Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > CryptoCurrencies

CryptoCurrencies Discussion of bitcoin and all alternate cryptocoins. Mining, wallets, investments, exchanges and etc.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 13-09-2017, 02:17 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,212
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1004
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
sebenarnya aku tak brapa faham lagi bitcoin mining ni...

kita mining ni untuk proses transaksi kan???

contoh kalau takde transaksi, kita takde pendapatan la kan?
dia ada dua..

satu, dapat payment dalam bentuk crypto bila kita selesaikan blockchain..

dua, dapat payment bila kita mengesahkan transaction crypto tu.. dapat ni bila ada orang buat transfer dan kita yang dapat selesaikan dulu..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 13-09-2017, 04:09 PM
azmeir azmeir is offline
Regular

azmeir's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 260
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 5
Active Level
Default

2009 = satu block utk 10 minit = 50 bitcoin
2012 = satu block utk 10 minit = 25 bitcoin
2016 = satu block utk 10 minit = 12.5 bitcoin
2020 = satu block utk 10 minit = 6.25 bitcoin

2016:
1 jam = 60 minit
24 jam = 1440 minit
1440/10 = 144 block per day
144 x 12.5 = 1800 bitcoin per day
1800 x 365 = 657000 bitcoin

latest block.
www.btc.com/block
www.blockchain.info/blocks

Pool Distribution
www.btc.com/stats/pool
www.blockchain.info/pools
Reply With Quote
  #53  
Old 13-09-2017, 07:16 PM
mr_compiler mr_compiler is offline
Active Member

mr_compiler's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: tengah-tengah
Posts: 1,621
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azmeir View Post
2009 = satu block utk 10 minit = 50 bitcoin
2012 = satu block utk 10 minit = 25 bitcoin
2016 = satu block utk 10 minit = 12.5 bitcoin
2020 = satu block utk 10 minit = 6.25 bitcoin

2016:
1 jam = 60 minit
24 jam = 1440 minit
1440/10 = 144 block per day
144 x 12.5 = 1800 bitcoin per day
1800 x 365 = 657000 bitcoin

latest block.
www.btc.com/block
www.blockchain.info/blocks

Pool Distribution
www.btc.com/stats/pool
www.blockchain.info/pools
maksudnya thn 2020 nnt 6.25btc akan dimining seluruh dunia dlm 10minit?

mcm tu ke?
__________________
++For Sale 0115 66 22 33 9++
++Wanted Agen Topup Melalui App Android - 0186324018++
++PREPAID MURAH ONEXOX :: DEALER DIPERLUKAN++0186324018
Reply With Quote
  #54  
Old 13-09-2017, 11:11 PM
azmeir azmeir is offline
Regular

azmeir's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 260
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mr_compiler View Post
maksudnya thn 2020 nnt 6.25btc akan dimining seluruh dunia dlm 10minit?

mcm tu ke?
tahun 2020.. setiap block akan dpt 6.25btc..
halving berlaku 4 tahun skali..
hingga tahun 2140..
tgk link sy bg.. latest block..
setiap 10 minit akan ada group mining pool dpt block..
sapa yg join salah satu pool tu.. akan dapat reward..

What is a Mining Pool?

Mining pools are groups of cooperating miners who agree to share block rewards in proportion to their contributed mining hash power.
While mining pools are desirable to the average miner as they smooth out rewards and make them more predictable, they unfortunately concentrate power to the mining pool’s owner.
Miners can, however, choose to redirect their hashing power to a different mining pool at anytime.

https://www.buybitcoinworldwide.com/mining/pools/
Reply With Quote
Likes DDos, mzgold liked this post
  #55  
Old 13-09-2017, 11:18 PM
mr_compiler mr_compiler is offline
Active Member

mr_compiler's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: tengah-tengah
Posts: 1,621
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azmeir View Post
tahun 2020.. setiap block akan dpt 6.25btc..
halving berlaku 4 tahun skali..
hingga tahun 2140..
tgk link sy bg.. latest block..
setiap 10 minit akan ada group mining pool dpt block..
sapa yg join salah satu pool tu.. akan dapat reward..

What is a Mining Pool?

Mining pools are groups of cooperating miners who agree to share block rewards in proportion to their contributed mining hash power.
While mining pools are desirable to the average miner as they smooth out rewards and make them more predictable, they unfortunately concentrate power to the mining pool’s owner.
Miners can, however, choose to redirect their hashing power to a different mining pool at anytime.

https://www.buybitcoinworldwide.com/mining/pools/
wpun masih blur..ucapan terima kasih atas pencerahan.

masih byk kena study psl crypto ni
__________________
++For Sale 0115 66 22 33 9++
++Wanted Agen Topup Melalui App Android - 0186324018++
++PREPAID MURAH ONEXOX :: DEALER DIPERLUKAN++0186324018
Reply With Quote
  #56  
Old 14-09-2017, 11:35 AM
betik_busuk betik_busuk is offline
Regular

betik_busuk's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 572
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

https://whattomine.com/coins

untuk mining.. guna gpu..
selalu tgk kat sini untuk mining apa yg profit..
Reply With Quote
  #57  
Old 14-09-2017, 01:50 PM
ck3er ck3er is offline
Super Active

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,092
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 1
Active Level
Default

aku baru je nak fahamkan mining ni page 6 ni makin x faham lak hadoiii
__________________
Malaу$їaи КGєя$ ®
Reply With Quote
  #58  
Old 14-09-2017, 08:40 PM
mr_compiler mr_compiler is offline
Active Member

mr_compiler's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: tengah-tengah
Posts: 1,621
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ck3er View Post
aku baru je nak fahamkan mining ni page 6 ni makin x faham lak hadoiii
slow2 blajar bro...sama mcm aku
__________________
++For Sale 0115 66 22 33 9++
++Wanted Agen Topup Melalui App Android - 0186324018++
++PREPAID MURAH ONEXOX :: DEALER DIPERLUKAN++0186324018
Reply With Quote
  #59  
Old 17-09-2017, 11:08 PM
world world is offline
Super Active

world's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Dec 2006
Posts: 5,040
Thanks (Received): 227
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mdikhsan View Post
pada saya, saya tidak melihat kepada ROI, tapi lebih kepada pasif income. jika harga boom! alhamdulillah.

paling mudah low spec saya ambil 1050 ti sebab power draw x tinggi 6 card 70-80 watt x 6 = dalam 450-480 watt sahaja. dan power supply 650 - 800 watt masih banyak dipasaran dan harga tidak la terlalu mahal berbanding 1000w - 1200 dan seterus nya amat mahal. dan bil elektrik tidak lah terlalu tinggi sebab kurang nye power consumtion

power supply 800 watt harga dalam 450-550 bergantung kepada brand / model semi modular / fully modular.

berbalik kepada soalan tuan ROI putara sebulan. nilai naik turun crypto contoh jika kita mining eth dengan spec 1050ti x6 dapat 92-94 hashrate = 160 - 180 USD permonth mcm saya kata tadi bergantung kepada harga semasa bersamaan purata RM700/month = ROI 1 tahun jika harga costing RM8500.00 (ini harga maksima sebab rata rata penjual banyak dah naikkan harga GPU 1050 ti ke RM850 - 900+) mungkin kurang lagi so akan kuranglah lagi ROInya.

jika dilihat dari ROI & Relevannya macam tak berbaloi 1 tahun. so, macam mana nak percepatkan ROI tu? ada juga jenis utk percepatkan ROI dieorang + sekali dengan trading bergantung kepada teknik masing2. ataupun peram sehingga harga boom!

short term investment go for ASIC machine. tapi mcm enjin kapal terbang bising. warranty 180 je. market jualan pun miner -> miner .

satu je pesanan penaja janganlah termakan dengan skim-skim ponzi atau kata new crypto dari malaysia la apa bagai. yang menjanjikan bulan dan bintang.
sebab sekarang banyak org mengambil kesempatan atas hype cryptocurrency ni. sepertimana hype nya ketika zaman emas ETA. waspada & berhemah. tepuk dada tanya selera.

Terima kasih tuan .
__________________
Sahabat >>>> Jangan penat mengajak kearah kebaikan ,kerana syaitan tidak pernah penat mengajak kearah kejahatan dan malaikat pula tidak pernah jemu untuk mencatat kebaikan dan kejahatan yang kita lakukan..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold