Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 28-11-2017, 03:28 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,420
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 389
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dan50 View Post
bila bukak cite cc ni, teringin pulak nak apply cc yg nilai besar2, beli umah lelong, bayar balik dengan refinance @ jual dgn harga market atau below market, pastu apply je 2-3kali, dapat untung sikit pun okey dah, soalan nye berapa K max cc ni?sorry newbies part cc
tinggi sangat risiko yg kau nak ambil, payah nak jalan

rumah2 kawasan hot jangan harap nak dapat murah... semua menghampiri market value... kawasan suam2 kuku pun dah susah nak dapat murah sebab ramai beralih ke suam2 kuku dah skang, sebab kawasan hot banyak saingan... kalo beli kawasan sejuk, masak nak bayar hutang kad kredit, silap2 bleh bankrup sebab hutang kad kredit je... bukan senang nak jual balik...

blum masuk kos2 terlibat spt RPGT, MOT, legal dan lain2...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 28-11-2017, 03:32 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,420
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 389
Active Level
My Mood:
Default

kadang ada orang konpius antara "financial freedom" dan "bebas hutang"... bebas hutang belum tentu boleh capai financial freedom
Reply With Quote
  #43  
Old 28-11-2017, 03:34 PM
AbamB AbamB is offline
Regular

AbamB's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2017
Posts: 165
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by asx23 View Post
Sisi Gelap Penghutang Hartanah
26/11/2017

Alamak, pandangan sisi gelap saya berhutang beli rumah banyak dah jadi viral ..
Bukan niat nak demotivated.

Sebenarnya, tak kisah pun korang nak beli rumah 60 biji sebelum meninggal..
Beli je lah, kalau dah berkemampuan.

Tujuan saya share setakat nak mendidik anak muda budak baru nak kenal dunia.
Jangan taksub yang cerita separuh dongeng indah indah saja.

Kes yang berkorban ikat perut, catu makanan, kena kejar oleh orang bank..
Tak dicerita.

Adik adik, tahu tak azabnya..
Kalau korang diburu oleh bank.

Masa zaman abang baru nak up dulu, macam
Korang sekarang..

Ada member join seminar hartanah, untuk beli rumah banyak banyak.

Ada “tok guru rumah” ajar bayar downpayment guna credit card.
Balik je, member tu follow, atas kertas molek je..
Bila praktikal, penuh zip zap, berliku.
Kecundang.
Interest 18 percent, dengan penalti lagi,
Makin menimbun, hutang.
Lagi worst, dia ada buat personal loan lagi..

Ada satu case tu, rumah tangga hancur,
Kesahnya, join loan, dengan bini..
Bank dok call je tanpa henti, dengan bini bini sekali stress..
Mertua masuk campur..,
Akhirnya bercerai berai.

Yang biasa korang diajar, camana dapat maxima untuk approve loan..
Bila terkandas, rumah tak dapat disewa, rumah lambat siap..
Bank kejar, tak diajar.

Sebenarnya, tak semua orang bernasib baik.
Ada orang, lepas kahwin duduk rumah mertua.
Sewa tak payah bayar, boleh la buat bayar beli rumah banyak banyak.
Then bangga.

Ada orang, anak anak tak payah hantar nursery.
Maid tak perlu bayar.
Hantar je kat emak ayah, jadi orang gaji ..
Cuti sekolah, angkut semua sekali.
Semua nak jimat, nak berlumba, rumah siapa paling banyak sebelum mati.

Nak motivate anak muda, niat tu dah betul.
Tapi ayat nak sampaikan mesej tu kena perbetul.
Cakap anak muda manja, tak ada ilmu.
Tidak semudah itu.

Baru ni, saya jumpa, fresh graduate bergaji 2000, kena tanggung lagi 8 adik beradik.
Kesian, manjakah mereka?

Itu belum lagi yang menulis melahanat budak gaji 2k beli myvi.
Kesian kat mereka.
Masing masing ada lifestyle tersendiri.
Tak semua orang sanggup berpanas hujan bergadai nyawa di jalan raya.

Apapun, bab hutang ni jangan main main.
Kalau dah meninggal, even ada MRTA, rumah banyak.,
Selagi tak settle, bini kena bayar lagi setiap bulan.
Nak settle MRTA ni pon, bukan ambik masa sebulan dua.

Korang yang suka kumpul hutang ni,
Pernah fikir tak,
Kalau kena buang kerja atau tak mampu bekerja, camana?
Ada clients saya, kena buang dari oil n gas company.
Selama ni dia tak terfikir, dengan gaji besar, company terkenal, boleh kena buang.

Rumah banyak,
Cuba nak refinance, bank tak layan.
Hutang bank keliling pinggang..
Rumah dah ada yang kena lelong.
Hidup penuh stress.

Btw, nak ajar, ajar cara betul.
Ajar tentang pentingnya duit kecemasan.
Kerja kuat, cari kerjaya yang bagi unlimited income.
Ada cash back up kuat, jiwa lebih tenang.

Hutang ni, macam api, time boleh kawal.,
Menyenangkan diri.
Time besar, akan membakar diri.
Hati hati.
Tolong share, harap dapat manfaat untuk anak muda dari abang otai masih berdosa

iiumc.com
betoi bang
time ok mmg senyum
time x ok rasa nak makan org jerk
__________________
#JIBAM~Kalau Kau Menjadi Aku,Aku Yakin Kau Mengerti
Reply With Quote
  #44  
Old 28-11-2017, 04:04 PM
asx23 asx23 is offline
Active Plus

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 3,378
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 287
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by achok View Post
aku ada folo jugak otai2 property ni... kengkadang contoh yg diberikan ada yg tidak logik. kos sara hidup tidak sama semua tempat. tapi kebanyakkan hujah diberikan mmg aku sokong la. bukan semua yang bernasib baik.
apa yg disampaikan oleh otai2 property mmg bernas namun tidak semua akan dapat mempraktikannya sebab masing2 mengalami isu tersendiri.
Reply With Quote
  #45  
Old 08-12-2017, 12:01 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,546
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 38
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
melencong jauh drpd tajuk thread..

saja nk ketengahkan pendapat..

biler citer ttg pelaburan.. xda siapa peduli jika anda rugi..
sebab itu namanya pelaburan..

tp bila anda untong berlipat ganda..
automatik jadi kapitalis..

dependlah pada situasi..
jika keuntungan yg dibuat disalur kembali kpd golongan yg kurang mampu..
etc zakat,sedekah, amal jariah, wakaf..

maka xda isu.. dan ia menjadi satu proses yg menguntungkan dunia akhirat..

nak ada 60 biji rumah sewa pun xpa..

tp aku yakin.. bila mindset sekadar nak buat duit dgn mengambil kesempatan atas orang lain..
maka bakal kecundang ditengah jalan..
yg ni setuju...cepat sgt org judge
Reply With Quote
Likes asx23 liked this post
  #46  
Old 08-12-2017, 12:13 PM
akecema akecema is online now
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 15,539
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 260
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

issue bukan kapitalis
tp kalo dah beli rumah byk2, harga akan naik
yg xmampu akan terus xmampu

demand VS supply

bila korg angkut semua rumah, demand jadi tinggi dari supply, maka harga akan naik
kat sini yg akan menyebabkan org lain terinaya
kalo harga tetap sama, angkut la byk mane pun rumah ko nak
__________________
Reply With Quote
  #47  
Old 08-12-2017, 01:06 PM
silverchair959 silverchair959 is offline
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 15,992
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 4
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

msia ni kena ikut negara arab

rumah pertama DP 10%
rumah kedua DP 50%
rumah ketiga dan seterusnya CASH
Reply With Quote
  #48  
Old 08-12-2017, 11:17 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,420
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 389
Active Level
My Mood:
Default

merekek2 kat sini tak menyelesaikan masalah... cari je rumah yg sesuai dan beli.. teori saje tak guna... asyik tak mampu je alasan, then salahkan orang lain... typical malaysian, lebih senang cari salah orang berbanding berusaha sendiri...

macam2 inisiatif kerajaan bagi pun tak nak ambik... skim my deposit dah ada balik tahun depan (bulan depan je)... maybank lancar skim rent to own... rumah selangor ku dan lain2 rumah subsidi.. banyak pilihan...

kalo masih dok mengeluh dan salahkan orang, sampai bila2 pun takkan mampu... kau ok lagi masih mampu menyewa, takut generasi anak2 kau pulak nanti merempat... pastu ulang benda yg sama, salahkan semua orang disebabkan kegagalan diri sendiri...

Last edited by Ahmad07; 08-12-2017 at 11:19 PM..
Reply With Quote
  #49  
Old 03-01-2018, 02:28 AM
muhammadsafian muhammadsafian is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2017
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Hartanah memang boleh menjadi RAKSASA yang akan membinasakan kita, jika hartanah yang kita beli tu kawasan dia tidak strategik. Jika strategik bermacam2 benda anda boleh lakukan. So kalau nak beli hartanah, tak payahlah nak masuk2 kelas bagai nak belajar beli hartanah. Pergi seminar2 yang Free dah memadai dan juga tengok youtube. Setakat seminar2 yang berbayar ni kebanyakkan nya temberang je lebih. Benda yang dah ada dalam buku diorang cuma kupas dan cerita balik je.

Nak beli hartanah, sila pastikan lokasi tu dahulu macam mana yel
Reply With Quote
  #50  
Old 03-01-2018, 02:41 AM
akiyamasan akiyamasan is online now
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,192
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 337
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
Antara punca muflis ialah
pinjaman kenderaan sebanyak 26,801 kes atau 27.6%,
pinjaman peribadi (22,153 kes atau 22.8%) dan pinjaman perumahan (18,819 kes atau 19.4%).

around 19k org yg muflis sebb rumah belum tahu lagi pecahan bangsa melayu berape %. nak dibandingkan gan tahap kesedaran org melayu utk memiliki rumah lagi ramai yg tak memiliki rumah.

jadi aku nak tanye bro. 20% tu logik ke majority melayu?
Oklah tu dah ada fakta dari BNM..kita consider la kenyataan ni betul..

Oklah dari main tembak x ada fakta apa2..
Reply With Quote
Likes oszsama liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump