Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Prepaids, Dealers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-10-2014, 02:42 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Line aktif walau tak topup



Masalah sekarang:
✖ call masuk voice mail kredit kene tolak banyak
✖ call sekejap kene caj seminit panggilan
✖ kredit banyak lagi tapi kene top up sebab dah expired
✖ nak add friend and family tapi lain telco
✖ ter ON data, habis kredit kene tolak
✖ bila habis kuota internet kene caj pay per use
✖ dapat iklan sms yang mengarut, tiba2 kredit kene tolak
✖ internet sangat slow
✖ tiada komisen / insentif menarik

Setelah bertukar ke ONEXOX:
✔ kadar panggilan cuma 5 sen bagi setiap panggilan bawah 10 saat
✔ kadar panggilan serendah 7 sen sesama talian
✔ tidak dikenakan caj seminit jika panggilan dibuat bawah 30 saat
✔ 1800 sms percuma sesama talian
✔ tiada pay per use, kredit takkan hilang kalau tak beli data
✔ 10 nombor Friend and Family (kadar murah) ke semua talian
✔ tiada iklan/sms yang mencuri kredit
✔ internet laju 2-6Mbps
✔ tempoh sah kredit sehingga 2 tahun 4 bulan
✔ komisen 6% jika perkenalkan kepada orang lain
✔ boleh kekalkan nombor lama
✔ GST dikembalikan


RM 10 sahaja!



=========================
Untuk dapatkan simkad ni:
▼ WhatsApp: 018-259 3755
▼ Bagitahu samaada nak no baru atau nak kekalkan no lama.
▼ COD : Cyberjaya/ Sepang
=========================

beli di Online Store

https://www.facebook.com/onexox.cyberjaya

follow Instagram untuk lebih testimoni: http://instagram.com/onexox.simcard.jimat

Last edited by ecomoda012; 15-07-2017 at 10:50 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-10-2014, 02:52 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Jom berjimat dengan OneXOX - Inovasi Prabayar terkini

Onexox adalah keperluan untuk:
➊ Mereka yang internetnya perlahan dan tak stabil.
➋ Mereka yang selalu kredit kena telan bila dapat sms iklan bukan-bukan.
➌ Mereka yang banyak baki kredit, tapi terpaksa topup untuk memanjangkan tempoh sah kredit.
➍ Mereka yang selalu berhubung dengan keluarga dan kawan dari rangkaian berbeza-beza.
➎ Mereka yang nak menggunakan prepaid yang patuh syariah (tiada caj tersembunyi).
➏ Mereka yang taknak kredit mereka (atau keluarga) digunakan untuk undian program realiti tv (onexox tak provide service utk sms short code 5 digit).
➐ Mereka yang ingin menyokong bumiputera (ONE XOX Sdn Bhd adalah syarikat milik 100% bumiputera).
➑ Mereka yang nak buat duit sampingan (dengan program user get user).
➒ Mereka yang nak berjimat (Cth: panggilan bawah 10 saat kemana-mana hanya 5sen)

Antara kelebihan Onexox :
► Call : 6 sen/30saat ke MANA-MANA RANGKAIAN*
► SMS : 2 sen/SMS ke MANA-MANA RANGKAIAN*
► SMS : PERCUMA ke rangkaian sama (1800 SMS)
► Tempoh sah kredit 28 bulan.**
► Data bulanan: RM18/500mb @ RM30/1.5GB
► Perkenalkan rakan – ganjaran 5% daripada jumlah topup rakan
► Simkad baru / MNP cuma berharga RM10

*10 number family&friends. Selain 10 number family&friends, kadar panggilan serendah 7sen/30saat, SMS serendah 5sen/sms
**Jika kekalkan no lama ke Onexox

Coverage luas (sama macam Celcom), topup di 7-E, Stesen Minyak, E-Pay, (Anda cuma perlu minta topup XOX) atau online.

Mulakan penjimatan keperluan telekomunikasi anda dengan Onexox

=========================
Untuk dapatkan simkad ni:
▼ PM SEGERA @ SMS/WhatsApp: 018-259 3755
▼ Bagitahu samaada nak no baru atau nak kekalkan no lama.
▼ COD : Cyberjaya/ Putra Permai / Equine Park, Seri Kembangan
▼ Free Pos Ekspress
=========================

Apps untuk kemudahan pengguna OneXOX (android)

Last edited by ecomoda012; 19-12-2014 at 04:53 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-10-2014, 02:56 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default










=========================
Untuk dapatkan simkad ni:
▼ PM SEGERA @ SMS/WhatsApp: 018-259 3755
▼ Bagitahu samaada nak no baru atau nak kekalkan no lama.
▼ COD : Cyberjaya
▼ Free Pos Ekspress
=========================

Last edited by ecomoda012; 30-07-2017 at 09:12 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-10-2014, 03:05 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default



onexox satu2nya telco patuh shariah





Kekalkan nombor lama dan dapat tempoh validity sehingga 28 bulan. Tempoh ini akan bertambah setiap kali anda top up!!!



Tempoh aktif sehingga 2 tahun 4 bulan dan akan terus bertambah dengan setiap kali topup.

Tak perlu lagi topup selalu. Hanya topup bila perlu.

GST dikembalikan.

Hanya dengan ONEXOX.

Jom tukar.

Kekalkan no lama/dapatkan no baru

RM 10 sahaja!

WhatsApp: 018-259 3755

Last edited by ecomoda012; 05-11-2016 at 01:05 AM..
Reply With Quote
  #5  
Old 25-10-2014, 03:09 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Mengapa perlu ada Akaun Dedikasi (DA) dan Akaun Utama (MA)?
Dengan pelan fleksi 2-dalam-1 yang unik, ONEXOX menawarkan caj kadar murah yang lebih penjimatan pada baki DA dan caj kadar biasa yang berpatutan pada baki MA.



Untuk setiap topup yg dilakukan, Setiap akaun pengguna akan di pecahkan kepada 2 jenis akaun iaitu:

1. AKAUN UTAMA ( Main Account / MA ) = Kadar Biasa ( 15 sen / Blok 30 saat )

2. AKAUN ISTIMEWA ( Dedicated Account /DA ) = Kadar Istimewa ( 7 sen / 30 saat )


Contoh:-
Jika anda topup RM10...
RM6 akan di salurkan pada MA
RM4 akan di salurkan pada DA

Contoh lain boleh rujuk gambar flyer / http://www.onexox.my/pelan--perkhidmatan.html

Apabila kita membuat panggilan, kredit akan ditolak daripadapada DA dahulu.
Dan jika DA telah habis di gunakan, baru kredit akan ditolak daripada MA.

Jenis˛ jumlah topup dalam pasaran:-

RM10 = (MA RM6 + DA RM4)
RM30 = (MA RM20 + DA RM10)
RM50 = (DA RM50)

Anda boleh memindahkan sebahagian baki DA ke MA bagi mencukupkan amaun MA untuk melanggan pelan internet pilihan anda atau jika ingin membuat pindahan kredit ke pihak lain.
Cara memindahkan sebahagian DA ke MA (perkhidmatan ini adalah percuma):
SMS ke 22111- TRNS<jarak>DA<jarak><amaun yg hendak dipindahkan>
Contoh: TRNS DA 18

TIPS: Top up RM50 untuk lebih penjimatan kerana kesemua nilai top up akan dimasukkan ke dalam Dedicated Account (DA) di mana kadar caj panggilan dan sms adalah lebih murah!
Reply With Quote
  #6  
Old 25-10-2014, 03:34 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

2 sim onexox on the way to klang untuk bertukar dr selkom

Reply With Quote
  #7  
Old 26-10-2014, 12:31 AM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

onexox speed test:

Reply With Quote
  #8  
Old 26-10-2014, 12:02 PM
marley marley is offline
Active Member

marley's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: May 2008
Location: pasir berdengung
Posts: 1,666
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

onexox ni tumpang line apa ye?
__________________
Sorong papan tarik papan
Reply With Quote
  #9  
Old 26-10-2014, 12:15 PM
gastacopz gastacopz is offline
Legendary Member

gastacopz's Avatar
 
Trader Rating: (88)
Join Date: Sep 2008
Location: Depan ko
Posts: 11,330
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

maxis da bole mnp ke skrg?hritu xox ckp xleh.mxs tgh upgrde
__________________
NAK JUAL >>>> 010 7997 010 l 010 5 2222 81 l 010 5 2222 67 l 016 3456 770
Nak Beli >>> Rumah @ Puchong / USJ / Subang Jaya
WTS 019 602 5 206
Reply With Quote
  #10  
Old 26-10-2014, 01:08 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,445
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gastacopz View Post
maxis da bole mnp ke skrg?hritu xox ckp xleh.mxs tgh upgrde
Dah ada yg berjaya hari ni....meh sini nak mnp kan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump