Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 116 18.38%
Tidak 462 73.22%
Berkecuali 53 8.40%
Voters: 631. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #12551  
Old 22-10-2017, 04:17 AM
jookiba jookiba is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 873
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 130
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
nmpk x Globetard tu camana..sorg jawab graviti sorg jawab atmosfera..apa sangkut paut atmosfera dgn pusingan bumi..ko ingat atmosfera tu gunung,laut ke?

Aku tau..mesti buku sains ko ajar atmosfera tu melekat dibumi..berpusing sekali dgn bumi..hahaha..
Angin awan dan langit itu tidak terlekat ia pada bumi..
newton law ni memang terbukti dah.... org guna utk buat bangunan pun guna newton law... f=ma2
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12552  
Old 22-10-2017, 03:11 PM
tomi tomi is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,061
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 287
Active Level
Default

Sains berdasarkan bumi sfera banyak bawa perubahan dan memudahkan kehidupan manusia. Tiba2 datang flat earth nak sangkal semua, itu cgi ini fake, brainwashing la dan macam2 lagi. Kalo idea yang kamu bawa tu ada manfaat kepada kehidupan manusia takpe la juga, ni lebih kepada syok sendiri nak tegakkan idea tanpa ada bukti kukuh.
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #12553  
Old 22-10-2017, 03:31 PM
jookiba jookiba is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 873
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 130
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tomi View Post
Sains berdasarkan bumi sfera banyak bawa perubahan dan memudahkan kehidupan manusia. Tiba2 datang flat earth nak sangkal semua, itu cgi ini fake, brainwashing la dan macam2 lagi. Kalo idea yang kamu bawa tu ada manfaat kepada kehidupan manusia takpe la juga, ni lebih kepada syok sendiri nak tegakkan idea tanpa ada bukti kukuh.
yg sedihnya diorang memperginakan ayat quran pulak tu.... tp herannya sains je depa ni kata ilmu kafir.. saintis kafir... yahudi nasrani... ilmu lain mcm IT, math, geografi, mekanikal dll takde pulak diorang bantah... elok je terima kewujudan internet... hahah
Reply With Quote
Likes tokey99 liked this post
  #12554  
Old 22-10-2017, 05:44 PM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 24,898
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 74
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jookiba View Post
yg sedihnya diorang memperginakan ayat quran pulak tu.... tp herannya sains je depa ni kata ilmu kafir.. saintis kafir... yahudi nasrani... ilmu lain mcm IT, math, geografi, mekanikal dll takde pulak diorang bantah... elok je terima kewujudan internet... hahah
yg aku tau lah...teori bumi datar ni dari org kafir.....
tujuannya utk menidakkan ilmuan islam.....dtg pulak org islam claim teori fe ni dari ilmuan islam..... kalau teori ni dari ilmuan islam dah tentu kita sekarang masih lg spt berada di abad ke 15....x kemana
__________________
Kalau nak tora2 jangan kat sini.
“Mengapa mereka tidak mahu GST? Kerana akhirnya harga barang akan turun.”
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #12555  
Old 22-10-2017, 05:59 PM
azarulez azarulez is online now
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,909
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 709
Active Level
Default

Pencari kemenyan hitam di alam bunian xnak masuk lg ke kat thread ni?

last activity pun 11hb. Adakah masih di alam bunian?
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #12556  
Old 22-10-2017, 06:17 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,422
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 50
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matten02 View Post
Aku xckp pasal asal usul. Aku ckp rujukan SEKARANG. Paham x

Dulu ilmu dipelopori oleh org islam. So apa2 rujukan mmg keluar dr ilmuan islam. Sekarang advance knowledge bkn dr org islam sbb 2 rujukan SEKARANG dr diorg

Apada ini pn xpaham

Boleh je ko keluar peta sndiri tp ko gn la sorg2.. mcm peta fe. Xblh pkai pn utk apa2. Syok sendiri je
ko tu yg pening..sebab tu aku cerita bab asal usul arah..bukan spt yg ko ckp sesaja ikut arah utara tu
Reply With Quote
  #12557  
Old 22-10-2017, 06:21 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,422
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 50
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matten02 View Post
Org dh bgtau utara di atas utk rujukan je supaya semua org guna peta arah yg sama. Kang ada yg guna peta selatan kt atas, ada yg guna peta utara kt atas ssh la. Ni dipanggil standart maps
tu..sebab rujukan je supaya semua org guna peta yg sama..padahal..memang pelayar2 dulu berpandukan bintang utara..berkeliling dibumi ini..
Reply With Quote
  #12558  
Old 22-10-2017, 06:25 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,422
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 50
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by copy left View Post
yg aku tau lah...teori bumi datar ni dari org kafir.....
tujuannya utk menidakkan ilmuan islam.....dtg pulak org islam claim teori fe ni dari ilmuan islam..... kalau teori ni dari ilmuan islam dah tentu kita sekarang masih lg spt berada di abad ke 15....x kemana
sapa kata dr org kafir..kitab2 ni byk dr tuhan..apa yg mereka ubah adalah pasal ketauhidan dan beberapa hal je..yg lain benar..
Reply With Quote
  #12559  
Old 22-10-2017, 06:41 PM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,483
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
Pencari kemenyan hitam di alam bunian xnak masuk lg ke kat thread ni?

last activity pun 11hb. Adakah masih di alam bunian?

Kesian aku tengok ko ni, dah la buta kebenaran.

Bila ko nak murtad dari anutan bumi bulat ni? Dah macam2 sign Allah tunjuk ko.. Dlm hidup jumpa cg, dalam cg jumpa flat earther.. Adakah ko masih x nampak petunjuk jalan mana ko harus lalui....
Reply With Quote
  #12560  
Old 22-10-2017, 06:50 PM
matabulat matabulat is online now
Active Member

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,541
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 361
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Kesian aku tengok ko ni, dah la buta kebenaran.

Bila ko nak murtad dari anutan bumi bulat ni? Dah macam2 sign Allah tunjuk ko.. Dlm hidup jumpa cg, dalam cg jumpa flat earther.. Adakah ko masih x nampak petunjuk jalan mana ko harus lalui....
rindu daku pd mu abg sharemalaysia..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump