Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-11-2017, 07:25 AM
asx23 asx23 is offline
Active Plus

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 2,630
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 184
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
artikel mcm ni x logik... bagi sikit statistik org mude melayu bangkrap sebb hartanah rumah ... yg aku tahu bangkrap sebbb beli keta mahal bile 1st time keje dan juge hutang cc sebb over spend ...
mungkin confessor ni memberi pandangan secara peribadi dan melalui penglihatan sendiri.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-11-2017, 09:28 AM
macellsprvive macellsprvive is offline
Regular

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 606
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 32
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
artikel mcm ni x logik... bagi sikit statistik org mude melayu bangkrap sebb hartanah rumah ... yg aku tahu bangkrap sebbb beli keta mahal bile 1st time keje dan juge hutang cc sebb over spend ...
tang mana yg tuan rasa x logik tu?
__________________
Invest only the amount you can lose.

ASB, ETN, QSP, DRGN, ELIX, DGB, ADA, XRP.
ENG, RUP, WABI -> next
Reply With Quote
  #13  
Old 27-11-2017, 09:43 AM
pemain pemain is offline
Regular

pemain's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 947
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

agak2 lah beli rumah pakai credit card.. masak nama nya.
__________________
[Qoute]Makan Kek / Cupcake / Pavlova Sedap[/COLOR][/B]
Hosting/Domain Matter
[/QUOTE]
Reply With Quote
  #14  
Old 27-11-2017, 09:51 AM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 27,012
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 34
Blog Entries: 62
Active Level
My Mood:
Default

Betul la tu takde manusia yg tak diuji
Mcm tajuk drama tu, kerna syurga bukan percuma
Dulu company tutup mmg kena korek semua harta benda jual buat byr hutang, baru sebiji rumah, kalau ada berbiji2 mmg haru la.. Ada cc kena byr lg, pastu cash xckup keluarkn lg duit kat epf dan cc.. mmg skrg gaji byr cc je.. itupun ckup2 makan gaji baru ni.. Kena simpan dulu 6 bulan gaji sblm beli aset2 apa pun, sama mcm jalan entrepreneur lah
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Whitening Cream | Ora Matte | alturl.com/vmnoh ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
  #15  
Old 27-11-2017, 09:59 AM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,737
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 39
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
artikel mcm ni x logik... bagi sikit statistik org mude melayu bangkrap sebb hartanah rumah ... yg aku tahu bangkrap sebbb beli keta mahal bile 1st time keje dan juge hutang cc sebb over spend ...
apa pulak tak logik bro..kalau ikut artikel kt atas beli hartanah tu dah betul tapi 1st step dah salah dp guna CC pastu personal loan lagi....
Reply With Quote
  #16  
Old 27-11-2017, 10:29 AM
C_Kenek C_Kenek is offline
Active Plus

C_Kenek's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,809
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

bahaya seminar hartanah diaorg ni galakan kita wat hutang, rumah pertama blom setel tambah hutang rumah kedua. latar blakang kita lain2 yang bg seminar ni anggap semua orang macam dia
Reply With Quote
  #17  
Old 27-11-2017, 10:34 AM
VAMP VAMP is offline
Super Moderator

VAMP's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 10,174
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

jika tidak mampu jangan berhutang. Fikir dan bincang dengan pasangan (jika berkahwin) dahulu, beli setakat yang kita mampu
Reply With Quote
  #18  
Old 27-11-2017, 10:41 AM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,744
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 98
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by smithmagge View Post
apa pulak tak logik bro..kalau ikut artikel kt atas beli hartanah tu dah betul tapi 1st step dah salah dp guna CC pastu personal loan lagi....
kalau ikut bnm.. ramai yg blacklist sebb hutang kereta, personal loan dan cc. x de plak sebut plak hartanah. fakta kukuh lagi. melayu ramai jer yg x de rumah sendiri dan masih menyewa.

kalau fokus kt bayar dp rumah pakai cc tu memang keje gile la
Reply With Quote
  #19  
Old 27-11-2017, 10:48 AM
oszsama oszsama is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 975
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
kalau ikut bnm.. ramai yg blacklist sebb hutang kereta, personal loan dan cc. x de plak sebut plak hartanah. fakta kukuh lagi. melayu ramai jer yg x de rumah sendiri dan masih menyewa.

kalau fokus kt bayar dp rumah pakai cc tu memang keje gile la
Fakta petik dari mana bagi la link bila BNM keluarkan statement tu.

http://www.freemalaysiatoday.com/cat...api-kecemasan/

"ketua Pegawai Eksekutif AKPK, Azaddin Ngah Tasir dipetik akhbar sama berkata, statistik kebankrapan Jabatan Insolvensi Malaysia menunjukkan 97,215 orang diisytiharkan muflis sejak 2012 hingga 2016, termasuk 22,581 generasi Y berusia 25 hingga 34 tahun dan 1,157 orang berusia 25 tahun ke bawah.
Antara punca muflis ialah tidak mampu membayar pinjaman kenderaan sebanyak 26,801 kes atau 27.6%, pinjaman peribadi (22,153 kes atau 22.8%) dan pinjaman perumahan (18,819 kes atau 19.4%)."
Reply With Quote
Likes cek mek molek, lah7772, akiyamasan liked this post
  #20  
Old 27-11-2017, 10:52 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,595
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1364
Active Level
My Mood:
Default

aku benci orang yang beli rumah banyak2 nih semata-mata nak buat rumah sewa..

geng2 ni laa yang buat harga rumah mencanak naik..

walaupun aku dah ada rumah sendiri, aku bley tgk harga yang mencanak naik semenjak aku beli,..

buat naya ke orang yang betul2 nak beli rumah utk didiami..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes world, ameant liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump