengangan tahap MAXIMUM yg sukar dibendung lagi..

Alkisahnye bermula begini..

Aku merupakan pelanggan CELCOM BEROKBENG pakej d98. Masalah yang aku hadapi ialah aku tidak dapat mengkakses website2 yg selalu aku lawati.. Tapi yang paling aku pasti x dapat akses ialah CARIGOLD ini sendiri.(ni pun guna line opis)

Pada mulanya yang aku perasan web carigold ni jer.tapi lama kelamaan makin merebak2 pulak.. la ni web rapidshare pulak.. X silap aku, hosting planhoster pun x boleh masuk. Mulanya aku ingatkan laptop aku yg masaalah,..tapi bila aku tukar ke pc opis, laptop kwn aku..pun sama jugak x boleh..

Aku da buat aduan ke celcom melalui no 1111 pada 17hb jan 09. Pada masa aku buat aduan tu, aku da hadapi masalah itu dalam satu minggu lebih. la ni da 23/january/2009 dan masih belum selesai. Masa aku buat aduan tu, CS tu suspek sebab modem, tapi aku guna CELCOM BERUKBENG kwn aku pun sama mcm tu jugak.. . Status aduan aku, MASIH DALAM SIASATAN

Disini aku letakkan web yg x boleh dimasuki..

1)www.carigold.com ( da dekat 3minggu )
2)www.lelong.com.my (boleh masuk, bila search result x keluar)
3)Rapidshare.com (ni baru lagi,)
4)Semua hosting di planhoster (xleh akses, FTP naku da ssh nk uploadweb)
5)LOGIN YM PUN X BOLEH


Aku akan TERMINATED celcom today sebab aku da penat menunggu.
Sebab aku takut makin lama makin byk web x boleh akses.
Bye-bye to CELCOM and welcome to DiGi High Speed Network.

Sekian...
Pengguna yg kecewa.

(silalah publish di blog n emelkan menda ni, moga2 celcom lebih perihatin.. kot-kot aduan aku sorang dia cempak je dlm bakul sampah..kena seriboo org wat aduan baru dia settle kot)
berukbank mmg camtu.kakakaak..nak try wimax or streamyx? carilah saya
__________________
UNIFI - the fastest broadband in Malaysia! - www.unifi4u.com
ADA FREE GIFT LAGIII!!

call/sms us @ 016 902 7035
Reply With Quote
  #9  
Old 23-01-2009, 10:25 AM
sonche sonche is offline
Super Active

sonche's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Nov 2006
Location: Money Machine at HOME
Posts: 8,430
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dr_alban View Post
Aku secara rasminya akan memutuskan line CELCOM BEROKBENG D98 aku disebabkan kebengangan tahap MAXIMUM yg sukar dibendung lagi..

Alkisahnye bermula begini..

Aku merupakan pelanggan CELCOM BEROKBENG pakej d98. Masalah yang aku hadapi ialah aku tidak dapat mengkakses website2 yg selalu aku lawati.. Tapi yang paling aku pasti x dapat akses ialah CARIGOLD ini sendiri.(ni pun guna line opis)

Pada mulanya yang aku perasan web carigold ni jer.tapi lama kelamaan makin merebak2 pulak.. la ni web rapidshare pulak.. X silap aku, hosting planhoster pun x boleh masuk. Mulanya aku ingatkan laptop aku yg masaalah,..tapi bila aku tukar ke pc opis, laptop kwn aku..pun sama jugak x boleh..

Aku da buat aduan ke celcom melalui no 1111 pada 17hb jan 09. Pada masa aku buat aduan tu, aku da hadapi masalah itu dalam satu minggu lebih. la ni da 23/january/2009 dan masih belum selesai. Masa aku buat aduan tu, CS tu suspek sebab modem, tapi aku guna CELCOM BERUKBENG kwn aku pun sama mcm tu jugak.. . Status aduan aku, MASIH DALAM SIASATAN

Disini aku letakkan web yg x boleh dimasuki..

1)www.carigold.com ( da dekat 3minggu )
2)www.lelong.com.my (boleh masuk, bila search result x keluar)
3)Rapidshare.com (ni baru lagi,)
4)Semua hosting di planhoster (xleh akses, FTP naku da ssh nk uploadweb)
5)LOGIN YM PUN X BOLEH


Aku akan TERMINATED celcom today sebab aku da penat menunggu.
Sebab aku takut makin lama makin byk web x boleh akses.
Bye-bye to CELCOM and welcome to DiGi High Speed Network.

Sekian...
Pengguna yg kecewa.

(silalah publish di blog n emelkan menda ni, moga2 celcom lebih perihatin.. kot-kot aduan aku sorang dia cempak je dlm bakul sampah..kena seriboo org wat aduan baru dia settle kot)
patutla aku xleh access blog sendiri time gun cekong berukband ni. ingatkan aku sorang je.
__________________
FXPRIMUS 40% Rebate, credited daily to MT4 account!!!

Barang Kemas 916 Murah
email: sonche79[at]gmail.com | Whatsapp/Telegram/Call/SMS: 01119792188
Reply With Quote
  #10  
Old 23-01-2009, 10:26 AM
private_eye217 private_eye217 is offline
Active Plus

private_eye217's Avatar
 
Trader Rating: (-1)
Join Date: Aug 2008
Location: Key Ell
Posts: 2,724
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dr_alban View Post
Aku secara rasminya akan memutuskan line CELCOM BEROKBENG D98 aku disebabkan kebengangan tahap MAXIMUM yg sukar dibendung lagi..

Alkisahnye bermula begini..

Aku merupakan pelanggan CELCOM BEROKBENG pakej d98. Masalah yang aku hadapi ialah aku tidak dapat mengkakses website2 yg selalu aku lawati.. Tapi yang paling aku pasti x dapat akses ialah CARIGOLD ini sendiri.(ni pun guna line opis)

Pada mulanya yang aku perasan web carigold ni jer.tapi lama kelamaan makin merebak2 pulak.. la ni web rapidshare pulak.. X silap aku, hosting planhoster pun x boleh masuk. Mulanya aku ingatkan laptop aku yg masaalah,..tapi bila aku tukar ke pc opis, laptop kwn aku..pun sama jugak x boleh..

Aku da buat aduan ke celcom melalui no 1111 pada 17hb jan 09. Pada masa aku buat aduan tu, aku da hadapi masalah itu dalam satu minggu lebih. la ni da 23/january/2009 dan masih belum selesai. Masa aku buat aduan tu, CS tu suspek sebab modem, tapi aku guna CELCOM BERUKBENG kwn aku pun sama mcm tu jugak.. . Status aduan aku, MASIH DALAM SIASATAN

Disini aku letakkan web yg x boleh dimasuki..

1)www.carigold.com ( da dekat 3minggu )
2)www.lelong.com.my (boleh masuk, bila search result x keluar)
3)Rapidshare.com (ni baru lagi,)
4)Semua hosting di planhoster (xleh akses, FTP naku da ssh nk uploadweb)
5)LOGIN YM PUN X BOLEH


Aku akan TERMINATED celcom today sebab aku da penat menunggu.
Sebab aku takut makin lama makin byk web x boleh akses.
Bye-bye to CELCOM and welcome to DiGi High Speed Network.

Sekian...
Pengguna yg kecewa.

(silalah publish di blog n emelkan menda ni, moga2 celcom lebih perihatin.. kot-kot aduan aku sorang dia cempak je dlm bakul sampah..kena seriboo org wat aduan baru dia settle kot)
semua sama..xdanya celcom jer..
semua berukband..
kenapa mesti kata celcom saje..
celcom now perfect walau x 100%..
kira ok lagi dari maxis n digi..
__________________
""SAVING THE WORLD IS A HELL OF A JOB"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
celcom broadband suck, celcom internet problem, celcom problem

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump