Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > Non-MLM Local Registered Companies

Non-MLM Local Registered Companies Business Opportunities offered by local Registered ROC & ROB companies. Some of them require you to deposit money, so please be aware as this kind of partnership is illegal unless they have some kind of permit to do so.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 18-08-2007, 01:10 AM
fareast75 fareast75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Untuk makluman, ia tidak melibatkan pengambilan deposit secara haram. Ini adalah satu bentuk perkongsian pintar antara syarikat yang menjalankan beberapa jenis perniagaan. Ia juga lengkap dengan perjanjian bertulis antara syarikat dan peserta.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 18-08-2007, 01:18 AM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,768
Thanks (Received): 1551
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fareast75 View Post
Untuk makluman, ia tidak melibatkan pengambilan deposit secara haram. Ini adalah satu bentuk perkongsian pintar antara syarikat yang menjalankan beberapa jenis perniagaan. Ia juga lengkap dengan perjanjian bertulis antara syarikat dan peserta.

Sekiranya ada lesen mengambil deposit tunai yang sah, sila lampirkan di sini untuk tatapan umum. Sekiranya tidak dapat dilakukan, sila jangan gunakan forum sebagai medium untuk bisnes ini. Ini kerana pada masa-masa yang lepas pihak forum telah dituduh menawarkan skim cepat kaya (mengambil deposit haram), disebabkan pemikiran cetek orang-orang yang datang ke forum tanpa melihat segala "disclaimer" forum, bila dah kena tipu forum disalahkan.

Semua ini disebabkan kebanyakan orang Malaysia tidak suka membaca, lebih suka melihat dan kemudian mengambil jalan mudah.

Sila ambil perhatian.
Reply With Quote
  #13  
Old 18-08-2007, 01:21 AM
nazwa69.net nazwa69.net is offline
Super Active

nazwa69.net's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Feb 2007
Posts: 5,730
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

dah la newbies... seram sejuk aku... kalo benda ni betul pon, takut jadi cam sun system... kene beku... wahahaha.... jalan 3-4 bulan, pastu abis... dah banyak plak benda2 camni... antaranya cam d-xchange... layannnn...
Reply With Quote
  #14  
Old 18-08-2007, 01:29 AM
fareast75 fareast75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Minta maaf atas kesilapan yang tidak disengajakan. Saya tidak berniat untuk tujuan di atas, tetapi sekadar berkongsi apa yang telah saya alami. Insyaalah saya akan kembali dengan dokumen2 sokongan berkaitan bisnes ini. Mohon beri ruang agar thread ini tidak ditutup dahulu.
Reply With Quote
  #15  
Old 18-08-2007, 01:34 AM
fareast75 fareast75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazwa69 View Post
dah la newbies... seram sejuk aku... kalo benda ni betul pon, takut jadi cam sun system... kene beku... wahahaha.... jalan 3-4 bulan, pastu abis... dah banyak plak benda2 camni... antaranya cam d-xchange... layannnn...
Rilek la nazwa69..nanti la aku cuba sertakan dokumen2 perlu agar ia dapat dikongsi bersama.
Reply With Quote
  #16  
Old 18-08-2007, 01:36 AM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,768
Thanks (Received): 1551
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fareast75 View Post
Minta maaf atas kesilapan yang tidak disengajakan. Saya tidak berniat untuk tujuan di atas, tetapi sekadar berkongsi apa yang telah saya alami. Insyaalah saya akan kembali dengan dokumen2 sokongan berkaitan bisnes ini. Mohon beri ruang agar thread ini tidak ditutup dahulu.
Sebenarnya, sebelum kesalahan deposit haram ini, anda telah pun melanggar format tajuk topik ini. Adakah anda nampak satu baris announcement yang berwarna hijau sebelum menekan butan "New Thread"?

Anda mengatakan deposit ini diambil oleh pihak syarikat, sila nyatakan nama syarikat dan registration no di dalam tajuk anda supaya boleh diletakkan di dalam tajuk topik ini, nyatakan website sekiranya ada. Sekiranya tidak dapat di letakkan sekarang, kita terpaksa padam topik ini.

Harap maklum
Reply With Quote
  #17  
Old 18-08-2007, 01:57 AM
fareast75 fareast75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Noradz Travel & Services Sdn Bhd (664630-W)

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
Sebenarnya, sebelum kesalahan deposit haram ini, anda telah pun melanggar format tajuk topik ini. Adakah anda nampak satu baris announcement yang berwarna hijau sebelum menekan butan "New Thread"?

Anda mengatakan deposit ini diambil oleh pihak syarikat, sila nyatakan nama syarikat dan registration no di dalam tajuk anda supaya boleh diletakkan di dalam tajuk topik ini, nyatakan website sekiranya ada. Sekiranya tidak dapat di letakkan sekarang, kita terpaksa padam topik ini.

Harap maklum
Syarikat telah diberi lesen Pelancongan Dalam Negeri oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. Bisnes utama syarikat adalah perkhidmatan teksi/perkhidmatan teksi limosine/perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri dan pelancongan mengikut terma yg dibenarkan.

Bisnes ini merupakan satu usahasama antara Syarikat dan ahli dalam perniagaan sewa kereta di mana ahli bersetuju untuk mengeluarkan modalnya sendiri bagi membekalkan kenderaan bagi urusan tersebut.

Satu perjanjian bertulis yang mengandungi syarat2 dan terma2 yang harus dipersetujui bersama yang akan ditandatangani antara ahli dan wakil Syarikat sebaik ahli ingin menyertainya.

Satu salinan perjanjian akan dikembalikan kepada ahli setelah didaftarkan dan dimatikan setem.

Sedikit info berkenaan syarikat & urusniaga yang dijalankan.

Mohon agar thread ini dapat dikategorikan di section yang sesuai.

Sekian terima kasih.
Reply With Quote
  #18  
Old 18-08-2007, 02:01 AM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,768
Thanks (Received): 1551
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fareast75 View Post
Syarikat telah diberi lesen Pelancongan Dalam Negeri oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. Bisnes utama syarikat adalah perkhidmatan teksi/perkhidmatan teksi limosine/perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri dan pelancongan mengikut terma yg dibenarkan.

Bisnes ini merupakan satu usahasama antara Syarikat dan ahli dalam perniagaan sewa kereta di mana ahli bersetuju untuk mengeluarkan modalnya sendiri bagi membekalkan kenderaan bagi urusan tersebut.

Satu perjanjian bertulis yang mengandungi syarat2 dan terma2 yang harus dipersetujui bersama yang akan ditandatangani antara ahli dan wakil Syarikat sebaik ahli ingin menyertainya.

Satu salinan perjanjian akan dikembalikan kepada ahli setelah didaftarkan dan dimatikan setem.

Sedikit info berkenaan syarikat & urusniaga yang dijalankan.

Mohon agar thread ini dapat dikategorikan di section yang sesuai.

Sekian terima kasih.
Boleh postkan nama syarikat dan registration no sekarang tak?

Terima kasih
Reply With Quote
  #19  
Old 18-08-2007, 02:06 AM
DanielAriffin DanielAriffin is offline
Super Active


 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2007
Location: Penang and penisular mesia
Posts: 7,034
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fareast75 View Post
Syarikat telah diberi lesen Pelancongan Dalam Negeri oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. Bisnes utama syarikat adalah perkhidmatan teksi/perkhidmatan teksi limosine/perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri dan pelancongan mengikut terma yg dibenarkan.

Bisnes ini merupakan satu usahasama antara Syarikat dan ahli dalam perniagaan sewa kereta di mana ahli bersetuju untuk mengeluarkan modalnya sendiri bagi membekalkan kenderaan bagi urusan tersebut.

Satu perjanjian bertulis yang mengandungi syarat2 dan terma2 yang harus dipersetujui bersama yang akan ditandatangani antara ahli dan wakil Syarikat sebaik ahli ingin menyertainya.

Satu salinan perjanjian akan dikembalikan kepada ahli setelah didaftarkan dan dimatikan setem.

Sedikit info berkenaan syarikat & urusniaga yang dijalankan.

Mohon agar thread ini dapat dikategorikan di section yang sesuai.

Sekian terima kasih.
Hello geng...
AKu nak tenggok lesen tu jap?? ader numbers serial tak??? collection deposit permit sure tak ader lagik ni... kalau ikut law2 sepatutnya perlu mendapatkan nya... kerna melibatkan cash!!!

p/s:register compony lain,lesen lain,dan permit juga lain2.. tak sama...
__________________
Become Consultant without leave your current job? now we hire 1000 consultant.. already agent also can apply no problems.. legal contract will provided..
Working with banking? want become onwner consultant? also can.. whatsapp me...
012.403.7378
Reply With Quote
  #20  
Old 18-08-2007, 02:06 AM
fareast75 fareast75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Noradz Travel & Services Sdn Bhd (664630-W)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
noradz, noradz travel

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump