Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #341  
Old 20-05-2017, 06:51 AM
amat2131 amat2131 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,842
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 26
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TengkuHaadi View Post


Tak sia-sia Mat Over bagi Penampar Kapit kat David Teoh.
Amboi cepatnya dpt dedak extra
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #342  
Old 20-05-2017, 09:07 AM
sifar82 sifar82 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 544
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mazri_2008 View Post
Isu tampar: Afdlin Shauki salahkan Rosyam Nor



PETALING JAYA: Pelawak, Afdlin Shauki hari ini menyalahkan Datuk Rosyam Nor atas kejadian tampar yang berlaku dalam Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) bersama perdana menteri yang dipengerusikannya semalam.

Beliau turut mempersoalkan tindakan pengacara memburukkan keadaan dengan kenyataan “dia ni memang kurang ajar” yang merujuk kepada penerbit filem, Datuk David Teo yang ditampar pelakon veteran, Sulaiman Yassin atau Mat Over.

“Pada saya, yang paling bersalah adalah moderator yang tak mengawal keadaan dengan baik. Lepas tu satu Malaysia dengar audio dia cakap kat PM ‘dia ni memang kurang ajar Datuk Seri’.

“Apa tujuan memburuk-burukkan keadaan? Bukankah lebih baik sekadar meminta maaf atas kelakuan anak-anak seni yang terlalu nak menonjolkan diri,” tulisnya di Instagramnya hari ini.

Dialog TN50 bersama Datuk Seri Najib Razak yang berlangsung malam tadi kecoh selepas Mat Over menampar Teo di depan perdana menteri.

Insiden itu berpunca daripada Teo meminta Rosyam memberi peluang kepada hadirin di barisan belakang untuk mengajukan soalan kepada Najib, sebelum Mat Over tiba-tiba muncul dan menampar Teo ketika Rosyam membuka ruang kepada penerbit itu untuk tanya perdana menteri.

Pada masa sama, Afdlin menggesa Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi mengambil tindakan terhadap Rosyam yang kelakuannya disifatkan memalukan dan mengaibkan penggiat seni.

“Sudahlah memang orang kurang respect pada orang dalam industri ini…kelakuan yang memalukan ini lebih mengaibkan kita. Zed Zaidi kena ambil tindakan,” katanya.

http://www.freemalaysiatoday.com/cat...an-rosyam-nor/
Org yg waras akan setuju dgn afdlin..moderator cap ayam..berlapang dada la wahai moderator terima teguran saing2..
Sedarlah kekurangan diri
Reply With Quote
  #343  
Old 20-05-2017, 09:08 AM
sifar82 sifar82 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 544
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mazri_2008 View Post
Isu tampar: Afdlin Shauki salahkan Rosyam Nor



PETALING JAYA: Pelawak, Afdlin Shauki hari ini menyalahkan Datuk Rosyam Nor atas kejadian tampar yang berlaku dalam Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) bersama perdana menteri yang dipengerusikannya semalam.

Beliau turut mempersoalkan tindakan pengacara memburukkan keadaan dengan kenyataan “dia ni memang kurang ajar” yang merujuk kepada penerbit filem, Datuk David Teo yang ditampar pelakon veteran, Sulaiman Yassin atau Mat Over.

“Pada saya, yang paling bersalah adalah moderator yang tak mengawal keadaan dengan baik. Lepas tu satu Malaysia dengar audio dia cakap kat PM ‘dia ni memang kurang ajar Datuk Seri’.

“Apa tujuan memburuk-burukkan keadaan? Bukankah lebih baik sekadar meminta maaf atas kelakuan anak-anak seni yang terlalu nak menonjolkan diri,” tulisnya di Instagramnya hari ini.

Dialog TN50 bersama Datuk Seri Najib Razak yang berlangsung malam tadi kecoh selepas Mat Over menampar Teo di depan perdana menteri.

Insiden itu berpunca daripada Teo meminta Rosyam memberi peluang kepada hadirin di barisan belakang untuk mengajukan soalan kepada Najib, sebelum Mat Over tiba-tiba muncul dan menampar Teo ketika Rosyam membuka ruang kepada penerbit itu untuk tanya perdana menteri.

Pada masa sama, Afdlin menggesa Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi mengambil tindakan terhadap Rosyam yang kelakuannya disifatkan memalukan dan mengaibkan penggiat seni.

“Sudahlah memang orang kurang respect pada orang dalam industri ini…kelakuan yang memalukan ini lebih mengaibkan kita. Zed Zaidi kena ambil tindakan,” katanya.

http://www.freemalaysiatoday.com/cat...an-rosyam-nor/
Org yg waras akan setuju dgn afdlin..moderator cap ayam..berlapang dada la wahai moderator terima teguran saing2..
Sedarlah kekurangan diri..kalu x sanggup terima teguran duduk dlm gua okay
Reply With Quote
  #344  
Old 20-05-2017, 09:32 AM
onewafer onewafer is offline
Super Active

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 9,969
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 139
Active Level
My Mood:
Default

Bagus la adflin tegur...

Kalo tak, mendabik dada la si rosyam tu.



.
__________________
Biar kecil asalkan berhasil,
Biar sedikit, lama-lama berbukit...
Reply With Quote
  #345  
Old 20-05-2017, 09:40 AM
imrantech imrantech is offline
Active Member

imrantech's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 1,411
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 31
Active Level
Default

semua wayang je ni

dekat2 nak pru ni macam2 wayang keluar
Reply With Quote
  #346  
Old 20-05-2017, 10:19 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,809
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 510
Active Level
My Mood:
Default

Meluatnya aku.

Kah~

__________________
Mereka itulah orang˛ yang membeli kesesatan dengan hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂

Reply With Quote
  #347  
Old 20-05-2017, 10:20 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,809
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 510
Active Level
My Mood:
Default

‘dia ni memang kurang ajar Datuk Seri’.

Ada ke patut depan PM kau bercakap macam tu?

Ingat PM tu adik˛ kau ke?

#batuapi


Satu Malaysia dok tengok rancangan tu.

Nak mengampu PM juga la ya?
__________________
Mereka itulah orang˛ yang membeli kesesatan dengan hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂

Reply With Quote
  #348  
Old 20-05-2017, 11:32 AM
irsaffy irsaffy is offline
CG Top Poster Club

irsaffy's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2007
Posts: 42,975
Thanks (Received): 252
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Mana Zed Zaidi Apabila Isu Tampar Berlaku? Akhirnya Zed Zaidi Buat Pendedahan Yang Ramai Tak Tahu

Apabila pertelingkahan antara Mat Over dan David Teo berlaku, ramai yang tertanya-tanya di manakah Presiden Persatuan Seniman, Zed Zaidi.

Ini kerana, selalunya Zed Zaidi antara selebriti yang lantang bersuara jika terdapat sesuatu isu dalam industri seni tanah air.

Akhirnya, Zed Zaidi tampil bercerita dan buat pendedahan yang ramai tak tahu.

Zed berkata dia telah melakukan 'kerjanya' pada malam itu apabila Mat Over menampar David Teo.

Semuanya diselesaikan on the spot dan Mat Over dan David Teo telah saling meminta maaf dan bersalaman di majlis tersebut.

Ini pendedahan Zed Zaidi:

"Semua sudah diselesaikan on the spot. Mereka sudah meminta maaf dan memaafkan antara satu sama lain. Semuanya happy ending. Orang yang tidak datang memanglah tidak nampak.

"Semasa kejadian itu saya duduk di belakang dan menenangkan Mat Over dan David Teo. Saya sejukkan hati Mat Over dengan beri dia minum air sirap banyak-banyak, lepas tu saya pergi jumpa David yang ketika itu di tandas dan minta dia bersabar.


"David memang cara dia bercakap begitu, namun orang luar yang tidak rapat dengannya tidak tahu cara dia,"

Selain itu Zed Zaidi telah menasihati rakan artis yang tidak hadir ke majlis berkenaan agar tidak menulis pandangan mereka tentang isu tampar tersebut.


Zed berkata ianya hanya akan mengeruhkan lagi keadaan.

Ini komennya:

"Saya minta artis yang tidak datang jangan komen sebab mereka tidak berada di tempat kejadian serta tidak tahu situasi sebenar yang berlaku.

"Perkara itu hanya mengeruhkan keadaan sahaja. Apa yang mereka tonton dalam video yang menjadi viral, mereka tidak tahu sepenuhnya yang terjadi pada malam itu,"

"Saya tahu buat kerja saya, orang tak nampak apa saya lakukan pada malam itu. Saya pelik juga bila saya bising orang marah, bila saya sudah selesaikan senyap-senyap ada pula yang mahu dengar saya bersuara,"

Bagi Zed Zaidi, diharapkan insiden itu dapat menjadi iktibar kepada semua penggiat seni pada masa akan datang.

Sumber: beritamemey
http://ediamedia.blogspot.sg/2017/05...su-tampar.html
Presiden Seniman suda bersuara..K bye.
Reply With Quote
  #349  
Old 20-05-2017, 02:15 PM
Arluth Arluth is offline
Super Active

Arluth's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Location: Ipoh-Taiping-Mertajam Hills
Posts: 7,641
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 41
Active Level
My Mood:
Default

rosyam pi la tora2 dulu sblum nk jadi
moderator.. yukensekuit btoi
Reply With Quote
  #350  
Old 20-05-2017, 02:35 PM
alpine_star alpine_star is offline
Legendary Member

alpine_star's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2010
Posts: 13,048
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 46
Active Level
My Mood:
Default

sy sejukkkan hati mat over dgn bg dier mnum sirap byk2..hahahah..yg ni lawak..
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump