Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 16-08-2010, 12:15 AM
taufic taufic is offline
Legendary Member

taufic's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,679
Thanks (Received): 690
Likes (Received): 2
Active Level
Default

gambar kat museum tu agak creepy
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 16-08-2010, 12:15 AM
anipo anipo is offline
Active Plus

anipo's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 4,887
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fzlik View Post
dlm forum tu ada bgtau senjata yg digunkan thn tu tak sama dgn skrg... biasalah lg canggih...
ape2 gamba dari masa depan pon takder.. bayangkan senjata2 doremon je lah.. hehe hebat...
__________________
__________________
__________________
Quote:
Originally Posted by VAMP View Post
Anda boleh gunakan fungsi report post (Report this post) yg berada pada sebelah kanan setiap post. (Jika terdapat mana2 post yang anda rasa ia melanggar peraturan forum)
Reply With Quote
  #13  
Old 16-08-2010, 12:28 AM
azrul282 azrul282 is offline
Active Plus

azrul282's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Location: Kuantan Pahang
Posts: 3,685
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 0
Active Level
Default

dlm Al-Quran ada ayat,"Demi masa,sesungguhnya manusia itu berada dlm kerugian"...kalau betul boleh travel masa,manusia x kan rugilah..so wat pe nak percaya kat mamat ni sedangkan Kitab kita dah menyatakan itu.

Kalau kita percaya ia wujud sudah pasti kita menafikan ayat tersebut.Fikir2kanlah..mana satu nak ikut dan percaya..Barat sana mmg selalu cuba rosakkan pemikiran kita.
__________________
SENARAI HARTANAH UNTUK DIJUAL
Reply With Quote
Thanks MOD jr., zerkz, anipo, pijoe, GT and 4 others thanked for this post
  #14  
Old 16-08-2010, 12:49 AM
KaZuMa_KiRyUu KaZuMa_KiRyUu is offline
Regular

KaZuMa_KiRyUu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 612
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tp kalau btol la.. bg forex trader, mst da kaye kaw2.. sbb dpt tgk biler naik, biler turun.. nk lg best, tgk no ape yg naik 1st prize.. lps tu pulun la byk2.. heheheheheheheh..
__________________
Daftar akaun forex4you disini
http://fx4u-asia.com/?affid=7ea99d6
Reply With Quote
  #15  
Old 16-08-2010, 01:02 AM
CyberMachine CyberMachine is offline
Legendary Member

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 19,715
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrul282 View Post
dlm Al-Quran ada ayat,"Demi masa,sesungguhnya manusia itu berada dlm kerugian"...kalau betul boleh travel masa,manusia x kan rugilah..so wat pe nak percaya kat mamat ni sedangkan Kitab kita dah menyatakan itu.

Kalau kita percaya ia wujud sudah pasti kita menafikan ayat tersebut.Fikir2kanlah..mana satu nak ikut dan percaya..Barat sana mmg selalu cuba rosakkan pemikiran kita.
rasanya semua forumer sedar hal ini..

saje jer baca2 citer dia...
lg pn. org barat ni imaginasi diorang lebih sikit..
so layan je sambil senyum...
Reply With Quote
  #16  
Old 16-08-2010, 01:05 AM
selipargetah selipargetah is offline
Regular

selipargetah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 723
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalu john laloq tidoq neh bley bagi nomor toto sports utk minggu depan (haku cakap ajerr mukan betol2x,..nak!), haku mmg caya dia laa...... kalu x, haremmmjgn harap laa.
ok, satu lagi yg lecturer haku hade ckp 'time travelling' neh kepercayaan atheists je, even most christians pun x purcaya.. proofs? jgn tanye, HAKU X INGAT. sorry.

dan satu lagi dia ada kaitkan tentang dosa/pahala. KALAU la kita bole time travel, nnt bole la kita amend balik kesilapan kita yg dulu, contoh : pagi td x semayang subuh, pakai time machine pegi balik subuh td, sembahyang.. kat sini dah xde ertila dosa/pahala & taubat semua..nmpak tuuu
HAku berpegang pada prinsip bahawa masa lampau x boleh dikembalikan sesuai dgn surah Al-'Asr
"Demi masa sesungguhnya manusia itu dalam kerugian,kecuali bagi orang-orang yang beriman dan beramal soleh.."

Kerugian tu bagi aku masa yang dah lepas x akan dikembalikan.
-sekian, haku yg x pandai explain
__________________
~"iF TeN pEopLeS cArE of u, OnE Of tHeM is mE..iF oNe pErSoN cAre oF u, tHat WouLd bE Me..iF nO oNe cAreS oF u, tHat MeAnS..i'M nOt iN tHiS wOrLd aNyMoRe"~
Reply With Quote
  #17  
Old 16-08-2010, 01:08 AM
anipo anipo is offline
Active Plus

anipo's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 4,887
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

anggap je cite john titor macam cite doremon.. layan untuk mengisi masa lapang.. hehe
__________________
__________________
__________________
Quote:
Originally Posted by VAMP View Post
Anda boleh gunakan fungsi report post (Report this post) yg berada pada sebelah kanan setiap post. (Jika terdapat mana2 post yang anda rasa ia melanggar peraturan forum)
Reply With Quote
  #18  
Old 16-08-2010, 01:09 AM
kaYaIlmu kaYaIlmu is offline
Super Active

kaYaIlmu's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Mar 2010
Posts: 7,920
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kura fat ....
Reply With Quote
  #19  
Old 16-08-2010, 01:31 AM
kzown kzown is offline
Junior

kzown's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: planet bumi
Posts: 92
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pun pernah baca tentang john titor ni kat satu majalah. dia kata pada tahun 2015 perang dunia ketiga akan berlaku apabila rusia menyerang amerika, eropah dan china. tak tahu betul ke tidak.
Reply With Quote
  #20  
Old 16-08-2010, 01:40 AM
fzlik fzlik is offline
Super Active

fzlik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 8,199
Thanks (Received): 858
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by selipargetah View Post
kalu john laloq tidoq neh bley bagi nomor toto sports utk minggu depan (haku cakap ajerr mukan betol2x,..nak!), haku mmg caya dia laa...... kalu x, haremmmjgn harap laa.
ok, satu lagi yg lecturer haku hade ckp 'time travelling' neh kepercayaan atheists je, even most christians pun x purcaya.. proofs? jgn tanye, HAKU X INGAT. sorry.

dan satu lagi dia ada kaitkan tentang dosa/pahala. KALAU la kita bole time travel, nnt bole la kita amend balik kesilapan kita yg dulu, contoh : pagi td x semayang subuh, pakai time machine pegi balik subuh td, sembahyang.. kat sini dah xde ertila dosa/pahala & taubat semua..nmpak tuuu
HAku berpegang pada prinsip bahawa masa lampau x boleh dikembalikan sesuai dgn surah Al-'Asr
"Demi masa sesungguhnya manusia itu dalam kerugian,kecuali bagi orang-orang yang beriman dan beramal soleh.."

Kerugian tu bagi aku masa yang dah lepas x akan dikembalikan.
-sekian, haku yg x pandai explain
john titor kata yg dia tau thn 2036 ada 3 agama besar kristian, islam ngan hindu... kenapa hindu? kenapa tak buddha?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump