Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 13-01-2018, 08:31 AM
marvelous marvelous is offline
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 10,073
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 794
Active Level
My Mood:
Default

tuan tanah dah buat bisnes k..hehehhe
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 13-01-2018, 09:11 AM
pelitaminyak pelitaminyak is online now
Regular

pelitaminyak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 501
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 35
Active Level
My Mood:
Default

Buat analisa dulu, kemahiran, pemasaran, tenaga, masa dan lain-lain.

Kerja dulu cari pengalaman, bidang makanan dan minuman memang untung tapi ambik masa dan tenaga yg byk

Cari sifu dulu, cari tukang masak yg mahir kalau nak masuk bidang makanan, cari sifu pomen yg mahir utk jadi makenik

Ilmu penting, cari dulu apa yg tuan tanah minat
Reply With Quote
  #43  
Old 13-01-2018, 09:40 AM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,572
Thanks (Received): 667
Likes (Received): 187
Active Level
My Mood:
Default

berniaga apa yang kamu minat... to be honest aku pun cari benda yang nak berniaga...kawan2 semua bagi cadangan macam2...tapi aku tak tau selok belok dan aku tak minat...

buat bisness yang kita minat insyaAllah maju.
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #44  
Old 13-01-2018, 10:14 AM
lah7772 lah7772 is offline
Active Member

lah7772's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 1,966
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 6
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

buat asb loan... whatsapp sy http://asbloancimbbank.wasap.my
atau boleh jdi agent jual asb loan. modal hanya RM180.. sorang wat loan komisen RM250 - RM1K
Reply With Quote
  #45  
Old 25-01-2018, 05:45 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,762
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 155
Active Level
Default

Kalau orang Cina dia ada back-up modal 7 kali ganda daripada modal yang digunakan untuk diaorang berniaga. Contoh modal yang digunakan untuk berniaga RM5000. Jadi modal back-up-nya RM35,000.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #46  
Old 25-01-2018, 05:46 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,762
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 155
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
paling pantas adalah dengan beli BTC dan perap 3 minggu. naik berapa pun selepas 3 minggu terus jual dan jangan tamak
Nak menyimpan BTC sekarang, harga agak kurang stabil. Banyak naik dan turunnya harga tukaran.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #47  
Old 25-01-2018, 08:57 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Active Plus

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,686
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 270
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

masuk MLM. mmg cepat kayo.
__________________
CG adalah dunia maya semata2. kita adalah avatar CG cumanya
Reply With Quote
  #48  
Old 25-01-2018, 09:06 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 181,784
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

ayam singgit mcm menarik je
Reply With Quote
  #49  
Old 25-01-2018, 09:09 PM
antarakasih antarakasih is offline
Super Active

antarakasih's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 6,292
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 54
Active Level
Default

jual air ,,lagi2 time tengahari ramai nak minum,,
tapi risiko time ujan jela kuikui
__________________
KONSISTEN PIP VIP.SIGNAL FOREX 50-300%.REFERRAL PROMO CODE : KASIH.PROMO45%
http://konsistenpipvip.blogspot.com/

testis signal thorbaikthread legend!
Reply With Quote
  #50  
Old 25-01-2018, 09:10 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 42,870
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1038
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Buat apa yang minat

Yang suka

Studi

Ada macam macam biz dalam dunia nie
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump