Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 18-09-2015, 01:00 PM
chuki2 chuki2 is offline
Regular

chuki2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 558
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anoyz View Post
pernah round sini survey rumah tahun ni.

siang2 pun sunyi.....betul.malam tak tau la.
macam sederet tu, adela 2-3 biji rumah yg ada penghuni.
kalau duduk sekarang, kena ketatkan safety rumah la.
kawasan lengang ni terdedah dgn kes pecah rumah.

tapi kalau sanggup tunggu sampai meriah, beli la.
harga kalau camtu okla.
Memang sunyi kat sini. Sekarang duduk area mana?

Quote:
Originally Posted by skafever69 View Post
Beli je tt, sbb rumah makin mahal..
Setakat mana mampu kita, tu je yg mampu..
Rumah aset.. Simpan dulu pun xpe..
Rasa ada kemungkinan tak sesuatu kawasan tu tak maju-maju? hehe

Quote:
Originally Posted by fadziledel View Post
bape rege umah tu? mana tahu rezeki boleh berjiran kita
Sini rumah dua tingkat RM 300k ~ 350k (Size 20 x 70)

Rumah setingkat RM 230k ~ 300k (Size 22 x 70)

Jalan lebar, memang tanah perumah macam dulu2

Quote:
Originally Posted by otalula View Post
uitm dah ada,2 tahun lepas harga rumah teres area sini 2storey 150k-200k,skrg 250k-400k
Boleh tahan, tapi berapa keluasan rumah tu?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 18-09-2015, 01:07 PM
LeeGG LeeGG is offline
Active Plus

LeeGG's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Location: Perak, Penang, Kedah, Perlis
Posts: 2,916
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

kalau ikut rate aku, mahal lah rumah kat situ.
baik beli tanah lot, buat rumah lagi baik.
Reply With Quote
  #13  
Old 18-09-2015, 04:26 PM
anoyz anoyz is offline
Active Plus

anoyz's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 2,608
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 133
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by chuki2 View Post
Memang sunyi kat sini. Sekarang duduk area mana?



Rasa ada kemungkinan tak sesuatu kawasan tu tak maju-maju? hehe



Sini rumah dua tingkat RM 300k ~ 350k (Size 20 x 70)

Rumah setingkat RM 230k ~ 300k (Size 22 x 70)

Jalan lebar, memang tanah perumah macam dulu2



Boleh tahan, tapi berapa keluasan rumah tu?
Subang Bestari.
Sini agak convenience la nak duduk (buat masa ni). Kejiranan melayu, macam2 kedai baru buka, surau banyak, masjid je belum bina - dalam proses kumpul dana.

Kalau nak tunggu kawasan alam perdana tu matang, mungkin dalam 3-5 tahun la.
Berbaloi je beli situ TT. Sebab bersebelahan Jalan Kuala Sgor & dekat dgn akses ke Latar.

Beli dululah, duduk kemudian. Tapi nak duduk terus pun boleh.
__________________
I think ... I think too much ...

Reply With Quote
  #14  
Old 18-09-2015, 04:46 PM
simplest_box simplest_box is offline
Active Plus

simplest_box's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 4,668
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 43
Active Level
Default

Dulu member aku nak beli rumah ni. Susah sebab perjanjian melibatkan developer lama dgn owner tak setel lagi.

Kalau dia nak tnggu mmg lama lagi kes ni nak selesai.
Reply With Quote
  #15  
Old 18-09-2015, 05:48 PM
wbn9238 wbn9238 is offline
Regular

wbn9238's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 264
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

beli je bro ....beli property harga makin hari makin naik
Reply With Quote
  #16  
Old 18-09-2015, 06:05 PM
WWW1010 WWW1010 is offline
Regular

WWW1010's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 305
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

risau safety jer la buat masa sekarang nie..pernah menyewa di puncak alam tahun 2010..dalam puncak alam agak meriah, ramai orang dengan student lagi..tapi x tau kenapa kawasan alam jaya cam suram jer..
Reply With Quote
  #17  
Old 19-09-2015, 12:11 AM
chuki2 chuki2 is offline
Regular

chuki2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 558
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

So far dah go thru dengan agent, memang dah ada individual title punya geran. Selamat tak nak membeli nie?
Reply With Quote
  #18  
Old 19-09-2015, 02:03 AM
zari83 zari83 is offline
Regular

zari83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 855
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by chuki2 View Post
Uitm puncak alam tu dah dibuka ke belum sebenarnya?
buka dah, tp byk lg fakulti kt shah alam belum pindah ke puncak alam,
Reply With Quote
  #19  
Old 19-09-2015, 08:23 PM
chuki2 chuki2 is offline
Regular

chuki2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 558
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Ok kalau difikir2 kan, memang proceed la rumah tu. Insyallah minggu depan submit
Reply With Quote
  #20  
Old 19-09-2015, 08:38 PM
magnesium magnesium is online now
Legendary Member

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 10,415
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 136
Active Level
Default

Beli je tt

Apa fikir kedai

Seminggu sekali pergi tesco beli stok kau kau.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump