Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 19-05-2017, 12:39 PM
Gaban Z Gaban Z is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 412
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
Biar saya cerita nie mesti terkejut

nie bekas pegawai saya

Gaji nak dekat RM4,000 sebulan

nampak besarkan

slip gaji bersih dia hanya RM600 sebulan

overlapped rapat serapat rapatnya

Gaji orang nampak pegawai RM4,000

pegang tangan setiap bulan bersih rm600

jadi besar ke gaji kerajaan walaupun pegawai
Gaji tinggal sikit sbb suka buat loan overlap bagai ni masalah sendiri sbb boros.

Aku mmg tak kesian langsung org gaji besar jadi susah sbb boros ni, semuanya sebab dr masalah sendiri tak pandai kawal nafsu berbelanja

Dah lah abiskan dana gst nak naik gaji, x tau malu betul
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 19-05-2017, 01:15 PM
warnapelangi warnapelangi is offline
Newbie

warnapelangi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2017
Posts: 12
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Kalau naik gaji sekali pun, tingkatkan sekali mutu perkhidmatan tu. Orang marah bukan sebab apa, gaji dah besar, tapi kerja buat sambil lewa. Ni apa yang berlaku depan mata saya sendiri. Buka facebook, main game, serupa macam makan gaji buta je hari-hari.
Reply With Quote
  #23  
Old 19-05-2017, 01:32 PM
bahas18 bahas18 is offline
Active Plus

bahas18's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Nov 2007
Location: sandakan
Posts: 2,639
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 55
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
Biar saya cerita nie mesti terkejut

nie bekas pegawai saya

Gaji nak dekat RM4,000 sebulan

nampak besarkan

slip gaji bersih dia hanya RM600 sebulan

overlapped rapat serapat rapatnya

Gaji orang nampak pegawai RM4,000

pegang tangan setiap bulan bersih rm600

jadi besar ke gaji kerajaan walaupun pegawai
Boros sgt nih..
Loan ke tu sampai potong RM3400?
Gaji swasta kecik..tolak lg KWSP bagai...
Nasib baik tak boleh overlapped, kalau tak.. takde bersih dah..
Tangan kosong je setiap bln..
__________________
Sabda Rasulullah shalallahu-‘alaihi-wasallam: “Barangsiapa yang berbohong dengan menggunakan namaku maka dia telah menempah tempat duduknya dalam neraka” [Diriwayatkan oleh al-Bukhari – no: 1291 dan Muslim – no: 4]
Reply With Quote
  #24  
Old 19-05-2017, 01:36 PM
bahas18 bahas18 is offline
Active Plus

bahas18's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Nov 2007
Location: sandakan
Posts: 2,639
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 55
Active Level
Default

CUEPACS ni aku tgk 2 je fungsi dia paling menonjol..
1. Minta naik gaji
2. Minta bonus tinggi.

Bagi naik value dulu..
Kasi tgk kat kitorg kerja korg tiptop...
Dgn senang hati bagi gaji tinggi melangit..
ni mostly kja main2...dah dpt keistimewaan mcm2... nak naik gaji lg?

p/s: x semua org kerajaan mcm tu.. ada juga yg btul2 komited.. org2 kat jabatan yg bz selalu mcm jabatan pendaftaran harap2 bglah ganjaran setimpal dgn usaha diorg..
__________________
Sabda Rasulullah shalallahu-‘alaihi-wasallam: “Barangsiapa yang berbohong dengan menggunakan namaku maka dia telah menempah tempat duduknya dalam neraka” [Diriwayatkan oleh al-Bukhari – no: 1291 dan Muslim – no: 4]
Reply With Quote
Likes none liked this post
  #25  
Old 19-05-2017, 01:37 PM
Gaban Z Gaban Z is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 412
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by bahas18 View Post
Boros sgt nih..
Loan ke tu sampai potong RM3400?
Gaji swasta kecik..tolak lg KWSP bagai...
Nasib baik tak boleh overlapped, kalau tak.. takde bersih dah..
Tangan kosong je setiap bln..
Mmg tongong diorg ni ingat diorg je hidup susah, gaji bukannya kecik sekor2, besor bukan main lagi

Last edited by Gaban Z; 19-05-2017 at 01:44 PM..
Reply With Quote
  #26  
Old 19-05-2017, 01:39 PM
Epal10 Epal10 is offline
Regular

Epal10's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 873
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default

keje gomen ko x buat loan memang cukup jer, nie buat loan trs maksimun

Pastu duit bebanyak xthu buat apa, habis mcm tu jer

Tengok penglaman kekawan, duit loan hbs mcm tu ptptn sangkut, keje lak just byr hutang
Reply With Quote
  #27  
Old 19-05-2017, 02:01 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 31,505
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 431
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by warnapelangi View Post
Kalau naik gaji sekali pun, tingkatkan sekali mutu perkhidmatan tu. Orang marah bukan sebab apa, gaji dah besar, tapi kerja buat sambil lewa. Ni apa yang berlaku depan mata saya sendiri. Buka facebook, main game, serupa macam makan gaji buta je hari-hari.
Ramai kata keja kerajaan makan gaji buta hari hari kan

Sebab orang swasta dan kerja sendiri tak faham skop kami kerja kerajaan

Skop kerja kami berdasarkan gred

Kalau gred atas tugas bagi tugas pada gred bawah

Gred bawah terima arahan gred atas

Macam saya kerja standby telefon dari pejabat kerajaan urusan kerajaan juga urusan klien

Maka kerja saya standby phone

Jadi kalau saya masuk carigold tak ganggu pun skop kerja saya

Saya masih kerja standby sambil buat carigold sambil layan game sambil layan facebook

Jadi tak ganggu skop kerja saya

Kerja kami berbeza sekali dengan kerja swasta dan kerja sendiri

Jadi jangan maki kami dok buat facebook dok main game dok masuk carigold

Dah kami buat ikut skop kerja

Jadi tak ada masalah pun

Datang kerja ikut skop kerja
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk yang rekemen pelanggan pada saya di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #28  
Old 19-05-2017, 02:09 PM
hannuz1010 hannuz1010 is offline
Super Active

hannuz1010's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Location: shah alam
Posts: 6,231
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

gaji naik, bank rakyat untung
__________________
KRYPTON= sxxk
CERAMIC= sxxk
CLUB ASTERIA= sxxk
1AUTOCASH= sxxk
Reply With Quote
  #29  
Old 19-05-2017, 02:10 PM
Fijin Fijin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 524
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 27
Active Level
Default

Xde harapan nk naik,najib x pernah up gaji gomen lsst zamsn paklah,bonus pun x pernah full
__________________
TRADE EU ,GU DAN GOLD 95% WIN,BACKTESTING LEBIH 3 TAHUN,SILA PM JIKA BERMINAT
TRADE TANPA INDI,RAHSIA JOHN TEMPLETON 90% WIN
KLIK http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=654037
Reply With Quote
  #30  
Old 19-05-2017, 02:11 PM
bell_phd bell_phd is offline
Active Member

bell_phd's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,023
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

bukan semua goverment servant makan gaji buta...den tengok bini den kat klinik ibu anak dari pukul 8 masuk sampai pukul 5 non stop....

makan pukul 1 pun kena cepat-cepat,,,tu tak masuk hari nak kena visit rumah patient lagi,,,makan tghari jam 4 sebab kena setel 10-14 rumah satu hari,,,

Den setuju naikkan gaji gomen ni,,,sebab nanti bini den boleh belanja den Seoul Garden,,,Alhamdulillah,,,hahahah
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold