Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #391  
Old 06-11-2016, 08:38 AM
ranger ranger is offline
Regular

ranger's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 442
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1
Active Level
Default

semalam hujan tak boleh guna langsung, dok dc 3-4 kali.sblom ni ok saja.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #392  
Old 07-11-2016, 02:49 PM
profv1r45 profv1r45 is offline
Regular

profv1r45's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 418
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bukan nk cakap ape ***** pn ade. Aku dudok rumah kerajaan & Ari tu ado promo stimix yg 4mb tu Aku pn dgn panik g tm isi borang Tunggu kat nk 2 minggu Org lain dh pasang dh. Last2 pg TM. Tau dia cakap apa. Rumah yg aku tinggal skrg ni dulunya ada streamyx & takleh pasang. Alamat masih ado dlm sistem. Huh Kepala bana dia. Polisi keberukan apakah ini...
Reply With Quote
  #393  
Old 22-11-2016, 12:02 AM
console console is offline
Regular

console's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 332
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Selepas buat laporan kat CFM, dapatla gak kurangkan harga stimix 2mbps aku dari rm130 ke rm120....kalo ikutkan masih mahal berbanding unifi dgn kelajuan yg slow terutama Kelajuan UL...

Mula2 diaorg nak up kan speed dari 2mbps ke 4mbps dgn harga yg sama...apakan daya, tmpt aku support max 2Mbps jer
Reply With Quote
  #394  
Old 03-12-2016, 09:12 PM
edy639 edy639 is offline
Active Member

edy639's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: save our earth
Posts: 1,251
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by console View Post
Selepas buat laporan kat CFM, dapatla gak kurangkan harga stimix 2mbps aku dari rm130 ke rm120....kalo ikutkan masih mahal berbanding unifi dgn kelajuan yg slow terutama Kelajuan UL...

Mula2 diaorg nak up kan speed dari 2mbps ke 4mbps dgn harga yg sama...apakan daya, tmpt aku support max 2Mbps jer
Stkt nak diskaun 10-30 ada cara senang.. direct ke tm je gertak nak terminate (isi borang terminate siap˛). Klu x berani gertak smpai kaunter rayu jelah minx diskaun, bglah apa˛ alasan.. mmg kebiasaannya derang akan tlg dptkan diskaun blnn dlm range yg aku bgtau.. klu dpt lebih mmg hang lg tera dr aku.. haha
__________________
"If you don't stand for something, you will fall for anything"

---
Reply With Quote
  #395  
Old 03-12-2016, 10:12 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,529
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 92
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by profv1r45 View Post
Bukan nk cakap ape ***** pn ade. Aku dudok rumah kerajaan & Ari tu ado promo stimix yg 4mb tu Aku pn dgn panik g tm isi borang Tunggu kat nk 2 minggu Org lain dh pasang dh. Last2 pg TM. Tau dia cakap apa. Rumah yg aku tinggal skrg ni dulunya ada streamyx & takleh pasang. Alamat masih ado dlm sistem. Huh Kepala bana dia. Polisi keberukan apakah ini...
Pakai TMgo postpaid unlimited. Senang cerita.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #396  
Old 07-12-2016, 10:47 AM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,340
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 140
Active Level
Default

Reply With Quote
  #397  
Old 07-12-2016, 09:05 PM
free2borg free2borg is offline
Regular

free2borg's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2012
Location: ~Place to stay ~ Krubong Melaka~
Posts: 350
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Hari ni pergi TM Point. Nak terminate streamyx. Dulu speed 4mbps. TM call offer upgrade jadi 8mbps bayar dalam 160 sebulan.Tak pulak dia cakap apa2 pasal kontrak. Lebih cerita tambah sikit je nak upgrade speed.

Bila nak terminate harini cakap aku kena bayar 500 sbg penalti sebab early termination.
Dulu 4mbps kontrak 1 tahun. 8 mbps kontrak 2 tahun.
Aku call agent TM sbab nak pakai unifi. Aku cakap aku dah ada Streamyx. dia ckap okey2. Dah pasang unifi pun.
Last2 aku nak kena bayar sebab ada penalti. RM 500 tu....
walhal aku amik Unifi dah.
Mulaa laaa aku nak sumpah seranah TM nie...jaga laaa..bila jabatan aku audit TM..
koww2 punya aku tulis repot..biar GM dgn CEO menjawab2 laporan tu nanti..
Reply With Quote
  #398  
Old 08-12-2016, 01:06 AM
scharger101 scharger101 is offline
Active Member

scharger101's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Location: TP and SL
Posts: 2,182
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 43
Active Level
My Mood:
Default

Subscribe 30mb...tp dpt 28mb je...sruh byr penuh...hampehhh
Reply With Quote
  #399  
Old 08-12-2016, 06:49 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 27,792
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by free2borg View Post
hari ni pergi tm point. Nak terminate streamyx. Dulu speed 4mbps. Tm call offer upgrade jadi 8mbps bayar dalam 160 sebulan.tak pulak dia cakap apa2 pasal kontrak. Lebih cerita tambah sikit je nak upgrade speed.

Bila nak terminate harini cakap aku kena bayar 500 sbg penalti sebab early termination.
Dulu 4mbps kontrak 1 tahun. 8 mbps kontrak 2 tahun.
Aku call agent tm sbab nak pakai unifi. Aku cakap aku dah ada streamyx. Dia ckap okey2. Dah pasang unifi pun.
Last2 aku nak kena bayar sebab ada penalti. Rm 500 tu....
Walhal aku amik unifi dah.
Mulaa laaa aku nak sumpah seranah tm nie...jaga laaa..bila jabatan aku audit tm..
Koww2 punya aku tulis repot..biar gm dgn ceo menjawab2 laporan tu nanti..
kes ni mmg naya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
streamyx, streamyx lousy, streamyx scam, streamyx suck

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump