Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-12-2008, 11:52 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

streamyx bagus. TM pun bagus. walaupun ada kadang2 aku gutuk gak, tp aku still support. sbb pekerja ramai melayu. sama mcm kompeni proton.

lg satu, hakikat yg korang kena tau, ISP luar dah lama buat limit bandwith. sbln mungkin dlm 30G ke 50G je leh pakai. pakai lebih kena bayar lebih.

Dan streamyx bagus sbb bg unlimited. mmg standed la p2p kena capp sbb ISP kat US pun dah Capping.

cuba baca balik TOS berukband dr maxis. tak silap aku usage 3GB je sbln. hehe... kalo aku 3 gb tu, sehari je dah habis sbb p2p.

dan skrg ni kalo korang perasan, aku dah setahun streamyx kelajuan 1.7M. walaupun aku subscribe pekej 1M tp dpt 1.7M. tak pasti kenapa.

masa duduk cheras pun mcm ni, duduk kat puchong pun mcm ni gak.

kebanyakkan problem streamyx berpunca dr kelemahan user sendiri. cth, rumah mertua aku. pakai 512K, pastu anak dia pakai kaza lite donlod movie. pastu pasang torrent lg.

pastu mak mertua aku surf, dia membebel slow. nak gelak pun ada. so salah saper? streamyx atau user?

ramai user kita pandai pakai je tp sebenarnya tak reti jaga. sama mcm pengguna kereta wanita, maafkan aku, tau pakai kereta je tp tak pandai jaga. bukan semua tp kebanyakkannya la.

mak aku, mak mertua aku dan bini aku tau pakai kereta dgn streamyx je. tp bab penjagaan aku still buat sbb aku je sorang yg amik peduli
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 26-12-2008, 11:56 PM
iyiana iyiana is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 185
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam StanNero, anda batch ke berapa?
ehehe..
Reply With Quote
  #13  
Old 26-12-2008, 11:57 PM
gihaz gihaz is offline
Active Member

gihaz's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2008
Location: di alam maya
Posts: 1,472
Thanks (Received): 75
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

streamyx mmg, bln lepas cas aku nyer bil utk 2bln, aku igt dia kira skali ngan bln nie, tapi bil bulan ni dtg jgak!! bln lepas punya aku kena byr utk 2bln... xde tunggakkan pun.. streamyx
Reply With Quote
  #14  
Old 26-12-2008, 11:57 PM
lah7257 lah7257 is offline
Active Member

lah7257's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2007
Location: Di Mana-Mana Pun Boleh
Posts: 1,971
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bagi aku streamyx antara yang bagus buat masa nih..
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 26-12-2008, 11:57 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,698
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

plg tensen aku abeh duit bulan2 semata2 utk bayar line tepon umah. skang ni baru ada stimix combo tu pun still mahal gak...RM110 for 1 mbps..

mcm package aku skang utk stimix RM77 @ 1 mbps + sewa line tepon RM26.00 so monthly RM103 still murah dari combo.. skang ni nampak hidden charge utk combo..walaupun dia kata takder sewa talian tetap..charge still kena RM110..so pusing2 kita jugak as customer kena..
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #16  
Old 27-12-2008, 12:00 AM
kalau kalau is offline
CG Top Poster Club

kalau's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2008
Location: land of headhunters
Posts: 48,569
Thanks (Received): 128
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku tak pakai stimik.......tunggu taun depan aku connect........
__________________
http://www.facebook.com/FXHYIPHUB)
Reply With Quote
  #17  
Old 27-12-2008, 12:04 AM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
streamyx bagus. TM pun bagus. walaupun ada kadang2 aku gutuk gak, tp aku still support. sbb pekerja ramai melayu. sama mcm kompeni proton.

lg satu, hakikat yg korang kena tau, ISP luar dah lama buat limit bandwith. sbln mungkin dlm 30G ke 50G je leh pakai. pakai lebih kena bayar lebih.

Dan streamyx bagus sbb bg unlimited. mmg standed la p2p kena capp sbb ISP kat US pun dah Capping.

cuba baca balik TOS berukband dr maxis. tak silap aku usage 3GB je sbln. hehe... kalo aku 3 gb tu, sehari je dah habis sbb p2p.

dan skrg ni kalo korang perasan, aku dah setahun streamyx kelajuan 1.7M. walaupun aku subscribe pekej 1M tp dpt 1.7M. tak pasti kenapa.

masa duduk cheras pun mcm ni, duduk kat puchong pun mcm ni gak.

kebanyakkan problem streamyx berpunca dr kelemahan user sendiri. cth, rumah mertua aku. pakai 512K, pastu anak dia pakai kaza lite donlod movie. pastu pasang torrent lg.

pastu mak mertua aku surf, dia membebel slow. nak gelak pun ada. so salah saper? streamyx atau user?

ramai user kita pandai pakai je tp sebenarnya tak reti jaga. sama mcm pengguna kereta wanita, maafkan aku, tau pakai kereta je tp tak pandai jaga. bukan semua tp kebanyakkannya la.

mak aku, mak mertua aku dan bini aku tau pakai kereta dgn streamyx je. tp bab penjagaan aku still buat sbb aku je sorang yg amik peduli
Tq adar.. satu anallogi yang cukup bagus... ako suka part lady driver tu..

Itulah..sebab tu kalau korang perasan.. org dok kutuk Streamyx slow tapi seeder leecher dari Malaysia yang paling ranking pun dlm torrent sebabnya Streamyx ni unlimited.. kat luar kalau habis Limit diorg mmg truk la.. mahai ler..mmg la laju.. tapi ada pro and kons la...

Satu lagi nak ingatkan pasai copper wire tu je la.. sebab tu STREAMYX ada teknologi nak letak sampai 10 MB.. tapi dah masalah cabel kita zaman tuk kaduk.. nak buat mcm mana...

Apapun sinar itu ada setelah perjanjian HSBB ngan kerajaan. anggaran 2010 satu malaysia leh akses..tapi apapun cam biasa sure lembah Klang ngan Kulim HI tech yg akan mula dulu.... nanti ako double comfirm tahun yg tepat..... Masa tu dah leh celen KOREA arrr... selamber badak je main RO online x hang..
Reply With Quote
  #18  
Old 27-12-2008, 12:05 AM
SedBen SedBen is offline
Super Active

SedBen's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Sep 2006
Location: Territory of Silent Trader
Posts: 6,935
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up Rebat Streamyx

Aku punya rebat baru2 ni:

Bil bulan Nov 2008
Jumlah perlu dibayar : RM 29.55 (Pelarasan Kredit RM 47.44-)


Bil bulan Dis 2008
Jumlah perlu dibayar : RM 41.50- (Pelarasan Kredit RM 118.48-)
Reply With Quote
  #19  
Old 27-12-2008, 12:06 AM
taufic taufic is offline
Legendary Member

taufic's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,679
Thanks (Received): 690
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gihaz View Post
streamyx mmg, bln lepas cas aku nyer bil utk 2bln, aku igt dia kira skali ngan bln nie, tapi bil bulan ni dtg jgak!! bln lepas punya aku kena byr utk 2bln... xde tunggakkan pun.. streamyx
emm cakap pasal bill.. aritu kat umah mak aku depa potong tanpa notis sbb tunggakkan.. normal ke ni?
bill seblum nk potong tu takde plak kaler pink..

tapi lepas tunggakkan setel + stimik terminat, dtg lak bill kaler pink.. tapi amount tu utk bulan yg dh terminate... pelik gak..

mgu depan baru nak bertandang ke tmpoint..
Reply With Quote
  #20  
Old 27-12-2008, 12:07 AM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,698
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

tambah sket..bab speed kalau direct donlod mmg cun tp kalau torrent mmg ampeh huhu...jadi rapidshare laa pengubat hati lara...setakat neh aku wat speedtest tak pernah kurang dari 1mbps...biasa dpt 1.3mbps
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
streamyx, streamyx lousy, streamyx scam, streamyx suck

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump