Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-08-2010, 11:20 PM
fzlik fzlik is offline
Super Active

fzlik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 8,199
Thanks (Received): 858
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default siapa john titor dan mesin perentas waktu? (info menarik)

aku pasti korang pernah tengok cerita ....


doraemon


back to the futures I, II, III.


time mechine

dan banyak lagi.... cerita2 ni berkaitan ngan mesin merentas masa. aku memang berminat ngan cerita2 ni. terutamanya back to the futures. so kat sini aku nak citer pasal john titor.

john titor pernah masuk kedalam forum di internet pada tahun 2001 dan beberapa forum lg yg aku belum cari. dia mendakwa yg dia pengembara masa (time traveller). forum tu sangat menarik sbb dia menceritakan bagaimana perasaan org tua dia bila dia berjumpa. walaupun org tua dia boleh menerima dia tapi dia masih tak dapat menerima hakikat anaknya dari masa depan berjumpa dia walaupun bapa dia sendiri dah membelek2 mesin waktu tu.dia juga berjumpa dgn diri dia sendiri pada 2001 waktu tu umur dia 3 thn. dia cakap dia tak ingat waktu umur 3 thn dia pernah berjumpa dengan diri dia dari masa depan. org tua dia pun pada masa depan tak pernah tau atau ingat pernah berjumpa dia pd 2001.

john titor lahir pada 1998 di florida dan telah menjadi askar. pada tahun 2036 dia ditugaskan untuk kembali ke tahun 1975 untuk mengambil komputer IBM series5100 sebuah komputer lama yg mengikut dia komputer mampu mengatasi masalah komputer yg dihadapi pd tahun 2036. dia singgah di tahun 2001 untuk bertemu keluarga dan mengambil beberapa maklumat, gambar dan beberapa barang pribadi yg hilang pada perang dunia ketiga pada tahun 2015.

dia juga ada 3 peraturan yang tak boleh dilanggar ketika mengembara. seperti tak boleh memberitahu perkara yg dapat merubah seseorang contohnya sepatutnya org tu patut mati tapi disebabkan kalau dia bgtau org tu tak mati seperti gempa bumi, pengeboman, perjudian juga dan beberapa rule lain yg ditetapkan oleh kerajaan dia. kalau dia membunuh org pada masa lepas dan kembali ke tahun 2036 dia juga tak terlepas hukuman bunuh.

banyak lg perkara yg sangat menarik tentang john titor. dia memberitahu bahawa syarikat besar seperti microsoft yahoo dan beberapa syarikat lain dah tak wujud waktu tu. banyak juga perkara saintifik yg dia katakan mengenai merentas masa. bagaimana perjalanan dia dari thn 2036, bagaimana mesin waktu dia mendapat tenaga. dan banyak perkara tentang kehidupan, etnik, agama yg ada pada thn 2036. bagaimana susah nak dpt anak pd thn tu. perang yg akan berlaku. dia juga pernah menggunakan nick name timetraveller_o.

kalau korang berminat pasal ni apa kata korang kaji pasal mamat ni dan aku boleh update kat sini dari 1 hingga seterusnya apa maklumat tentang john titor.

dengarnya keluarga john titor dah keluarkan buku mengenai anaknya.


ini logo tentera dia

kertas kerja untuk misi dia ke tahun 1975. ada org tanya dlm forum tu kenapa guna type writer. dia ada jawapan tersendiri.. dia kata ada 6 hingga 10 org yg layak menggunakan mesin masa. waktu dia bertolak masih ada 7 org yg tinggal. semuanya pakar dlm bidang masing2. dia pulak kata dia tak pakar dlm komputer cuma ditugaskan utk bawa balik komputer sahaja. dia kata dia akan berpeluang balik ke 2036 pada musim spring thn 2001. ada juga org nak ikut dia tapi dia kata org zaman ni takkan berminat dengan zaman dia.


mesin yg digunakan untuk merentas masa. mesin ni model c204 ada 10 unit boleh bawa penumpang 3 org dan model yg lbh besar c206 ada 20 unit. pada 2036 mesin ni masih lg belum boleh digunakan umum. kemungkinan boleh digunakan pada tahun 2045. dia bagitau dia tak pernah ke masa hadapan kerana tak ditugaskan kesitu.


contoh model komputer yg dibawa balik ke tahun 2036


dokumen lain yg ada hubungan dengan john titor yg telah ditemui.

atas permintaan ramai forum itu telah mengabadikan thread tu khas utk tontonan ramai.

http://www.anomalies.net/object/titororiginalpost.html

ini ada lg link yg mendakwa dia juga dari masa hadapan thn 2256. (ada gambar sekali) yg mengatakan dia lenyap tiba2.

http://forgetomori.com/2010/fortean/...-museum-photo/

korang pun boleh google atau tgk kat wikipedia. lupa nak bg tau mamat ni tiba2 ghaib dan tak dapat dikesan sampai skrg. dia juga ada cakap kat forumer waktu tu kalau nak tinggalkan msg pada thn 2036 utk diri sendiri dia boleh bantu...

Last edited by fzlik; 16-08-2010 at 12:12 AM..
Reply With Quote
Thanks rebellion, malrockstar thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-08-2010, 11:22 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,611
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 54
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

dulu penah tgk website pasal john ni, ramai betul visitor...tapi aku tak caye la mamat ni
Reply With Quote
  #3  
Old 15-08-2010, 11:24 PM
wantrader82 wantrader82 is offline
Active Plus

wantrader82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,661
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 3
Active Level
Default

betul ker ni semua TT?atau just imaginasi penulis jer?
Reply With Quote
  #4  
Old 15-08-2010, 11:29 PM
fzlik fzlik is offline
Super Active

fzlik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 8,199
Thanks (Received): 858
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wantrader82 View Post
betul ker ni semua TT?atau just imaginasi penulis jer?
mungkin juga betul. kuasa allah siapa tahu? zaman dulu kalau org cakap besi bertan2 boleh terapung kat udara ada org percaya? skrg dah terbukti ada pesawat. besi sertan2 boleh terapung dilaut? sekarang dah terbukti ada kapal. suara kita boleh sampai beribu2 kilometer dlm masa beberapa saat? skrg dh terbukti ada telefon dan byk lg yg pada mulanya nampak tak logik tapi dah terbukti. kalu ko bc thread tu dia ada bg penjelasan tentang mesin waktu dia dari sudut saintifik.
Reply With Quote
  #5  
Old 15-08-2010, 11:33 PM
302 302 is offline
Legendary Member

302's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Location: silent hill
Posts: 10,709
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 22
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

hanye Allah yg mengetahui kebenaran kesah ni hmmm
__________________
absolutely everything that is haram will harm you

our eyes can't even handle the sight of the sun, so how can we possibly handle the sight of our creator
Reply With Quote
  #6  
Old 15-08-2010, 11:35 PM
akukurt akukurt is offline
Legendary Member

akukurt's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Feb 2010
Location: GBP/USD
Posts: 10,592
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

aku penah baca pasal mamat ni... tapi aku rasa tipu je ni..
Reply With Quote
  #7  
Old 15-08-2010, 11:37 PM
Ahwazi Mustafa Ahwazi Mustafa is offline
Legendary Member

Ahwazi Mustafa's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2008
Location: IB FXPRIMUS
Posts: 11,434
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

tak mustahil blh berlaku........ tp Allah paling maha berkuasa....
__________________
FXPRIMUS - The Safest Place To Trade
(WAZI TEAM ESCROW)

BANTUAN DEPO / WITHDRAWAL DIBUKA
Depo 4.7 / Wdraw 4.5
CALL / SMS / WHATSAPP 017-9696017

Reply With Quote
  #8  
Old 15-08-2010, 11:42 PM
CyberMachine CyberMachine is offline
Legendary Member

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 19,724
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

dia dah mengatasi kelajuan cahaya ker????
Reply With Quote
  #9  
Old 16-08-2010, 12:03 AM
anipo anipo is offline
Active Plus

anipo's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 4,887
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

erk, john titor? -,-
__________________
__________________
__________________
Quote:
Originally Posted by VAMP View Post
Anda boleh gunakan fungsi report post (Report this post) yg berada pada sebelah kanan setiap post. (Jika terdapat mana2 post yang anda rasa ia melanggar peraturan forum)

Last edited by anipo; 23-11-2011 at 06:08 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 16-08-2010, 12:09 AM
fzlik fzlik is offline
Super Active

fzlik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 8,199
Thanks (Received): 858
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anipo View Post
haha berguna lagi ea askar masa depan..?? igtkan da guna khidmat xmen dan hero2 lain...

seronok juga layan cite john titor ni.. so, bile lak john dapat tugasan baru singgah lak tahun 2010..??

kalo dapat jumpa ingat nak bagi dia bwa balik la nfon 3310 aku ni masuk muzium kat sana...
hehe layan doremon best gak..
dlm forum tu ada bgtau senjata yg digunkan thn tu tak sama dgn skrg... biasalah lg canggih...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump